Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Σαββατόβραδο στο Ναύπλιο - Η επιστροφή της αισιοδοξίας χρειάζεται από όλους μας αληθινά χαμόγελα

Σαββατόβραδο στο Ναύπλιο.    Αρχίζει και θυμίζει κάτι από παλιές καλές μέρες. Αν προσθέσουμε την συγκυρία, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ...



Σαββατόβραδο στο Ναύπλιο. 

  Αρχίζει και θυμίζει κάτι από παλιές καλές μέρες. Αν προσθέσουμε την συγκυρία, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, τον εορτασμό των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης και τη συσσωρευμένη διάθεση του κόσμου για "βόλτα" μετά από πολλούς μήνες εγκλεισμού, η ατμόσφαιρα έδειχνε "γιορτινή"

  Οπτικά, η εικόνα γέμιζε την ψυχή του κόσμου που κυκλοφορούσε με αισιοδοξία και ανακούφιση. Η φράση "επιτέλους είμαστε πάλι έξω" πρέπει να έφτασε στα χείλη των περισσότερων ενώ σίγουρα σαν σκέψη, πέρασε από το μυαλό όλων. Η κίνηση κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Οι φωνές των πιτσιρικάδων, οι ήχοι των αυτοκινήτων και των μηχανών, το βουητό της ανθρώπινης συνύπαρξης, συνέθεσαν μια ελπιδοφόρα εικόνα και δημιούργησαν την εντύπωση πως η "επιστροφή στην κανονικότητα" είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και μάλιστα γρήγορα.

  Όμως..

  Οι επιμέρους συζητήσεις, οι σύντομοι διάλογοι μεταξύ όσων έχουν να ιδωθούν καιρό και γενικότερα το απόσταγμα από τις παρέες των ανθρώπων που περνούν μαζί ένα βράδυ έξω, στην πανέμορφη αυτή πόλη, είναι ακόμη με αρνητικό πρόσημο, όσο κι αν προσπαθούν όλοι να το "ντύσουν" με καλή διάθεση και με αισιοδοξία.

  Οι επιχειρηματίες έχουν ακόμη στα πρόσωπά τους έκδηλη την αγωνία για την πορεία όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά και ολόκληρης της χρονιάς. Και αυτής που βρισκόμαστε στο μέσον αλλά και της επόμενης. Ο κόσμος που κυκλοφορεί, μεταφέρει και εκφράζει τη δική του αγωνία για την πορεία της πανδημίας. Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Για την πιθανότητα ενός 4ου κύματος. Για την ειλικρίνεια των ειδικών. Για την πορεία της οικονομίας. Για την τσέπη του, την οικογένειά του.

  Όλοι βλέπουν ότι η πόλη ζει ένα βράδυ την εβδομάδα και στην καλύτερη, άλλο ένα. Όλες οι υπόλοιπες μέρες, είναι από μέτριες έως απελπιστικές. Αλλά, όλοι προσδοκούν κάτι. Τι ακριβώς, δεν γνωρίζουν ακόμη. Αλλά, δεν έχουν άλλη επιλογή.

  Θα χρειαστεί καιρός να επουλώσουμε πληγές. Θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη αντοχή για να χαμογελάσουμε με την ψυχή μας και πάλι. Η δημιουργία θετικής ψυχολογίας, αυτής που κάνει το "χρήμα" να ξοδεύεται πολύ πιο εύκολα, είναι μέχρι στιγμής ζητούμενο και ίσως θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετούς μήνες για να επανέλθει. Μέχρι τότε, ας προσπαθήσουμε πρώτα να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι "όλα θα πάνε καλά", έτσι ώστε να αρχίσει να διαχέεται και στους γύρω μας η ίδια αίσθηση. Κάποια πράγματα, χρειάζονται πολύ περισσότερο τέτοιες λεπτομέρειες, για να αρχίσει να "γυρίζει" το κλίμα.

Αrgolidamagazine