Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Απρόβλεπτη "βοήθεια" στον Φοίνικα που παραμένει στην κατηγορία με νίκη επί της Κηφισιάς

      ΄Ενα μικρό κομφούζιο δημιουργήθηκε με το "διπλό" του Μολαϊκού στο Γύθειο αλλά οι του Φοίνικα θα πρέπει να στήσουν ένα άγαλμα...

    


΄Ενα μικρό κομφούζιο δημιουργήθηκε με το "διπλό" του Μολαϊκού στο Γύθειο αλλά οι του Φοίνικα θα πρέπει να στήσουν ένα άγαλμα στους παίκτες των Μολάων αφού ήταν αυτοί που έδωσαν μια αχτίδα ελπίδας για παραμονή.

  Η κατάσταση που διαμορφώνεται δίνει σαφείς ελπίδες στο Φοίνικα να κερδίσει την Κηφισιά και να παραμείνει στην Γ' Εθνική, ανεξάρτητα από  κάθε άλλο αποτέλεσμα. Μολαϊκός και Πανγυθεατικός έμειναν στους 11 βαθμούς και σε περίπτωση νίκης τους την Κυριακή το πολύ να φτάσουν στους 14. Πιο κοντά σ' αυτό το σενάριο ο Μολαϊκός με αντίπαλο την υποβιβασμένη Κοιλάδα, ενώ ο απογοητευμένος Πανγυθεατικός θα πρέπει να βρει τόννους ψυχικών αποθεμάτων για να κάνει διπλό μέσα στο Περιστέρι με τον Άγιο Ιερόθεο. Υπολογίζοντας θετική έκβαση των δύο αγώνων, οι ομάδες της Λακωνίας, φτάνουν τους 14 βαθμούς.

   Από την άλλη, η ομάδα της Ν. Επιδαύρου απογοήτευσε όσους πίστευαν ότι θα μπορούσαν από σήμερα να έχει η Αργολίδα δύο ομάδες στην κατηγορία. Το παιχνίδι στράβωσε νωρίς, ο Φοίνικας, δέχτηκε δύο γκολ στο ξεκίνημα και όλα έγιναν πολύ δύσκολα ακόμη κι αν ο τοπικός Ερμής έμεινε με δέκα παίκτες. Τελικά, η άποψη ότι οι παίκτες του Φοίνικα "ξόδεψαν" πολλή ενέργεια στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και πήγαν στο Άστρος χωρίς ψυχολογικά καύσιμα, αποδείχτηκε ολόσωστη.  

  Εν πάσει περιπτώσει, μια ευκαιρία υπάρχει ακόμη και το "κερί" του Φοίνικα δεν έσβησε μετά την συγκλονιστική εξέλιξη του αγώνα στο Γύθειο. Ο τοπικός Πανγυθεατικός πίεζε, είχε υπεροχή αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασισμένοι για όλα. Στο 75' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτυ, ο εκτελεστής αποδείχθηκε ότι είχε αδύναμα πόδια για μια τόσο "βαριά" μπάλα, όσο οι μπάλες κρίσιμων παιχνιδιών που κρίνουν κατηγορίες και ο Μολαϊκός αφού γλίτωσε την παραβίαση, βρήκε και την ευκαιρία να παρασύρει στην άβυσσο τον συντοπίτη του και κάνοντας τους παίκτες του Φοίνικα να πάρουν μια βαθιά ανάσα.

  Άρης Σκάλας και Παναρκαδικός έμειναν σε ένα βολικό 0-0 και έτσι την επόμενη Κυριακή, η Μελιγού θα παίξει για μία ακόμη βολική ισοπαλία. Ακόμη και σε ισοβαθμία με τον Φοίνικα, έχει αξιόλογη συγκομιδή τερμάτων και υπερτερεί. Όμως για να ισοβαθμίσουν πρέπει να φτάσει ο Φοίνικας στους 15, όριο που δεν αρκεί για τους δύο πίσω του, οπότε ίσως να μην έχει καμία σημασία.

  Ένα ακόμη απίθανο σενάριο, είναι να ηττηθεί ο Φοίνικας και η Μελιγού και να κερδίσουν οι δύο ομάδες της Λακωνίας. Εκεί, πέφτει ο Φοίνικας και ισοβαθμούν οι τρεις άλλοι. Μελιγού, Μολάοι και Γύθειο. Στην περίπτωση αυτή, το Γύθειο έχει ένα προβάδισμα αφού η επίθεσή του μετά το 6-1 της Κοιλάδας βρίσκεται πολύ ψηλά και κερδίζει την παραμονή. Ο Μολαϊκός θα έχει ελπίδες μόνο αν συμβεί η τριπλή ισοβαθμία και έχει πετύχει πολλά γκολ εις βάρος της Κοιλάδας. Μύλος κανονικός..

 Συνοψίζοντας θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην μεγάλη προσπάθεια του Φοίνικα για να παραμείνει στην κατηγορία και στο Κυριακάτικο παιχνίδι με την Κηφισιά. Κακές μέρες έχουν όλες οι ομάδες. Ελπίδες όμως, δεν έχουν όλες. Ας θυμούνται στη Ν. Επίδαυρο πως "Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό".

  Αφήσαμε για το τέλος την Ένωση Ερμιονίδας που έκλεισε τα εκτός έδρας παιχνίδια της με μία ακόμη πειστική νίκη, έστω προς το τέλος του παιχνιδιού με 3-1 μέσα στο Χιλιομόδι και το Ναύπλιο με την δεύτερη ταπεινωτική για την ιστορία του Συλλόγου ήττα στην Κηφισιά με 7-0. Αν η πρώτη πιστοποιεί ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο αποδεικνύοντας ότι παραμένει η καλύτερη ομάδα του Νομού, η δεύτερη μας γεμίζει με θλίψη αφού αφέθηκε στην τύχη της από εκείνους που πριν τέσσερα χρόνια γέμισαν τον κόσμο με υποσχέσεις με την ίδια ευκολία που η Κηφισιά σήμερα της έβαζε γκολ...