Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Οι απαιτήσεις του "θεάματος" και τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη υπόσταση των αθλητών- Σχόλιο της Ευγ. Λουπάκη

  Είναι γνωστή η μεγάλη πίεση σε αρκετούς "επώνυμους" αθλητές να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που κατά βάθος οι ίδιοι αποστρέφονται ή...

 


Είναι γνωστή η μεγάλη πίεση σε αρκετούς "επώνυμους" αθλητές να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που κατά βάθος οι ίδιοι αποστρέφονται ή δεν βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση γι' αυτές. Όμως το "σύστημα" του θεάματος είναι σκληρό και οι όροι για να συμμετέχεις σ' αυτό πρέπει να τηρούνται. Όποιος αδυνατεί να ακολουθήσει, συχνά "απορρίπτεται". Κάπως έτσι, η γνωστή τενίστρια Ναόμι Οσάκα αποχώρησε από τη συνέχεια του Ρολάν Γκαρός όχι για τους λόγους που αναφέρονται αλλά γι' αυτούς που παρατίθενται στη συνέχεια στο σχόλιο της Ευγενίας Λουπάκη:

"Στις δέκα πρώτες αναζητήσεις του Google,όπου βρίσκονται τα "μεγάλα" σάιτ, η είδηση είναι απλώς ότι "αποχώρησε από το Ρολάν Γκαρός η Ναόμι Οσάκα". Στο σάιτ της Καθημερινής η είδηση συνοδεύεται από τη φρασούλα "με εξομολογήσεις". Αποχώρησε δηλαδή, με εξομολογήσεις.

Η 23χρονη κορυφαία τενίστρια, φαβορί για την κατάκτηση του κορυφαίου τουρνουά, δεν "αποχώρησε" με ή χωρίς εξομολογήσεις. Εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει, αφού πρώτα της επιβλήθηκε 15.000 ευρώ πρόστιμο επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τον πρώτο αγώνα, τον οποίο σημειωτέον κέρδισε. Και αφού αγνοήθηκε η παράκλησή της να απαλλαγεί από αυτές τις συνεντεύξεις, διότι η ψυχολογική της κατάσταση είναι εύθραυστη, η πίεση αβάσταχτη και η κατάθλιψη από την οποία πάσχει επιδεινώνεται. Αλλά οι συνεντεύξεις είναι υποχρεωτικές διότι το άθλημα-άθλημα αλλά το θέαμα- θέαμα. Και ο πρωταθλητισμός απάνθρωπος. Η Ναόμι έβαλε την υγεία της πάνω από το κέρδος και αποχώρησε. Και θα πληρώσει ακριβά την αποχώρησή της και σε χρήμα και στη μελλοντική της καριέρα.

Αλλά μας έδωσε έναν καλό λόγο να ελπίζουμε ότι η κρεατομηχανή δεν αλέθει τα πάντα. Οτι η ψυχική ασθένεια πρέπει να γίνεται σεβαστή. Οτι η υγεία πρέπει πάντα ν΄αξιολογείται πάνω από το χρήμα. Και την χειροκροτάμε".