Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Κερδίζει και μένει στην κατηγορία ο ηρωϊκός Φοίνικας Ν. Επιδαύρου

(Φωτό: Γιάννης Κουτάλης) ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ   Τρεις βαθμούς χρειαζόταν και την προτελευταία αγωνιστική ο Φοίνικας,...


(Φωτό: Γιάννης Κουτάλης)

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ

  Τρεις βαθμούς χρειαζόταν και την προτελευταία αγωνιστική ο Φοίνικας, τρεις βαθμούς χρειάζεται και τώρα. Εκτός έδρας με τη Μελιγού την περασμένη Τετάρτη, εντός έδρας με την πρωτοπόρο και πρωταθλήτρια Κηφισιά αύριο Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 5.00 το απόγευμα.

  Πόσο απλοϊκό και εύκολο ακούγεται.. Ο βαθμός δυσκολίας όμως του αυριανού παιχνιδιού ξεπερνάει τα περιθώρια της νεοφώτιστης ομάδας και δημιουργεί ένα κλίμα, μέσα στο οποίο κινούνται εδώ και τρεις μέρες οι άνθρωποι που απαρτίζουν την ομάδα. Από τον Πρόεδρο μέχρι και τον υπεύθυνο του γηπέδου ή τον φροντιστή, αναζητούν όλοι εναγωνίως μιαν αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για τον αυριανό "τελικό". Ξέρουν όλοι, ότι οι πιθανότητες είναι λίγες. Γνωρίζουν όλοι ότι η ομάδα δεν κέρδισε εκεί που έπρεπε. Κατανοούν όλοι ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι έντεκα που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Και τα μετράνε όλα..

  Στο ποδόσφαιρο, όπως ίσως συμβαίνει και σε άλλους τομείς ανθρώπινης δραστηριότητας, όλοι θέλουμε να βαδίζουμε σε "γνώριμα" μονοπάτια. Ψάχνουμε την ευκολία και τη σιγουριά. Τρελαινόμαστε από την αβεβαιότητα και αναλωνόμαστε σε συζητήσεις και ερωτήσεις για οτιδήποτε μπορεί να διαμορφώσει μια "ατμόσφαιρα" όπου τα πάντα θα είναι ελεγχόμενα. Συνήθως, χανόμαστε στο ταξίδι αυτό της αλόγιστης αναζήτησης. Είτε λόγω αδυναμίας να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα είτε λόγω ανασφάλειας. Το σίγουρο είναι, ότι χάνουμε συνήθως το στόχο.

  Αύριο, όλοι ρωτούν τι θα κάνει η Κηφισιά. Ελάχιστοι ρωτούν, τι μπορεί να κάνει ο Φοίνικας. Απόψεις, αναλύσεις, γνώμες γνωστών, πληροφορίες από έμπιστους και κάθε λογής μύθοι από ανθρώπους που ηδονίζονται να μεταδίδουν διαμορφωμένες "ειδήσεις" κατά το δοκούν, φήμες και ανυπόστατες θεωρίες που θολώνουν περισσότερο, μια ήδη μειωμένης ορατότητας, ατμόσφαιρα. Μπροστά σε όλα αυτά, οι πρωταγωνιστές. Οι οποίοι κοιτούν δεξιά και αριστερά, όπως οι θεατές των αγώνων του Τσιτσιπά, χωρίς να έχουν δικαίωμα να φωνάξουν ή να εκφέρουν άποψη, πριν την έναρξη του παιχνιδιού..

   Η Κηφισιά λοιπόν, θα έρθει να παίξει ως πρωταθλήτρια. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι. Μια ομάδα με τόσο καλή οργάνωση και έμπειρους και καλούς παίκτες, είναι αδύνατον να μην αγωνιστεί για την 12η σερί νίκη της, που θα είναι και ένα Πανευρωπαϊκό ρεκόρ, αλλά και για να διατηρήσει την ομοιογένεια  και τη συνέχεια στις εμφανίσεις της, αφού την περιμένουν δύσκολα μπαράζ. Στο χέρι του Φοίνικα είναι, να την αναγκάσει να σκεφτεί πως δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία να τα δώσουν όλα για μία ακόμη νίκη, αν υπάρχουν στη συνέχεια, πιο σημαντικά παιχνίδια. Και για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί οι ποδοσφαιριστές του, να περάσουν αυτό το μήνυμα από το πρώτο λεπτό. Μπορεί να μην το κατάφεραν στο Άστρος. Αύριο όμως, είναι διαφορετικά..

  Καλό θα είναι, να υπάρξει και  μία αποφόρτιση των παικτών του Φοίνικα. Η ομάδα αυτή, βρέθηκε εκεί από μία "σπόντα". Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Η πορεία της και η προσπάθεια όλων, ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Το ότι έβαλαν από κάτω, την πρωταθλήτρια Κοιλάδα και τον Πανναυπλιακό που μόλις την προηγούμενη χρονιά διεκδίκησε και την άνοδο σε ανώτερη κατηγορία, από μόνο του είναι ένα αποτέλεσμα άξιο πολλών συγχαρητηρίων. Αύριο, όλοι θα έχουν την τύχη να κρατήσουν στα χέρια τους ακόμη μια ευκαιρία για να συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Γ' Εθνική. Ακόμη κι αν δεν το καταφέρουν, ουδείς θα τολμήσει να εκφράσει οτιδήποτε το αρνητικό.

  Το ποδόσφαιρο, έχει νικητές και ηττημένους. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί είναι μόνο μετά από ενενηντάλεπτες συγκρούσεις. Στην πραγματικότητα, νικητές και ηττημένοι είναι άλλοι. Νικητές είναι αυτοί που μάχονται, προσπαθούν, πέφτουν και σηκώνονται, ματώνουν και συνεχίζουν. Ηττημένοι, είναι εκείνοι που είναι ανάξιοι να κουβαλήσουν έστω ένα μικρό κομμάτι της ηθικής τους υποχρέωσης απέναντι στο άθλημα αλλά και απέναντι στον εαυτό τους. Και ο Φοίνικας, αποδείχτηκε πως έχει πολύ μεγάλες πλάτες για να κουβαλήσει και όσες ευθύνες φορτώθηκε, αλλά και πως παρά τις τόσες πτώσεις του, έφτασε να διεκδικεί μέχρι το τέλος, το ακατόρθωτο. 

  Πολλά συγχαρητήρια, πριν ακόμη ξεκινήσει η τελευταία σας μάχη. Στις καρδιές όλων των πραγματικών φίλων του ποδοσφαίρου, έχετε ήδη τρεις βαθμούς...