Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ασυνεννοησία και ταλαιπωρία στα ΚΕΠ για όσους νέους κανουν αίτηση για τα 150 ευρώ αλλά δεν διαθέτουν κωδικούς στο taxisnet - Τι απαντά ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Αλαλούμ επικρατεί στα ΚΕΠ από τους νέους που δεν έχουν κωδικούς στο taxisnet και πρέπει να κάνουν την αίτηση για το voucher των 150 ευρώ στα...


Αλαλούμ επικρατεί στα ΚΕΠ από τους νέους που δεν έχουν κωδικούς στο taxisnet και πρέπει να κάνουν την αίτηση για το voucher των 150 ευρώ στα ΚΕΠ.

Ωστόσο, προς έκπληξή τους διαπιστώνουν πως ούτε τα ΚΕΠ μπορούν να τους εξυπηρετήσουν καθώς όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει σχετική εγκύκλιο με αποτέλεσμα να φεύγουν οι νέοι με άδεια χέρια. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής, Παναγιώτης Κοχύλης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Open, ανέφερε:  «Έρχεται κόσμος εδώ και τους λέμε ότι όταν δεν υπάρχει εγκύκλιος – οδηγία από το υπουργείο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Το υπουργείο εδώ και πολύ καιρό βγάζει ανακοινώσεις και λέει ότι η τάδε υπηρεσία θα πρέπει να γίνει από το gov.gr και από τα ΚΕΠ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς βρισκόμαστε έκθετοι προς τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε πως: «Πολλά τα μαθαίνουμε από τα κανάλια».

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 130 χιλιάδες νέοι 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19 έχουν συμπληρώσει την αίτησή τους για το «Freedom Pass». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να δελεάσει τους νέους προκειμένου να εμβολιαστούν με το voucher ωστόσο, όπως φαίνεται η κυβέρνηση φέρθηκε και πάλι με προχειρότητα. 

Διαψεύδει ο Γεωργαντάς

Ωστόσο ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς απαντώντας στους παραπάνω ισχυρισμούς, διέψευσε τον κ. Κοχύλη λέγοντας πως όλοι οι υπάλληλοι είναι ενημερωμένοι.

«Υπάρχουν 263χιλ. νέοι 18-25 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση ή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και είναι δικαιούχοι. Από αυτούς από τη Δευτέρα που άνοιξε η εφαρμογή ήδη 141χιλ. έχουν κάνει αίτηση μέσω gov.gr και από σήμερα το πρωί θα έρχονται οι πρώτες χρεωστικές ψηφιακές. Επίσης έχουν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις μέσω ΚΕΠ, που πηγαίνουν όσοι δεν έχουν κωδικούς taxis, Είναι προσβλητικό για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ που εργάζονται με αυταπάρνηση και έχουν ήδη δεχθεί 4.500 αιτήσεις», επεσήμανε.

Ωστόσο, παραδέχτηκε πως υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που δεν έχουν διευκρινιστεί από το αρμόδιο υπουργείο. «Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θα απαντηθούν με έγγραφο του υπουργείου. (…) Υπάρχουν κάποιες εύλογες ερωτήσεις που δεν μπορεί να απαντήσει ο εργαζόμενος» ανέφερε.

Πηγή: documento.gr