Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Καταγγελία προς το Υπουργείο Εσωτερικών από την ΝΕΔΥΠΕΡ για τον αποκλεισμό της από τις συνεδριάσεις Επιτροπών του Δήμου Ερμιονίδας

  ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΑ Η ΝΕΔΥΠΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜ...

 


ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΑ Η ΝΕΔΥΠΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Με  έγγραφο-καταγγελία προς το  Υπ. Εσωτερικών και την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου για τον  παράνομο αποκλεισμό  της ΝΕΔΥΠΕΡ από την ενεργό συμμετοχή μας στις συνεδριάσεις των επιτροπών του Δήμου Ερμιονίδας ( Οικονομική και Ε.Π.Ζωής) απαντά η παράταξή μας!!

Όταν στις 8 Φεβρουαρίου σε άρθρο μου με τίτλο " ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ" έκανα λόγο για την  υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας στον Δήμο μας, η δημοτική αρχή μίλησε για υπερβολές.

Όμως επί της ουσίας και επί σχεδόν 2 χρόνια, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, η παράταξή μας (παρά τις προσπάθειές  μου) δεν ενημερώνεται για τις συνεδριάσεις ιδίως της Οικονομικής Επιτροπής η οποία με τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει διοικεί ουσιαστικά τον Δήμο Ερμιονίδας!!

Επειδή  όμως ήταν και είναι πασιφανές ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη, τον περασμένο Απρίλιο και  στο ξεκίνημα της 8ης συνεδρίασης του ΔΣ  του Δήμου μας έκανα λόγο  για τον παράνομο αποκλεισμό της ΝΕΔΥΠΕΡ  αφού  σύμφωνα με την παρ. 3 του αρ. 2 του νόμου 4623/2019  ορίζεται ότι : «Κατά τις συνεδριάσεις των επιτροπών δύναται να παρίσταται χωρίς δικαίωμα ψήφου ένας δημοτικός σύμβουλος από κάθε παράταξη που δεν εξέλεξε μέλος σε αυτές κατά το άρθρο 74.»

Είναι αυτονόητο ότι ο νομοθέτης με την παραπάνω ρύθμιση, δίνει το δικαίωμα του λόγου αλλά όχι και της ψήφου, στους Δημοτικούς Συμβούλους που εκπροσωπούν τις Παρατάξεις τους, στις συνεδριάσεις των επιτροπών. 

Η διεκδίκηση αυτή  από την  παράταξή μας αφορά στην εφαρμογή του νόμιμου δικαιώματός μας, να παριστάμεθα  στις συνεδριάσεις των Επιτροπών με δικαίωμα λόγου και χωρίς δικαίωμα ψήφου όπως με σαφήνεια ορίζεται στην παρ.3 του άρ. 2 του νόμου 4623/2019.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται  η ενεργός συμμετοχή της παράταξής μας στις συνεδριάσεις των επιτροπών του Δήμου και όχι η απλή παρακολούθησή τους   ως απλοί σιωπηλοί θεατές, κάτι που ούτως ή άλλως, ήταν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη.

 Μετά τα παραπάνω, είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα νόμιμης υπόστασης των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και της Ε.Π.Ζ. , λόγω του αυθαίρετου αποκλεισμού της παράταξής μας  από τις συνεδριάσεις τους και συνεπακόλουθα της μη νόμιμης σύνθεσης αυτών.

Με το έγγραφο καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προβούν  σστις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία στις δύο επιτροπές του Δήμου Ερμιονίδας  και να δοθεί η δυνατότητα αλλά και το δικαίωμά στην παράταξή μας, που δεν εκπροσωπείται  στη σύνθεση των επιτροπών (Ο.Ε. και Ε.Π.Ζ.) να συμμετέχει στο εξής στις συνεδριάσεις των οργάνων αυτών με δικαίωμα λόγου αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδα

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ