Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο Φοίνικας Ν. Επιδαύρου πανέτοιμος να κλείσει το κεφάλαιο "παραμονή" από αύριο στον Ερμή Μελιγούς

  Και τώρα οι δυο τους. Ερμής Μελιγούς και Φοίνικας Ν. Επιδαύρου αναμετρώνται αύριο το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου, στο γήπεδο του Άστρο...

 


Και τώρα οι δυο τους. Ερμής Μελιγούς και Φοίνικας Ν. Επιδαύρου αναμετρώνται αύριο το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου, στο γήπεδο του Άστρους για μια θέση -κυριολεκτικά- στον ήλιο. Όποιος κερδίσει κατά πάσα πιθανότητα σώνεται, ή για να το πούμε πιο σωστά, εξασφαλίζει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή του στην Γ΄Εθνική.

  Να υπενθυμίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια των αυριανών αντιπάλων. Η Μελιγού θα ταξιδέψει στον Άρη Σκάλας, ο οποίος πρέπει να κερδίσει εκτός έδρας τον Παναρκαδικό για να αισθάνεται σίγουρος, οπότε αν δεν κερδίσει στην Τρίπολη θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε στην έδρα του τη Μελιγού,  ενώ ο Φοίνικας θα υποδεχθεί την αδιάφορη αλλά πρώτη και καλύτερη Κηφισιά στην Ν. Επίδαυρο.

  Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, ότι όλα "τα λεφτά" όπως λέμε και στα γήπεδα, είναι το αυριανό ματς. Ο νικητής θα πρέπει να κοιτάζει με το κυάλι τους "από κάτω, από τους οποίους μόνο ο Πανγυθεατικός μπορεί να κάνει δύο στα δύο και να φτάσει τους 17 βαθμούς. Το Χιλιομόδι με τη σοβαρή Ένωση δύσκολα θα πάρει τρεις βαθμούς, ο Μολαϊκός πάει στο ανεβασμένο Γύθειο και λογικά θα χάσει, ενώ Κοιλάδα και Ναύπλιο έχουν αποχαιρετήσει.

  Αν δούμε τη φόρμα των ομάδων, το παιχνίδι ξεκινάει από ένα πελώριο Χ2. Η βελτιωμένη αμυντική  ικανότητα του Φοίνικα σε συνδυασμό με την προβληματική επιθετική συμπεριφορά των γηπεδούχων μας δίνει την πεποίθηση ότι θα πρέπει να γίνει κάτι το απρόσμενο για να κερδίσει ο τοπικός Ερμής. Η εικόνα του από το προηγούμενο παιχνίδι με το απογοητευμένο και χωρίς τον προπονητή του Ναύπλιο, όπου κέρδισε με το φτωχό 1-0, αποδεικνύει την ορθολογική σκέψη που οδηγεί το Φοίνικα να έχει πολλαπλές πιθανότητες να φύγει νικητής από το γήπεδο για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Στην ολοκλήρωση της ανάλυσης, θα προστεθεί και ο άνθρωπος που βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τα δίχτυα, ο επιθετικός του Φοίνικα Πούτσι, ο οποίος φαίνεται ότι η μοίρα του επεφύλασσε ένα υπέροχο ραντεβού. Και ο καθοριστικός αλλά και ικανός Πούτσι, φάνηκε "Εγγλέζος" στο ραντεβού αυτό. Αύριο ελπίζουν αλλά και πιστεύουν όλοι  ότι θα συνεχίσει το σκοράρισμα, δίνοντας μια συνέχεια στη ρέντα που χρειάζεται ο κάθε επιθετικός. Τέλος, στον ψυχολογικό τομέα, οι παίκτες του Φοίνικα θα πρέπει να βρίσκονται αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται από τον τρόπο που πανηγύρισαν το προχτεσινό αποτέλεσμα με τον Παναρκαδικό, στο υψηλότερο σκαλοπάτι, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει στην αντίθετη πλευρά. Βέβαια ο παράγοντας "έδρα", δεν πρέπει να υποτιμηθεί αφού σε πάμπολλες περιπτώσεις ομάδες κρατήθηκαν σε κατηγορίες εκμεταλλευόμενες αποκλειστικά και μόνο τις έδρες τους.

  Στην περίπτωση της ισοπαλίας, τα πράγματα ξεφεύγουν από τις ικανότητες των ομάδων μέσα στο γήπεδο και μπαίνουν στο παιχνίδι και οι γνωστοί "αδιάφοροι". Η Κηφισιά θα πάει στην Επίδαυρο ήδη πρωταθλήτρια. Αν ο Φοίνικας χρειάζεται απαραίτητα τρεις βαθμούς, όλα μπορούν να συμβούν. Ενώ η Μελιγού, που θα πάει στη Σκάλα όπως προαναφέραμε, θα πρέπει να συναντήσει τον Άρη ο οποίος για να χαλαρώσει, θα πρέπει να κερδίσει μέσα στην Τρίπολη. Εξαιρετικά δύσκολο με την καλή ομάδα του Παναρκαδικού, ο οποίος αν ηττηθεί  θα πρέπει ίσως να αναζητήσει έναν βαθμό στην Ερμιονίδα για να μην μπλέξει. Και για να μην μπλέξει, θα προσπαθήσει να κερδίσει τη Σκάλα. Οπότε, η ισοπαλία στο Άστρος αύριο, σχεδόν καταδικάζει τη Μελιγού.

  Λίγες ώρες απέμειναν για τα παιδιά αλλά και για τους ανθρώπους του Φοίνικα, μέχρι τη μεγάλη αυτή μάχη. Ο τρόπος που διεκδίκησαν την παραμονή τους αλλά και ο τρόπος που αντιμετώπισαν κάθε πρωτόγνωρη γι' αυτούς δυσκολία, αναγκάζει το θεό του ποδοσφαίρου να τους δει με συμπάθεια. Θυμηθείτε το αυτό. Ο κάθε αγώνας πάντοτε έχει την ανταμοιβή του. Χαμένος είναι μόνο εκείνος που εγκατέλειψε τη μάχη. Και τα παιδιά εκεί στη Ν. Επίδαυρο, εκεί που όλοι τους είχαν ξεγραμμένους, όχι μόνο δεν τα παράτησαν αλλά  μας έδωσαν κι ένα σκληρό μάθημα υπενθυμίζοντας την σοφή αρχαία ρήση: 

 "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε"