Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Α. Πουλάς: Την απόλυτη άλωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία (βίντεο)

  Ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα εργασιακά στην αρμόδια Επιτρο...

 

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα εργασιακά στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το σχέδιο νόμου που φέρνετε προς συζήτηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία, παρότι εξωραΐζεται και καλλωπίζεται από μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ώστε να προκαλέσει τους μικρότερους δυνατούς κοινωνικούς κραδασμούς.
Για παράδειγμα:
1ον  φέρνετε προς ψήφιση διατάξεις θετικές, που θα έπρεπε να είχαν ψηφιστεί και εφαρμοστεί εδώ και χρόνια, μαζί με διατάξεις που αλλάζουν συθέμελα το εργασιακό τοπίο.
2ον    επικαλείστε δήθεν καλές πρακτικές από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς όμως να μας λέτε ποιο είναι το παραγωγικό τους μοντέλο, ποιες είναι οι  αμοιβές και τα ημερομίσθια και  ποια είναι τα μεγέθη της οικονομίας που συγκρίνετε.
Κοροϊδεύετε την κοινωνία ότι δήθεν αυτό που μας χωρίζει από την Ιταλία ή τη Γερμανία (με τις βαριές βιομηχανίες και τις ισχυρές οικονομίες) είναι μόνο η αντικατάσταση στην πράξη των συλλογικών από τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.
3ον παρουσιάζετε τις απορρυθμίσεις ως δήθεν μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως το ξεχαρβάλωμα του ΣΕΠΕ και τη μετατροπή του σε ανεξάρτητη αρχή. Στην πραγματικότητα, ο ΣΕΠΕ μετατρέπεται σε μία αργοκίνητη μηχανή, με διοίκηση επιλεγμένη από την εκάστοτε κυβέρνηση (άρα υποταγμένη στις εντολές της), με συμβασιούχους εργαζόμενους χωρίς κανένα εχέγγυο ανεξαρτησίας και χωρίς την αξιοπιστία ενός δημόσιου φορέα.
Ο εργασιακός μεσαίωνας που εισάγετε κρύβεται πίσω από ένα παραπέτασμα δήθεν καλών προθέσεων.
Πάρτε το χαμπάρι όμως, ότι η εποχή των σκλάβων τελείωσε. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής λέμε
ΟΧΙ στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης
ΟΧΙ στην υποβάθμιση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων
ΟΧΙ στην απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων
ΟΧΙ στις απλήρωτες υπερωρίες.