Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Σύσκεψη υπό την Περιφέρεια για να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα του Βιολογικού Άργους - Ναυπλίου

Την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Βιολογικός Άργους-Ναυπλίου, εξέτασαν από κοινού Περιφέρεια, οι δύο Δήμοι και οι δύο ΔΕΥΑ και η ΜΟ...


Την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Βιολογικός Άργους-Ναυπλίου, εξέτασαν από κοινού Περιφέρεια, οι δύο Δήμοι και οι δύο ΔΕΥΑ και η ΜΟΔ που μπορεί να βοηθήσει με στελέχη και την εμπειρία της ώστε να βρεθεί λύση, γιατί το πρόβλημα δεν παίρνει αναβολή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Π.Ε.Αργολίδας, με αντικείμενο το μέλλον του βιολογικού καθαρισμού Άργους – Ναυπλίου.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ι. Ματζούνης και Δ.Σχοινοχωρίτης, υψηλοβαθμα  στελέχη της ΜΟΔ Α.Ε., ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος οι πρόεδροι των δύο ΔΕΥΑ Καχριμάνης και Διολίτσης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και με εισηγήσεις τους. 

Το πρώτο βήμα προκειμένου να εξευρεθεί λύση για τη βιωσιμότητα αλλά και τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού έγινε.

Η ΜΟΔ ΑΕ θα συλλέξει τα στοιχεία και από τις δυο ΔΕΥΑ και θα επιστρέψει με προτάσεις για κοινό οργανισμό για τη ορθή λειτουργία και διαχείριση του βιολογικού. 

Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας, εάν οι δυο ΔΕΥΑ καταλήξουν σε κάποια από τις προτάσεις της ΜΟΔ Α.Ε., υποσχέθηκε πως θα κάνει το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας λυματολάσπης στην Πελοπόννησο εκεί που θα είναι ο βιολογικός.

Η ΜΟΔ είναι ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα που εποπτεύεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Έχει ως αποστολή την επιστημονική και τεχνική στήριξη της Δημόσιας Διοίκησης στη διαχείριση των αναπτυξιακών προγραμμάτων και κυρίως αυτών που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλύπτοντας ανάγκες σε:

εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό

τεχνογνωσία, μεθόδους και διαδικασίες

πληροφοριακά συστήματα και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.