Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Η γοητεία της κατάκτησης και η μαγκιά της εξαγοράς

  Μπορεί την ιστορία να την γράφουν τα γεγονότα και τα αποτελέσματα αλλά την ουσία της κάθε ιστορίας θα την βρεις στην αφήγησή της. Εκεί που...

 


Μπορεί την ιστορία να την γράφουν τα γεγονότα και τα αποτελέσματα αλλά την ουσία της κάθε ιστορίας θα την βρεις στην αφήγησή της. Εκεί που οι πρωταγωνιστές αφήνουν το κουβάρι των αναμνήσεων να ξετυλίγεται και γεμίζουν την ατμόσφαιρα με γοητεία και υπερηφάνεια καθηλώνοντας όσους τυχαίνει να  βρεθούν στη θέση του συνομιλητή.

  Η πορεία προς την επιτυχία είναι γεμάτη με εμπόδια. Η μάχη για την υπερνίκησή τους συναντάει όλες τις πλευρές της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας και χάνεται στο πλήθος των επιθυμιών όλων εκείνων που αναμιγνύονται. Γιατί όλοι θέλουν στο τέλος της πορείας να είναι από την πλευρά των νικητών. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα. Και τότε προσμετράται το πραγματικό μπόϊ του καθενός. 

  Οι προκλήσεις δεν έπαψαν ποτέ να συνοδεύουν τους ήρωες. Άλλοι λύγισαν, άλλοι προχώρησαν κι άλλοι αψήφισαν τα πάντα για να βρεθούν στην κορυφή. Όλοι συμμετείχαν στη διαδικασία. Όλοι είχαν τις ευκαιρίες τους. Λίγοι είναι εκείνοι που πολύ αργότερα, φτάνουν στη θέση να αφηγούνται χωρίς να έχουν να αποκρύψουν κάτι. Συνήθως, οι ιστορίες στρογγυλοποιούνται, σμιλεύονται με την πλάνη της λήθης και παρουσιάζονται σαν εκείνες τις γυναίκες που ξέρουν ότι έχουν πάψει προ πολλού να γοητεύουν, ξοδεύοντας ώρες μπροστά σε καθρέφτες. 

  Είχα την τύχη να ακούσω κάποιους απ' αυτούς που η υπερηφάνεια τους κατά την αφήγηση, σε έπειθε ότι είχαν κατακτήσει την προσωπική τους κορυφή, μέσα από πραγματικές μάχες, περνώντας δια πυρός και σιδήρου. Είναι απόλαυση αλλά νιώθεις πολύ έντονα και  την προσωπική τους δικαίωση. Είναι εκείνοι που τα μάτια τους λάμπουν εκτυφλωτικά όταν σηκώνουν το ποτήρι τους να τσουγκρίσουν με"δύναμη", γελώντας ολόφωτοι για όσα έζησαν.

 Η εξέλιξη στα χρόνια της ευκολίας, στερεύει από τέτοιες "κατακτήσεις". Σε λίγο καιρό θα αποτελούν ιστορίες που θα αφηγούνται μερικοί γραφικοί που τυπώνουν στο μυαλό τους τέτοια ακούσματα και αναλαμβάνουν την ιερή υποχρέωση να τις μεταφέρουν στις επόμενες γενιές. Οι οποίες όμως, θα έχουν ήδη εθιστεί στη μαγκιά της εξαγοράς, αγνοώντας πια τη γοητεία της κατάκτησης