Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

"Εσύ , εσύ.. της μοίρας μου γραφτό" ετοιμάζονται να ακούσουν και πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Πέρασαν ήδη ενενήντα ένα χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε το "γήπεδον ΑΕΚ" στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν το 1930 οκτώ μόλις χρόνια μ...

Πέρασαν ήδη ενενήντα ένα χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε το "γήπεδον ΑΕΚ" στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν το 1930 οκτώ μόλις χρόνια μετά τον ξεριζωμό των Ελλήνων από την Ιωνία, χρόνια δύσκολα που ο καθένας από τους "τυχερούς" πρόσφυγες προσπαθούσαν να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους.

  Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες έβρισκαν χρόνο και για τον Αθλητισμό. Ξανάφτιαξαν τις ομάδες τους  και προσπάθησαν να τις στεγάσουν όπου ΄μπορούσαν. Κάπως έτσι η προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια άνοιξε την αγκαλιά της στην Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών.

  Το 2003 το γήπεδο γκρεμίστηκε ύστερα από υποσχέσεις να γίνει καινούργιο στάδιο στη θέση του παλιού, εν όψει μάλιστα των Ολυμπιακών αγώνων. Μια υπόσχεση που κανείς δεν έμαθε ακριβώς από ποιον δόθηκε  και σε ποιον δόθηκε. Η ΑΕΚ έμεινε άστεγη γυρίζοντας σαν τσιγγάνα πότε στο Ολυμπιακό Στάδιο, πότε στη Φυλή , πότε στη Ριζούπολη. Ακόμη και σήμερα, παραμένει  φιλοξενούμενη στο αχανές Ολυμπιακό Στάδιο.

  Σήμερα, η επίσημη σελίδα της ΑΕΚ δημοσίευσε τη φωτογραφία αυτή. Είναι το νέο γήπεδό της. Εκεί που ήθελαν και επιθυμούσαν όχι μόνο οι ζώντες οπαδοί και φίλοι της αλλά και όσοι δεν πρόλαβαν να το δουν να ολοκληρώνεται. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που φώναζαν με το γνωστό σύνθημα.

  Κάθε καινούργιο γήπεδο δημιουργεί θετικές εντυπώσεις. Όποια ομάδα κι αν υποστηρίζει κανείς, όταν κάτι μεταμορφώνεται προς το καλύτερο, είναι για όλους καλύτερο. Όμως, η συγκίνηση που νιώθουν οι φίλοι της ΑΕΚ είναι μεγάλη. Γιατί είναι αλλιώς να είσαι "φιλοξενούμενος" και εντελώς διαφορετικό να αγωνίζεσαι στο "σπίτι" σου. Και όσοι έχουν ζήσει κάποιες από τιις ανεπανάληπτες στιγμές στον παλιό "ναό", σίγουρα θα περιμένουν με αγωνία την ημέρα που θα ολοκληρωθεί το έργο και θα ανοίξει τις θύρες του στον κόσμο. 

  Η φωτογραφία αφιερώνεται σε όλους εκείνους που υπομονετικά εδώ και δεκαοχτώ χρόνια τώρα, πέρασαν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα δύσκολες στιγμές, περιμένοντας αυτό που χρόνια τώρα καρτερούσαν. 

 "Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.."