Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

"Προς προπονητές: Εμφυσήστε νοοτροπία αθλητή στα παιδιά" - Άρθρο του Αχιλλέα Υφαντίδη

 Ο εξαίρετος Αχιλλέας Υφαντίδης μας δίνει για άλλη μια φορά αφορμή για μια ατομική ενδοσκόπηση, που αφορά στο ρόλο του προπονητή ο οποίος έχ...

 Ο εξαίρετος Αχιλλέας Υφαντίδης μας δίνει για άλλη μια φορά αφορμή για μια ατομική ενδοσκόπηση, που αφορά στο ρόλο του προπονητή ο οποίος έχει την ευθύνη όχι μόνο της σωματικής διάπλασης και προπόνησης παιδιών αλλά και της διαμόρφωσης της σχέσης τους με τον αθλητισμό. 

"Προς προπονητές: 

Το πιο δύσκολο δεν είναι να χαράξεις και να υλοποιήσεις εξαιρετικές προπονητικές διαδικασίες προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικία.

Το πιο δύσκολο είναι να εμφυσήσεις νοοτροπία αθλητή στο παιδί και στον έφηβο. 

Νοοτροπία καθημερινής αθλητικής ρουτίνας, σωστής διατροφής,  πειθαρχημένου βίου, σεβασμού στο μέτρο το άριστο, φιλοσοφίας υπέρβασης εμποδίων, εστίασης στις λεπτομέρειες, μεθοδευμένης στοχοθεσίας, προγραμματισμένης διαχείρισης χρόνου, αντοχής και ψυχοπνευματικής ισορροπίας σε συνθήκες πίεσης,  συνειδητοποιημένων αυτοπεριορισμών ως αναγκαίο τίμημα, ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας.

Όλα αυτά αποτελούν μικρά βήματα που περπατώνται μέρα με την ημέρα στον άνθρωπο ήδη από τα παιδικά του χρόνια και όχι άλματα που γίνονται από τη μία ημέρα στην άλλη. 

Η δημιουργία κουλτούρας αθλητή είναι ο,τι πιο πολύτιμο μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Το ταλέντο, οι ικανότητες, οι τεχνικές και μετέπειτα οι τακτικές, τα συστήματα και οι στρατηγικές δεν έχουν παρά ελάχιστη σημασία χωρίς αυτήν. 

Καθημερινή νοοτροπία αθλητή είναι για ένα παιδί να εντάξει στο διατροφολόγιό του λαχανικά και φρούτα.

Καθημερινή νοοτροπία αθλητή είναι να μην αφήνει τη βαρεμάρα ή το ξενέρωμά του να αποτελέσει δικαιολογία για να μη μελετήσει όσο πρέπει ή να μην πάει στην προπόνηση.

Καθημερινή νοοτροπία αθλητή είναι να αναγνωρίζει και να χειροκροτάει την καλή προσπάθεια των άλλων, προσπαθώντας να διδαχθεί από αυτή.

Καθημερινή νοοτροπία αθλητή είναι να μην αργεί στις υποχρεώσεις και στα ραντεβού του.

Καθημερινή νοοτροπία αθλητή είναι να μη βρίσκει δικαιολογίες για να μην κάνει κάτι αλλά αφορμές για να κάνει.

Καθημερινή νοοτροπία αθλητή είναι να προσπαθεί το άτομο να δώσει το 100% του ακόμη και όταν δεν το βλέπει κανείς, ακόμη και όταν δεν είναι απαραίτητο, ακόμη και αν δεν υπάρχει επιβράβευση.

Καθημερινή νοοτροπία αθλητή είναι να φροντίζει την υγιεινή του.

Καθημερινή νοοτροπία αθλητή είναι να μην αρκείται στις τσαπατσούλικες δράσεις και στα ημίμετρα στον τρόπο που ενεργεί. 

Και κάτι ακόμη. Το να είναι κάποιος τύποις αθλητής δεν προϋποθέτει ότι έχει απαραίτητα και τη νοοτροπία αθλητή. 

Γιατί η νοοτροπία αθλητή είναι δέσμευση ζωής και βίωμα ακόμη και όταν αυτό το άτομο αποχωρήσει από την ενεργό δράση. 

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα αγαπητέ προπονητή. 

Μπορούμε να το κερδίσουμε εμείς για χάρη των παιδιών μας;"