Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο Παναργειακός μετά από χρόνια στηρίζεται και πάλι στα δικά του παιδιά

  Ο Παναργειακός είναι χαραγμένος στη μνήμη των φιλάθλων ως εκπρόσωπος του Αργολικού ποδοσφαίρου στη Β' Εθνική. Είναι τόσα πολλά τα παιχ...

 


Ο Παναργειακός είναι χαραγμένος στη μνήμη των φιλάθλων ως εκπρόσωπος του Αργολικού ποδοσφαίρου στη Β' Εθνική. Είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια που έχει δώσει σ' αυτή την κατηγορία που ακόμη κι όταν αγωνίζεται στο τοπικό, ο κόσμος περιμένει να βγει πρωταθλητής και να ξαναπαίξει εκεί..

  Η περσινή χρονιά με την απρόσμενη διακοπή, άφησε τον Παναργειακό στην πρώτη θέση του ομίλου. Η σταδιακή βελτίωσή του παιχνίδι με παιχνίδι ήταν τέτοια, που κανείς δεν αμφισβητούσε πλέον τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Η συμμετοχή του στο ιδιότυπο δεύτερο γύρο, θα του έδινε πιθανότατα την δυνατότητα να βγει πρώτος και να διεκδικήσει την άνοδό του στην Γ' Εθνική μέσα από μπαράζ άλλων πρωταθλητών, από γειτονικούς νομούς.

 


Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δει κανείς την πορεία του μέχρι το σημείο που σταμάτησε το πρωτάθλημα. Με μια νεανική ομάδα, ένας ήρεμος αλλά φιλόδοξος προπονητής, παλιός παίκτης του αλλά και βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου, ο Δημήτρης Μπατάκος συμφώνησε με τη Διοίκηση σε μια διαφορετική προσέγγιση του μοντέλου που θα διεκδικούσε την πρώτη θέση, αρχικά, και την άνοδο στη συνέχεια. Επιλέχθηκαν ποδοσφαιριστές με διάθεση για δουλειά, με όνειρο να ανέβουν κατηγορία αλλά κυρίως να είναι αυτοί που θα γνώριζαν την καταξίωση μέσα από την άνοδο της ομάδας και όχι να έπαιρνε καταξίωση η ομάδα με τη δική τους αγωνιστική προσφορά, όπως ακριβώς θα γινόταν αν είχαν επιλεχθεί παίκτες -ονόματα. Κάπως έτσι και με ελάχιστα χρήματα, για την ιστορία αλλά και τη δυνατότητα του Παναργειακού, η ομάδα ξεκίνησε και έφτασε μόλις σε έξι αγωνιστικές να είναι όχι απλά πρώτη αλλά και να φαντάζει σαν αδιαφιλονίκητο φαβορί.

  Αυτή τη στιγμή, η περσινή ομάδα συνεχίζει να γυμνάζεται σε χαλαρούς ρυθμούς, οι παίκτες διατηρούν υψηλό κίνητρο αγωνιστικότητας και περιμένουν με αγωνία την προετοιμασία και το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Όλοι από την περιοχή, ένα όραμα της δεκαετίας του '90, όταν ο Παναργειακός χτυπούσε την πόρτα της Α' Εθνικής και οι γηγενείς ποδοσφαιριστές ξεπερνούσαν κατά πολύ τους "ξένους". Σήμερα, η λέξη εμπιστοσύνη στο ντόπιο στοιχείο, δείχνει να βρίσκει το πραγματικό της νόημα και ο Παναργειακός να επιστρέφει αργά αλλά σταθερά σε εκείνο το μοντέλο που τόσες διακρίσεις του είχε χαρίσει..

  Ένα επιπλέον στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί είναι το οικονομικό προφίλ της ομάδας, η διοικητική συμπεριφορά και η σταθερότητα στην οικονομική διαχείριση, κάτι που έφερε αρκετά γρήγορα μια θαυμαστή ισορροπία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι διακρίνοντας μια ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα, απέδωσαν πολύ περισσότερα από όσα ο πλέον αισιόδοξος θα μπορούσε να περιμένει. 

  Σίγουρα, οι δυνατότητες της σημερινής ομάδας δεν αγγίζουν το ταβάνι των ομάδων εκείνων που πρωταγωνιστούσαν σε ψηλότερες κατηγορίες. Όμως η προσπάθεια αυτή, μακριά από επιλογές φτασμένων αλλά και κορεσμένων παικτών, έμμισθων υπερήλικων και αθλητών που γνώριζαν κάθε σπιθαμή των μισών γηπέδων της χώρας αλλά χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον και "κάψα"  για διάκριση, αποτελεί την πιο ελπιδοφόρα για το μέλλον μιας ομάδας, που η πόλη υπεραγαπά και θέλει να την ξαναδεί ψηλά. Καμιά φορά, ο δρόμος για την κορυφή μπορεί να φαίνεται πιο μακρύς αλλά να είναι ο πιο απλός. Αρκεί να οδηγούν άνθρωποι με πίστη, αγάπη και όραμα..