Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

H Ένωση Ερμιονίδας νίκησε 1-0 τον Παναρκαδικό και κατέκτησε την 3η θέση - Παραμένει ή φεύγει ο Θανάσης Στάϊκος

  Photo: Sport- Ermionida Τελικά οι Αρκάδες που ήρθαν στην Ερμιονίδα για να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων απέναντι στην Ένωση και -κυρίως...

 


Photo: Sport- Ermionida

Τελικά οι Αρκάδες που ήρθαν στην Ερμιονίδα για να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων απέναντι στην Ένωση και -κυρίως- τον προπονητή της,έφυγαν με ένα φτωχό αλλά εξαιρετικά σκληρό 1-0. Μια ήττα που σφράγισε την ανοδική πορεία της Ένωσης, με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον όμιλο, αλλά και που πιστοποίησε την αποτελεσματική δουλειά του Θ. Στάϊκου.

  Το παιχνίδι κύλησε με την εμφανή ανωτερότητα της τοπικής ομάδας, η οποία θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα κυρίως με τον Λαλούση και να τελειώσει το παιχνίδι, ενώ ο Παναρκαδικός απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις με τον έμπειρο Μπλάνκο αλλά ο Πονηρός ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε.

  Γενικά το παιχνίδι είχε φάσεις για γκολ, όμως το γκολ του Βιρβίλη στο 10' έμελλε να καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα.

  Εκείνο που έμεινε στους φίλους της Ερμιονίδας ήταν η χρησιμοποίηση αρκετών νεαρών παιδιών στην ενδεκάδα της Ένωσης, οι οποίοι προέρχονται από τις Ακαδημίες του Συλλόγου και θα είναι αυτοί που σε συνδυασμό με την παρουσία αρκετών έμπειρων θα δημιουργήσουν την Ένωση Ερμιονίδας της επόμενης μέρας. Όπως είπε χαρακτηριστικά κι ο προπονητής της σε μια συνέντευξη Τύπου, η οποία θύμιζε συνέντευξη εφ'όλης της ύλης, ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα ήταν αυτό που εξέπεμψε η ομάδα με την αξιοποίηση νεαρών παικτών από την περιοχή.

  Αυτή η συζήτηση ανάμεσα σε γνωστό δημοσιογράφο της περιοχής, τον Κοσμά Γεωργίου, και τον προπονητή της Ένωσης, ίσως ήταν ότι πιο σημαντικό μετά την επικράτηση επί του Παναρκαδικού, για τους λόγους που είχαμε προαναφέρει.

  Ο Θανάσης Στάϊκος, φάνηκε αρκετά χαρούμενος αλλά και συγκινημένος από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με την ευτυχή κατάληξη της ομάδας. Τόσο σε απόδοση, όσο και σε βαθμολογική θέση. Η χρησιμοποίηση όμως τόσων νεαρών παικτών στην ενδεκάδα της Ένωσης, τους οποίους όπως δήλωσε, είχε και πριν πέντε χρόνια σαν προπονητής -τότε- των Ακαδημιών, ήταν το σημείο που φάνηκε να του προσφέρει την υπέρτατη ικανοποίηση.

  Μίλησε για πολλά ο Θ. Στάϊκος. Έχει την άνεση να εκφράζει την άποψή του με τρόπο που να ικανοποιεί και τα πιο παράξενα "αυτιά". Δεν ξεχνά να ευχαριστήσει πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, τολμά να αναφέρεται με έξυπνο τρόπο στους τομείς που χρειάζονται διαφορετική προσέγγιση και αλλαγή πλεύσης. Μιλάει για το "αύριο" με την άνεση και τη σιγουριά ενός έμπειρου στο χώρο, αλλά μπορεί και να υπενθυμίζει λάθη που πρέπει να αποφευχθούν. Απολαυστικός,μεστός αλλά και σφίγγα εκεί που υπάρχει φόβος να δημιουργηθεί μια διαφορετική κατάσταση.

  Ο Κοσμάς Γεωργίου, δεν δίστασε να τον ρωτήσει και για το μέλλον του στην Ένωση. Θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάποια αποσαφήνιση του θέματος της συνέχισης της συνεργασίας του με την Ένωση. Όμως η απάντηση που έδωσε ήταν, εν ολίγοις, "περιμένετε ξεκάθαρη απάντηση μέσα στην επόμενη βδομάδα". 

  Η εντύπωση που δημιουργήθηκε όμως, ήταν πως δύσκολα ο Θανάσης Στάϊκος θα συνεχίσει στον πάγκο της Ένωσης. Κι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο αλλά και από ένα πλήθος καταστάσεων, οι οποίες επηρεάζουν αποφασιστικά την απόφασή του. Διοικητικές εξελίξεις, προτάσεις από άλλες ομάδες, προσωπικά προβλήματα και ένας στόχος που πρέπει να αποσαφηνιστεί, συνθέτουν μια περίπλοκη εικόνα, η οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει πράγματι μέσα στη βδομάδα που τρέχει.

  Η αποδοτικότητα του νεαρού κόουτς κάνει τους παράγοντες να θέλουν να συνεργαστούν μαζί του. Το έργο που παράγει όπου, μέχρι στιγμής, έχει εργαστεί είναι πραγματικά αξιόλογο. Αν προσθέσει κανείς και την προηγούμενη ποδοσφαιρική του παρουσία, από την οποία αποκόμισε πλήθος θετικών σχολίων αλλά και δημιούργησε αρκετές σχέσεις εκτίμησης και συμπάθειας, γίνεται αντιληπτό ότι η μετακόμισή του είναι πολύ πιθανή. Το πού, θα αποφασίσει ο ίδιος ανάλογα με την βαρύτητα των προτάσεων που έχει δεχθεί. 

  Πληροφορίες που διαχέονται για ομάδα της ίδιας κατηγορίας που θέλει να πρωταγωνιστήσει και για μια άλλη με αξιόλογη προοπτική, ίσως ευσταθούν, ίσως και όχι. Και ο λόγος είναι πως τέτοιες γενικόλογες περιπτώσεις, εμπεριέχουν έτσι κι αλλιώς πολλές πιθανότητες, οπότε αν δεν είναι κάτι ξεκάθαρο δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν. Μία πρόταση που θα συγκινούσε τον ίδιο, σε βαθμό να αποφασίσει άμεσα την αλλαγή περιβάλλοντος, ενδέχεται να υπάρχει, αν κρίνουμε από το συγκινησιακό ύφος του στη συνέντευξη, που σημαίνει "αποχαιρετισμός". Όμως, όλα αυτά, είναι λεπτομερείς αναλύσεις προερχόμενες από το ύφος του λόγου, τη στάση του σώματος, τις παύσεις, τη σταθερότητα της φωνής και φυσικά από το περιεχόμενο των λεγομένων του. Η αλήθεια, θα είναι γνωστή σε λίγες μέρες.

  Το Argolidamagazine.gr αισθάνεται υποχρεωμένο να ευχαριστήσει την Ένωση Ερμιονίδας αλλά και τον προπονητή της, για την ολιγόμηνη αυτή συνεργασία. Ευχόμαστε στην ομάδα ακόμη καλύτερες μέρες και στον προπονητή της, να διαλέξει εκείνο που θα τον φέρει ένα σκαλοπάτι ψηλότερα. Είτε παραμείνει είτε αποχωρήσει από τον πάγκο της Ένωσης..