Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Κατακόρυφη αύξηση στα ραντεβού των νέων για το εμβόλιο

  Ο μέσος όρος των νέων ραντεβού που κλείνονταν τις προηγούμενες ημέρες ανερχόταν σε 8.000 με 9.000 Ανταπόκριση είχε η ανακοίνωση του Freedo...

 


Ο μέσος όρος των νέων ραντεβού που κλείνονταν τις προηγούμενες ημέρες ανερχόταν σε 8.000 με 9.000
Ανταπόκριση είχε η ανακοίνωση του Freedom Pass, της προπληρωμένης κάρτας των 150 ευρώ για τους νέους ηλικίας 18 έως 25 που έχουν εμβολιαστεί, από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες κλείστηκαν 18.000 νέα ραντεβού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, ενώ όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σήμερα έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής ήδη 8.500-10.000 ραντεβού.

Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος των νέων ραντεβού που κλείνονταν τις προηγούμενες ημέρες ανερχόταν σε 8.000 με 9.000.

Η «Κάρτας Ελευθερίας» θα είναι διαθέσιμη σε όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003. Θα είναι ψηφιακή, δηλαδή θα βρίσκεται στο «ψηφιακό πορτοφόλι» του κινητού του κάθε νέου δικαιούχου νέου, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα και για κάρτα σε κανονική μορφή.

Η κάρτα θα εκδίδεται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί στο gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS.

Πηγή: news.gr