Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Η Ένωση Ερμιονίδας και η αναγκαιότητα της συνέπειας που χαρακτηρίζει τις καλές ομάδες

  Photo: Sport- Ermionida Σχετικά γρήγορα η Ενωση Ερμιονίδας ξεπέρασε το μουδιασμένο ξεκίνημα με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος και έφτασε...

 

Photo: Sport- Ermionida

Σχετικά γρήγορα η Ενωση Ερμιονίδας ξεπέρασε το μουδιασμένο ξεκίνημα με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος και έφτασε σε μια συγκομιδή βαθμών που της επιτρέπει να αισιοδοξεί τόσο για την υπόθεση παραμονή, όσο και για την συνέχεια της πορείας της σαν ομάδα.

  Κερδίζοντας όλες τις ομάδες που έπρεπε να κερδίσει αξιοποίησε την εμπειρία της αλλά και φάνηκε συνεπής με την ιστορική της παρουσία σε ανώτερες κατηγορίες. Η διαφορά ανάμεσα σε μια ομάδα που παίζει ανελλιπώς τόσα χρόνια Δ', ύστερα Γ' και για μια χρονιά και Β Εθνική και σε μια άλλη που με κόπο ανεβαίνει το πιο πάνω σκαλοπάτι είναι αρκετά μεγάλη. Αρκεί να το γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές της και να το μεταφέρουν με συνέπεια μέσα στο γήπεδο.

  Κάπως έτσι η Ένωση "καθάρισε" Μολάους, Κοιλάδα και Γύθειο κι έφτασε τους 15 βαθμούς μακριά από το γκρουπ των ομάδων που κάθε Κυριακή δίνουν αγώνα επιβίωσης. Αύριο όμως, το παιχνίδι με τον Άγιο Ιερόθεο,, μια ανταγωνιστική και σοβαρή ομάδα που έχει συγκομιδή 17 βαθμών, θα είναι ένα τεστ σταθερότητας, συνέπειας και απόδειξης του πόσο μπορεί μια θετική πορεία να συνεχιστεί σε υψηλά στάνταρ, χωρίς η σκοπιμότητα να επηρεάζει απόδοση και αποτέλεσμα. Σε οποιαδήποτε ορθολογική χώρα, το αποτέλεσμα θα ξεκινούσε με μεγάλα ποσοστά από την ισοπαλία. Εδώ, οι προβλέψεις συνήθως εκθέτουν εκείνον που τις τολμάει..

  Θεωρητικά η Ένωση θέλει έναν ακόμη βαθμό. Όμως τέτοιες σκέψεις δεν αρμόζουν, όσο κι αν δικαιολογούνται από την πραγματικότητα. Οι καλές ομάδες που στοχεύουν πάντα λίγο ψηλότερα, οφείλουν να αγωνίζονται για την ευχαρίστηση των οπαδών τους αλλά και να βάζουν υποθήκη για το μέλλον, παίζοντας πάντα για τη νίκη. Μην βιαστεί κάποιος να μιλήσει για επιπολαιότητα. Αν η Ένωση χαρακτηριζόταν έτσι, αυτή τη στιγμή θα είχε αρκετούς βαθμούς λιγότερους. Άλλο η ποδοσφαιρική αφέλεια και άλλο η συνέπεια απέναντι στις αρχές του αθλήματος.

  Η μόνη Αργολική ομάδα που έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την παραμονή της, είναι και η πιο σταθερή σε απόδοση αλλά και η πλέον νεανική. Αυτό φυσικά πιστώνεται στον προπονητή της ο οποίος αξίζει να απολαμβάνει τα εύσημα για τη δουλειά του, αφού καταφέρνει όχι απλά να μαζεύει σημαντικούς βαθμούς αλλά και να δίνει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν τη βάση της ομάδας για το μέλλον.

 Αύριο με νίκη ουσιαστικά τελειώνει και μαθηματικά η -όποια‐ αγωνία υπάρχει για τη συνέχεια. Μια νίκη που θα σφραγίσει τυπικά και ουσιαστικά αυτό που όλοι πλέον γνωρίζουν. Ότι η Ένωση αξίζει να βρίσκεται εκεί..