Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Aπό τον Ιούλιο θα επιτραπούν πανηγύρια σε κάποιες Περιφερειακές ενότητες

  H Aργολίδα, μια περιοχή με μακρά παράδοση στην θρησκευτική ιερά πανήγυρη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου ο κόσμος εκτός από τον εορ...

 


H Aργολίδα, μια περιοχή με μακρά παράδοση στην θρησκευτική ιερά πανήγυρη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου ο κόσμος εκτός από τον εορτασμό του τοπικού Αγίου, διασκεδάζει και με τον πατροπαράδοτο τρόπο μαζικά, αντιμετώπισε με μεγάλη δυσκολία την περσινή απαγόρευση κάθε τέτοιας εκδήλωσης.

   Πέραν του εθίμου, το οικονομικό όφελος των εκδηλώσεων αυτών ήταν εξαιρετικά σημαντικό για πλήθος Συλλόγων, Πολιτιστικών, Αθλητικών και άλλων, αφού αποτελούσαν μια πηγή εσόδων που έλυναν τα λειτουργικά τους προβλήματα για μια ολόκληρη χρονιά.

  Έτσι και φέτος, η αγωνία έχει κορυφωθεί σχετικά με το αν θα επιτραπεί η διοργάνωση πανηγυριών τόσο από την πλευρά όσων ανήκουν σε Διοικήσεις και Συμβούλια Συλλόγων, αλλά και από την πλευρά μιας σειράς καταστημάτων που λειτουργούσαν από παρόμοιες διοργανώσεις.

  Μία αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας, άφησε η σημερινή δήλωση του αρμόδιου Υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Πανηγύρια από τον Ιούλιο

«Θα βγάλουμε αυτήν την εβδομάδα Δελτίο Τύπου με τις περιφερειακές ενότητες που είναι ήδη στο 50%+1 ή είναι κοντά σε αυτό το επίπεδο (εμβολιασμού του πληθυσμού τους), για να ενθαρρυνθούν οι κάτοικοι (να εμβολιαστούν)» γνωστοποίησε, αναφέροντας ότι «ακόμη και από τον Ιούλιο θα γίνουν πανηγύρια σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες», ενώ προσέθεσε ότι οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στα πανηγύρια έχουν υποστεί πολύ μεγάλο πλήγμα από το lockdown.

Ακόμη, ο υπουργός είπε ότι αυτήν την εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις και για τους παιδότοπους, μόλις τελειώσει η συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Για τα self test και τη διανομή τους

Για τα self test ανέφερε ότι αναμένονται αποφάσεις της Επιτροπής λοιμωξιολόγων για το κατά πόσον θα παραμείνει υποχρέωση όσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως η διενέργειά τους και η δήλωσή τους, λέγοντας πως εκτιμά ότι «το πολύ μέχρι την 1η Ιουλίου κάποιοι καινούριοι κανόνες θα έχουν θεσπιστεί».

«Θέλω να ευχαριστήσω έναν προς έναν τους φαρμακοποιούς της χώρας για τη βοήθειά τους αυτόν τον μήνα με τα self test, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιείται αυτό για τη διεκδίκηση κλαδικών αιτημάτων που υπήρχαν πριν από την πανδημία» ανέφερε σχετικά με τις αντιδράσεις φαρμακοποιών για τη διάθεση του αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η διάθεσή τους από τα φαρμακεία και κάλεσε τους φαρμακοποιούς «να επικρατήσει η λογική», αλλά προσέθεσε ότι «υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τη διάθεσή τους», χωρίς πάντως επισήμως να αποκαλύψει αν τα self test θα γίνονται από τα σούπερ μάρκετ, τα βενζινάδικα ή άλλες επιχειρήσεις.