Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Προκρίθηκε η Ιταλία αλλά "έχασε" οπαδούς - Νίκησε 2-1 την μαχητική Αυστρία στην παράταση

  Όλη την προηγούμενη εβδομάδα η ποδοσφαιρική Ευρώπη υποκλινόταν στην "διαφορετική" Ιταλία για το ποδόσφαιρο που έπαιζε στο EURO 2...

 


Όλη την προηγούμενη εβδομάδα η ποδοσφαιρική Ευρώπη υποκλινόταν στην "διαφορετική" Ιταλία για το ποδόσφαιρο που έπαιζε στο EURO 2020. Η γνώμη των  περισσότερων δεν απείχε από την πραγματικότητα. Η εικόνα των γειτόνων μας, ήταν εντυπωσιακή.

  Εκπληκτικά γρήγοροι για την εποχή, ακόμη πιο ταχείς για Ιταλοί που μας είχαν συνηθίσει στο παραδοσιακό αργό στυλ, ώστε να ελέγχουν το παιχνίδι και την σφιχτή άμυνα. Πολλές επιλογές επιθετικά, με τη δημιουργία πολλών φάσεων αλλά και γκολ που σκόρπισαν ενθουσιασμό. Τρεις νίκες σε τρία ματς και η Ιταλία άρχισε να απογειώνεται.

  Είναι Μεσογειακός λαός αλλά και υπερβολικά ενθουσιώδης. Το μόνο που δεν είχαν κάνει πριν το παιχνίδι με την Αυστρία, ήταν να απονείμουν το Κύπελλο στην ομάδα τους. Θεώρησαν τους Αυστριακούς εύκολους αντιπάλους και άρχισαν να δημιουργούν σενάρια για τον επόμενο αντίπαλο, το Βέλγιο. Όπως καταλαβαίνει κανείς, είχαν ανοίξει μια τεράστια "παγίδα" στην οποία έπεσαν κυριολεκτικά μέσα, με τον πιο παταγώδη τρόπο.

  Το Σαββατόβραδο παραλίγο να αποδειχτεί εφιαλτικό για τους Ιταλούς. Οι Αυστριακοί μόνο εύκολοι δεν ήταν. Στο σημερινό ποδόσφαιρο όλα μπορούν να μελετηθούν και να αντιμετωπιστούν. Μια κλειστή άμυνα, μία ενισχυμένη αλλά εξαιρετική μεσαία γραμμή που κέρδισε κατά κράτος τους μέχρι χτες άριστους Ιταλούς και σε ολόκληρο το α' ημίχρονο, η Ιταλία είχε ένα δοκάρι κι ένα επικίνδυνο σουτ. 

  Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση, ήταν η είσοδος των Ιταλών στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις σε 8 λεπτά, οι επιθετικοί τους είχαν ολοκληρώσει με υπερβολικά ατομικό τρόπο, επιθετικές προσπάθειες, ενώ θα μπορούσαν να συνεργαστούν. για καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν επί μία εβδομάδα ζεις σε ένα αποθεωτικό κλίμα, είναι λογικό στο γήπεδο να σκέφτεσαι να κάνεις κάτι που θα κερδίσεις ακόμη μεγαλύτερη αποθέωση. Η προσπάθεια να γίνουν "καθοριστικοί" κάποιοι παίκτες, ώστε να αποσπάσουν διθυραμβικά σχόλια, ήταν ολοφάνερη. Η αποτυχία άρχισε να σκορπά εκνευρισμό, η αντίδραση των Αυστριακών ήταν ηρωϊκή και η τύχη χαμογέλασε λίγο πριν το τέλος, όταν το γκολ της Αυστρίας ακυρώθηκε -ορθά- ως οφ σάιντ. Η παράταση μπορεί να τους απέφερε την αγωνιώδη πρόκριση στους 8 αλλά οι γείτονες είχαν στα μάτια των Ευρωπαίων ηττηθεί.

  Η σφαλιάρα που δέχτηκαν, ίσως τους συνεφέρει. Αν αγωνιστούν σύμφωνα με τις εντολές του προπονητή τους, έχουν την ικανότητα να φτάσουν στον τελικό. Στο ποδόσφαιρο, ξεχνάμε εύκολα ότι πρέπει να "ματώνουμε" σε κάθε αγώνα ώστε να φτάσουμε στη νίκη. Η έπαρση που παραμονεύει πίσω από τα ωραία και επαινετικά λόγια, είναι ο ασφαλέστερος δρόμος προς την αποτυχία. 

  Γιατί το ποδόσφαιρο είναι σαν τα Αμοιβαία Κεφάλαια. Όπου, "Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εξασφαλίζουν τις μελλοντικές"...