Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο Νικόλας των ωκεανών: Ένας Ναυπλιώτης που ταξίδεψε με τον Μαγγελάνο

  Α νεξάντλητη πηγή πληροφοριών για τον τόπο που υπεραγαπά είναι ο Κώστας Καράπαυλος. Με τη σημερινή του είδηση αφήνει εμβρόντητους τους συμ...


 Ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών για τον τόπο που υπεραγαπά είναι ο Κώστας Καράπαυλος. Με τη σημερινή του είδηση αφήνει εμβρόντητους τους συμπολίτες του, αφού η πιθανότητα να γνωρίζουν μια σπουδαία πράξη ενός ανθρώπου που έζησε στο Ναύπλιο πριν 500 χρόνια, θεωρείται απειροελάχιστη.

 Ας μάθουμε λοιπόν:

Παγκόσμια ημέρα ωκεανών σήμερα

Μια πόλη που σέβεται την ιστορία της που έχει τεράστιο πάχος και διαχρονικότητα θα εόρταζε σήμερα ένα από τα πιο σπουδαία τέκνα της στο μνημείο που θα του είχαμε στήσει να κοιτάει προς την Δύση.

Ο Νικόλας από το Ναύπλιο ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 1519 μαζί με τον Μαγγελάνο και 239 άλλους για το πρώτο περίπλου της γης. Ησαν πέντε τα πλοία που αναχώρησαν προς την Δύση διαπλέοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Πέρασαν τους ωκεανούς (και τον Ειρηνικό και τον Ινδικό) και τον Σεπτέμβρη του 1522, τρία ολόκληρα χρόνια μετά, έφτασε ο Νικόλας με 17 άλλους ναυτικούς με το πλοίο Βικτόρια από την Ανατολή στο σημείο εκκίνησης. Ολοι οι άλλοι χάθηκαν. Και τα 4 από τα 5 πλοία Και ο ίδιος ο Μαγγελάνος κάπου στις Φιλιππίνες.

Είναι δυνατόν η πόλη μας να μην τιμά κάθε χρόνο ένα τόσο σπουδαίο γεγονός; 

Και εσείς ξενοδόχοι τι λέτε; Τα αγνοούμε αυτά; Το μνημείο του Νικόλα των ωκεανών δεν θα ήταν ακόμα ένας λόγος επίσκεψης των περιηγητών στην πόλη μας; Να είμαστε μόνον για τις φραπεδούμπες;

Ρε που είναι αυτή η τουριστική προώθηση του Ναυπλίου που την προετοιμάζουν δυο χρόνια; Τους πιστεύετε ακόμα;

Ανάπλι εμπρός! για απογείωση της πόλης.