Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Δύο σημαντικά έργα που είχαν κλαπεί το 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη βρέθηκαν χτες

  Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο κλεμμένος πίνακας του Πικάσο «Γυναικείο Κεφάλι» που φιλοτεχνήθηκε το 1939 και είχε χαρίσει αρκετά χρό...

 



Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο κλεμμένος πίνακας του Πικάσο «Γυναικείο Κεφάλι» που φιλοτεχνήθηκε το 1939 και είχε χαρίσει αρκετά χρόνια αργότερα ο ίδιος στην Ελλάδα με χειρόγραφη μάλιστα σημείωσή του για τον ελληνικό λαό και την συνεισφορά του στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό.

Το έργο ήταν άφαντο από το 2012 όταν και εκλάπη από την Εθνική Πινακοθήκη.

Το έργο του Πάμπλο Πικάσο όπως και το έτερο της λείας εκείνης της ληστείας, ο «Ανεμόμυλος Στάμμερ» του Πιετ Μοντριάν, εντοπίστηκαν σε σπίτι άνδρα 49 ετών στο Πόρτο Ράφτη που φέρεται να συμμετείχε στη διάρρηξη της Εθνικής Πινακοθήκης και συνελήφθη.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Δύο πίνακες που είχαν αφαιρεθεί από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012 (ένας του Πικάσο και ένας του Μοντριάν) βρίσκονται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό τους από το 2ο τμήμα του ΥΔΕΖΙ».

Η Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει σε λεπτομερείς ανακοινώσεις για την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη και την ανακάλυψη των έργων τέχνης, την Τρίτη 29 Ιουνίου.