Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών για τη χαλάρωση των μέτρων και τη μουσική στην εστίαση

  Άλλη μία συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών για να αποφασίσουν την τύχη της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Σημαντικό και το θέμα τη...

  Άλλη μία συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών για να αποφασίσουν την τύχη της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Σημαντικό και το θέμα της μουσικής σε χώρους εστίασης.

Λίγες ώρες πριν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή εκ νέου η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Στην κορυφή της ατζέντας είναι η μουσική στους χώρους εστίασης, καθώς και η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 00:30 το βράδυ έως τις 5:00 τα ξημερώματα.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, ήδη από χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι δεν προβλέπεται επί του παρόντος καμία αλλαγή. «Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό» και ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Πάντως, πληροφορίες από μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας μισή ή και μία ώρα αργότερα, δηλαδή είτε από τη 01:00 τα ξημερώματα είτε από τη 01:30. Μένει να αποδειχθεί εάν αυτό θα επιβεβαιωθεί από τις συστάσεις των ειδικών, όπως επίσης και εάν θα συνεχίσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 15 Ιουνίου.

Τι θα γίνει με την μουσική

Το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής εστιάζεται και στο ζήτημα της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την άρση του μέτρου, περιμένοντας να αποκλιμακωθούν και άλλο οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε αντιδράσει έντονα κληθείς να σχολιάσει την απαγόρευση μουσικής στην εστίαση και το «αντάρτικο» που σκέφτονταν να κάνουν επιχειρηματίες του χώρου. Όπως υποστήριξε, η μουσική «προφανώς δεν κολλάει», αλλά αυξάνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού, κάνοντας λόγο για επιστημονικές μελέτες που το έχουν αποδείξει, καθώς όπως είπε η μουσική συνδυάζεται με τραγούδι (άρα περισσότερα σταγονίδια στον αέρα), χορό και αλκοόλ.

Στις δηλώσεις αυτές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ) απάντησε με εξώδικο στον Νίκο Χαρδαλιά, καλώντας τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να χορηγήσει άμεσα, τις μελέτες στις οποίες αναφέρεται αλλά και να μην δημιουργεί «αναστάτωση και δυσπιστία στον πολύπαθο κλάδο μας, με αναπόδεικτες, επιπόλαιες και αστήρικτες δηλώσεις"