Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Θαν. Στάϊκος αποκλειστικά στο Argolidamagazine: Θα παλέψω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας

  Ο Θανάσης Στάϊκος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα λίγο απρόβλεπτα. Ενώ η σεζόν 2016-17 είχε ξεκινήσει και ήταν στο ρόστερ της ομάδας ...

 


Ο Θανάσης Στάϊκος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα λίγο απρόβλεπτα. Ενώ η σεζόν 2016-17 είχε ξεκινήσει και ήταν στο ρόστερ της ομάδας ως ποδοσφαιριστής, μια πρόταση της Διοίκησης ήρθε και τάραξε τα νερά. Ο -τότε- προπονητής της ομάδας, είχε διακόψει τη συνεργασία του με την Ένωση Ερμιονίδας.

"Θέλουμε να αναλάβεις την ομάδα. Σε εμπιστευόμαστε.." του είπαν και από τότε όλα εξελίχθηκαν με ταχύτητα φωτός. Πέντε χρόνια μετά, ύστερα από επιτυχημένες παρουσίες σε Ένωση Ερμιονίδας και Παναρκαδικό, ο αγαπητός σε όλους "Στάϊ" βρίσκεται ήδη στα Γιάννενα, συνεργάτης του Ηρακλή Μεταξά.  Από την Γ' Εθνική στα σαλόνια της Α'. Από τις γειτονιές και τα πλαστικά γήπεδα, στην Τούμπα, το Καραϊσκάκη και το Ολυμπιακό Στάδιο. Μια εξέλιξη, αν όχι ονειρεμένη σίγουρα αυτό που θα ήθελε να ζήσει ο καθένας που ξεκινάει αυτή τη δύσκολη διαδρομή.

  Α.Μ: Θανάση, το περίμενες να συμβεί τόσο γρήγορα;

Θ.Σ:  Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να συμβεί, σε αυτή τη φάση της προπονητικής μου καριέρας. Ότι έγινε, νομίζω ότι αποτελεί μια εξέλιξη που σίγουρα ξεπερνά τη προσδοκία της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής.

Α.Μ: Με μια πρώτη σκέψη..Πιστεύεις ότι θα είναι πιο δύσκολα ή πιο εύκολα; 

Θ.Σ: Η πρώτη σκέψη δεν περιλαμβάνει αυτό το ερώτημα. Αυτό που πέρασε αμέσως από το μυαλό μου είναι να καταφέρω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της θέσης που μου εμπιστεύονται. Τόσο ο κ. Μεταξάς, όσο και ο κ. Χριστοβασίλης. Γι' αυτό θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Να φανώ αντάξιος του ρόλου που μου ανατέθηκε.

 Α.Μ: Στο μυαλό του Έλληνα φίλαθλου, ο βοηθός προπονητή δεν έχει  ευθύνες. Όλοι κοιτούν τον πρώτο προπονητή. Το συμμερίζεσαι;

 Θ.Σ: Σαφώς και όχι. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το προπονητικό επιτελείο εργάζεται συλλογικά και ο αντίκτυπος του αποτελέσματος έχει επιπτώσεις σε όλους. Συνεπώς, δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα. Όταν βρίσκεσαι σε τόσο υπεύθυνη θέση, δεν υπάρχει περιθώριο να σκεφτείς όπως ο απλός φίλαθλος. 

 Α.Μ: Είχες και προτάσεις από ομάδες Γ' Εθνικής. Αμφιταλαντεύτηκες στη λήψη της απόφασης ή ήταν άμεση η αποδοχή της πρότασης του ΠΑΣ Γιάννενα; 

 Θ.Σ: Σίγουρα η κάθε πρόταση είχε τη δική της βαρύτητα. Και σαν νέος προπονητής, χωρίς ανάλογη εμπειρία σε διαφορετικού επιπέδου προτάσεις, έπρεπε να σκεφτώ πριν αποφασίσω. Σαφώς, αυτή του ΠΑΣ είχε κάτι που με έκανε να ταραχτώ λίγο, αφού προερχόταν από το υψηλότερο επίπεδο στη χώρα. Προτίμησα να δεχτώ την πρόκληση της Α' Εθνικής και να γνωρίσω από κοντά μια διαφορετική κατάσταση. Απολύτως επαγγελματική, με πολύ πιο πλούσιες παραστάσεις και σίγουρα με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. 

Α.Μ: Πιστεύεις να υπάρξει πρόβλημα προσαρμογής; 

Θ.Σ: Έχω ήδη αρχίσει να προσαρμόζω τη σκέψη μου στους ρυθμούς της κατηγορίας και προετοιμάζω τον εαυτό μου στην αντιμετώπιση των δυσκολιών. Είμαι από μικρό παιδί στα γήπεδα και πιστεύω πως με τη βοήθεια όλων στον ΠΑΣ Γιάννενα όλα θα κυλήσουν πολύ καλά.

Α.Μ: Τελειώνοντας, τι αφήνεις πίσω σου;

Θ.Σ: Δεν αφήνω τίποτα.. Τα παίρνω όλα μαζί μου για να μου δίνουν δύναμη και αντοχή. Η αγάπη των ανθρώπων της Ένωσης, η εμπιστοσύνη τους, η συμπαράστασή τους, η συμπεριφορά τους θα είναι για μένα όπλα για τη συνέχεια. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, όπως και τους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκα για όσα μου πρόσφεραν. Ότι κατακτά την καρδιά σου, δεν αφήνεται πίσω. 

Α.Μ: Θανάση, σου ευχόμαστε ένα θετικό και καλό ξεκίνημα και μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Θ.Σ: Σας ευχαριστώ πολύ και θα ήθελα μέσα από αυτή τη συζήτηση να σας ευχαριστήσω και προσωπικά, για όλα εκείνα που συνέβησαν το διάστημα της λειτουργίας του site και για τον τρόπο που καλύψατε τα γεγονότα . Η συνεργασία μεταξύ μας ήταν κάτι παραπάνω από άριστη και η βοήθεια σε πολλούς τομείς, σημαντική. Εύχομαι καλύτερη συνέχεια και για σας και πολλές επιτυχίες.

 Ένας δικός μας άνθρωπος, ο Θανάσης Στάϊκος ξεκινάει το δικό του, καινούργιο ταξίδι. Η ζωή του θα συνεχιστεί στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Η λίμνη θα τον αντικρύσει πολλές φορές να την κοιτάζει. Του ευχόμαστε οι χαρές να συνοδεύουν τους ρεμβασμούς του. Η ζωή είναι πάντα εκτός από απρόβλεπτη και θυμόσοφα ισοφαριστική. 

  Τα πράγματα στη συνέχεια για τον Θανάση Στάϊκο θα είναι θετικά, είτε έτσι είτε αλλιώς..