Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης στο λιμάνι Ναυπλίου από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου (ΦΩΤΟ κ' βίντεο)

  To Λιμεναρχείο Ναυπλίου οφείλει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε  συμβάν στο χώρο του λιμανιού. Στο πλαίσιο της ετοιμότητας αυ...

 To Λιμεναρχείο Ναυπλίου οφείλει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε  συμβάν στο χώρο του λιμανιού. Στο πλαίσιο της ετοιμότητας αυτής, σήμερα το πρωΐ 4 Ιουνίου στο λιμάνι του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε άσκηση στην οποία το σενάριο προέβλεπε την αντιμετώπιση εικονικής ρύπανσης.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η ρύπανση που θα είχε προκληθεί από ρήγμα σε κρουαζιερόπλοιο μετά από πρόσκρουση στην προβλήτα, ειδικός δύτης ο οποίος θα εντόπιζε τη βλάβη θα κινητοποιούσε άμεσα τους Λιμενικούς Υπαλλήλους ώστε να σταματήσει με πλωτό φράγμα η εξάπλωση.

  Η Λιμενική Αρχή είχε την πρωτοβουλία και την οργάνωση της άσκησης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Τμήμα Περιβάλλοντος, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Δήμο Ναυπλιέων, και άλλες Υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι (Δημ. Λιμενικό Ταμείο, Σωματείο Φορτοεκφορτωτών).








  Ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Παν. Κοντός ήταν επικεφαλής του Λιμεναρχείου Ναυπλίου το οποίο είχε την ευθύνη της διοργάνωσης της άσκησης την οποία παρακολούθησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάν. Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Αθλητισμού Ιωάν. Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Στ. Γαβρήλος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τ. Ζαφείρης, ο ΔΙΠΥΝ Αργολίδας, Πύραρχος Ανασ. Παππάς κα.










(φωτογραφίες Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)