Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Από Τρίτη 22 Ιουνίου ο πρώτος καύσωνας στη χώρα

  Από την Τρίτη (22/06), μετά την γιορτή του Αγίου Πνεύματος, αναμένεται θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής προς τη χώρα ...

 


Από την Τρίτη (22/06), μετά την γιορτή του Αγίου Πνεύματος, αναμένεται θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής προς τη χώρα μας με συνθήκες καύσωνα.

Από την ημέρα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος θα είναι ακόμα λιγότερα τα φαινόμενα αστάθειας στα ηπειρωτικά και βόρεια με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και άλλο. Ουσιαστικά, έρχεται μίνι καύσωνας μετά τη Δευτέρα (21/06) και την αργία του Αγίου Πνεύματος.

Ο κατά τάπους άστατος καιρός, με το θερμόμετρο σχετικά ψηλά, με συννεφιά στα ορεινά και τοπικές μπόρες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, θα συνεχιστεί έως και τη Δευτέρα (21/05).

Σύμφωνα με την πρόγνωση του διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολλυδά, από την Τρίτη (22/06) και μετά ο καιρός ανοίγει και αναμένεται θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής προς τη χώρα μας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας που αναμένεται να φτάσουν από τους 38 - 41 βαθμούς Κελσίου έως την ερχόμενη Πέμπτη (24/06).