Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Η πιο ανθρώπινη στιγμή σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου που έστειλε ένα τεράστιο μήνυμα

Σύμφωνα με τους μονίμως "αρνητικούς" ανθρώπους, οι οποίοι όμως επηρεάζουν σημαντικά την κοινή γνώμη συνεπικουρούμενοι και από αρκε...


Σύμφωνα με τους μονίμως "αρνητικούς" ανθρώπους, οι οποίοι όμως επηρεάζουν σημαντικά την κοινή γνώμη συνεπικουρούμενοι και από αρκετούς πρωταγωνιστές του αθλήματος, το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να είναι η όγδοη "πληγή του Φαραώ", μια ακόμη θανάσιμη αμαρτία, ο πιο βρώμικος χώρος, ένας βάλτος που αναπτύσσονται δηλητηριώδη φίδια, αναδύονται δυσώδεις μυρωδιές, στήνονται και πουλιούνται τα πάντα και γενικώς κάτι που θα έπρεπε να αποστρέφεται η "σωστή" κοινωνία. Πριν λίγα χρόνια, οι γονείς χαρακτήριζαν τους ποδοσφαιριστές ως αμόρφωτους αλήτες, απαγόρευαν σχεδόν στα παιδιά τους να ασχοληθούν μ'αυτό, ενώ στις κερκίδες, συνωστιζόταν η πλέμπα.

  Παρά τους διαχρονικούς επικριτές το ποδόσφαιρο ήταν και παραμένει ο βασιλιάς των σπορ. Και παρά τα όσα του καταμαρτυρούσαν αλλά και συνεχίζουν να του προσάπτουν οι εχθροί του αλλά και πολλοί "φίλοι" του, ήρθε η χτεσινή μέρα για να απαντήσει χωρίς να πει ούτε μία λέξη.

  Ένας ποδοσφαιριστής, πέφτει λιπόθυμος στο έδαφος κατά τη διάρκεια του αγώνα Δανία - Φινλανδία και όλοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι "κακό" έχει συμβεί. Ο διαιτητής διακόπτει άμεσα το παιχνίδι, ενώ δύο - τρεις συμπαίκτες του τρέχουν αμέσως και του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Το ιατρικό τιμ είναι σε ελάχιστο χρόνο πάνω του και ο αρχηγός του, σχηματίζει αμέσως ένα ανθρώπινο τείχος -προστασίας από οποιαδήποτε "εικόνα" θα μπορούσε να σοκάρει συγγενείς, γνωστούς και φίλους αλλά θα έδινε τροφή σε χιλιάδες περίεργους, σε μια απόλυτα κρίσιμη στιγμή της ζωής του. Σε ελάχιστα λεπτά, σπεύδει στη σύζυγο του άτυχου ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο γήπεδο , την αγκαλιάζει και της δίνει κουράγιο και ελπίδες.

  Τα ονόματα των πρωταγωνιστών, θα τα βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Το μήνυμα των αντιδράσεων  του αρχηγού, των συμπαικτών του αλλά και των αντιπάλων του, κρατήστε το για την επόμενη φορά που η κουβέντα θα πάει στη "βρωμιά" του ποδοσφαίρου. 

  Ο Αθλητισμός, δεν βασίζεται μόνο σε χρήματα, νίκες, πρωταθλήματα, δόξα και επίπλαστη αλλά προσοδοφόρα προβολή. Βασίζεται στο συναίσθημα που προσφέρει, στις δυνατές ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται, στη διαμόρφωση χαρακτήρων και τη χαρά της προσφοράς και της συμμετοχής. Το ποδόσφαιρο, συγκινεί γιατί οι ήρωές του έχουν να διηγηθούν κατορθώματα και πράξεις, πέραν της  καθημερινής και μίζερης λογικής. Έχουν να περιγράψουν στιγμές αυταπάρνησης και αυτοθυσίας, που ξεπέρασαν την ανθρώπινη λογική και αντοχή. Έχουν να υπερηφανεύονται για έντονες στιγμές, για αξέχαστες χαρές και λύπες και για μια προσφορά ψυχής, που όμοιά της συναντάς σπάνια. Κυρίως, όταν οι πράξεις αυτές έχουν να κάνουν και με την ανθρώπινη ζωή, τότε συναντάς το Μεγαλείο του. Που δυστυχώς, όλοι σιγά σιγά αντί να φροντίζουμε να δυναμώνει, κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μικρύνει. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι, σε όλες τις ερωτήσεις, η απάντηση είναι "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ".