Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο Φοίνικας θέλει μόνο νίκη αύριο με Παναρκαδικό - Τα πιθανά σενάρια

  Σπουδαίο ματς αύριο στη Νέα Επίδαυρο όπου ο Φοίνικας υποδέχεται τον Παναρκαδικό. Η ομάδα της Αργολίδας με νίκη αγγίζει το θαύμα της παραμο...

 

Σπουδαίο ματς αύριο στη Νέα Επίδαυρο όπου ο Φοίνικας υποδέχεται τον Παναρκαδικό. Η ομάδα της Αργολίδας με νίκη αγγίζει το θαύμα της παραμονής, ενώ οι Αρκάδες είναι μέχρι στιγμής άγνωστο το πως θα αντιδράσουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ας δούμε γιατί:

  Η Κηφισιά μπορεί να είναι στην πρώτη θέση αλλά καθορίζει αποφασιστικά το παιχνίδι της παραμονής. Κι αυτό γιατί στο πρόγραμμά της έχει τρεις ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία. Με τη σειρά, έχει αύριο εντός έδρας τον Ερμή Μελιγούς, προτελευταία αγωνιστική το Ναύπλιο και τελευταία τον Φοίνικα στην Επίδαυρο. Προφανώς, όσοι ονειρεύονται "δώρα" θα πρέπει να το ξανασκεφτούν αφού η πρωτοπόρος απέχει από το Ρουφ μόλις 6 βαθμούς. Ο μόνος που μπορεί να ελπίζει βάσιμα είναι μόνο ο Φοίνικας, στο τέλος, όταν όλα θα έχουν κριθεί. Ίσως όμως και η ομάδα της Επιδαύρου να μην έχει ανάγκη τότε..

  Με δεδομένη την ορθολογική συμπεριφορά της επίδοξης πρωταθλήτριας, η Μελιγού και το Ναύπλιο θεωρούνται οι άτυχοι της υπόθεσης. Το σενάριο, να κερδίσει μόνο τη Μελιγού και να "αδιαφορήσει" μετά μπορεί να ακούγεται βολικό αλλά παραμένει αυτό με τις πιο λίγες πιθανότητες. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεται και ο ΠΑΟ Ρουφ, που θα παίξει στους Μολάους με την τοπική ομάδα. Να παίξει για να κερδίσει, έτσι ώστε να "απαγορεύσει" στην Κηφισιά να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο. Αν χάσει το Ρουφ στους Μολάους, πρέπει εκτός από έκπληξη, να θεωρηθεί και μία ανατροπή στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Κατά συνέπεια, μετά τα αυριανά παιχνίδια, μετά την Κοιλάδα είναι πολύ πιθανό  να την ακολουθήσει το απογοητευμένο Χιλιομόδι, το οποίο παίζει όλη την κατηγορία στη Σκάλα, εκεί όπου οι γηπεδούχου θεωρείται απίθανο να αυτοκτονήσουν. Άλλωστε, μετά την ήττα μέσα στο Χιλιομόδι η ομάδα της Κορινθίας ελάχιστα μπορεί να ελπίζει σε κάτι θετικό.

  Ο Φοίνικας με νίκη φτάνει τους 12 βαθμούς και μετά δίνει των υπέρ πάντων αγώνα μέσα στη Μελιγού, η οποία θα θέλει κι αυτή πάση θυσία εκείνο το ματς, αν έχει χάσει στην Κηφισιά για να πάει στους 14 και να διεκδικήσει ότι μπορεί στη Σκάλα τελευταία αγωνιστική. Ακόμη και με ισοπαλία στο ματς αυτό, ο Φοίνικας μπορεί βάσιμα να ελπίζει αφού η Μελιγού δύσκολα θα φτάσει τους 15. Αν συμβούν όμως όλα αυτά, τότε ακολουθεί στο τοπικό και το Ναύπλιο, το οποίο στην καλύτερη των περιπτώσεων, φτάνει τους 13, οι οποίοι δεν μπορούν να θεωρηθούν ασφαλείς, παρά μόνο με έναν απίθανο συνδυασμό αποτελεσμάτων.

  Ο Παναρκαδικός, που έχει πολύ πιο νωρίς υπολογίσει όλα τα σενάρια, θεωρεί -και σωστά- ότι χρειάζεται οπωσδήποτε έναν βαθμό και αυτόν θα διεκδικήσει αύριο στην Επίδαυρο. Όμως, οι μαθηματικές αναλύσεις απέχουν πολύ από την ψυχολογία που διαμορφώνεται μέσα στο γήπεδο. Γιατί, όπως και να 'ναι, οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες ενός άσχημου σεναρίου, είναι απειροελάχιστες. Τον βαθμό που -ενδεχομένως- χρειάζονται αλλά μπορεί να μην χρειαστεί κι όλας, γνωρίζουν ότι μπορούν να τον βρουν είτε από τον εντός έδρας αγώνα με τη Σκάλα είτε από τον εκτός έδρας με την Ερμιονίδα. Κι αυτό, ίσως να κάμψει τις όποιες αντοχές του σε πίεση των γηπεδούχων από το πρώτο λεπτό. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τι σημαίνει να αγωνίζεσαι εκτός έδρας και ο γηπεδούχος να θέλει απεγνωσμένα το παιχνίδι.  Άλλωστε, όλοι παραδέχονται ότι η Ελλάδα ποτέ δεν θα γίνει Αγγλία..

  Στον αγωνιστικό τομέα, ο Φοίνικας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κουμή και τον Τριμπόνια. Ο τερματοφύλακας Χατζηφόρος θα αντικαταστήσει τον Κουμή, ενώ ο Τριμπόνιας που συμπλήρωσε 4 κάρτες, θα δει το παιχνίδι από τις κερκίδες.

  Το κλίμα μετά το "διπλό" στο Χιλιομόδι είναι εξαιρετικά καλό και όλοι πιστεύουν ότι αύριο θα γίνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη σωτηρία. Σήμερα το απόγευμα οι παίκτες θα περάσουν από rapid test και θα ακολουθήσει χαλαρή προπόνηση.