Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ποιοι πετάνε -μέχρι στιγμής- ένα βότσαλο στην ακίνητη λίμνη του τοπικού ποδοσφαίρου;

  Ποιοι πετάνε ένα "βότσαλο" στα ακίνητα νερά της λίμνης του τοπικού ποδοσφαίρου;  Λίμνη που δε λέει να κουνηθεί θυμίζει το τοπικό...

 


Ποιοι πετάνε ένα "βότσαλο" στα ακίνητα νερά της λίμνης του τοπικού ποδοσφαίρου;

 Λίμνη που δε λέει να κουνηθεί θυμίζει το τοπικό ποδόσφαιρο, με τους παράγοντες να μην έχουν πλέον κουράγιο να ξεκινήσουν με θέρμη τη λειτουργία των ομάδων τους και τους πιο πολλούς ποδοσφαιριστές να απαντούν ράθυμα, "μετά το Δεκαπενταύγουστο θα δούμε..". 

 Τις αιτίες για την κατάσταση αυτή, τις έχουμε αναλύσει λίγο-πολύ σε προηγούμενα θέματα. Η απρόσμενη και για μερικούς ακατανόητη φετινή εσπευσμένη έναρξη του τοπικού πρωταθλήματος, έχει σφίξει λίγο περισσότερο τη "θηλειά" στο λαιμό των ανθρώπων που θέλουν να κατεβάσουν μια αξιοπρεπή ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

 Ας μην αναλωθούμε όμως με το απαισιόδοξο κομμάτι κι ας είναι πολλές οι ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα προβλήματα. Να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε κείνους που για καλή τους τύχη, καταφέρνουν να ξεκινούν από σημείο που προδικάζει μια εξαιρετικά καλή παρουσία για φέτος.

 


Ο Παναργειακός, με κεκτημένη ταχύτητα από το περσινό ξεκίνημα, συγκροτημένη Διοίκηση, ξεκάθαρο πλάνο και ήδη έτοιμο σύνολο αναμένεται να οδηγήσει τη φετινή κούρσα. Προπονητής παραμένει ο Δημήτρης Μπατάκος, ο οποίος κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει μια ομάδα που θα τερμάτιζε πρώτη στον όμιλό της και θα διεκδικούσε με πολλές πιθανότητες την άνοδό της.

 


Ο Αργοναύτης Νέας Κίου, "έχασε" τον προπονητή της που πήγε στην Κορωνίδα Κοιλάδας για λίγες αγωνιστικές και τον Πάρι Καπλαντζή που συμμετείχε ενεργά στη μάχη της σωτηρίας του Φοίνικα Ν. Επιδαύρου. Αν ο Γιάννης Νενεκούμης γύρισε αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, ο Πάρις παραλίγο να μείνει και την επόμενη χρονιά στη Ν. Επίδαυρο. Τελικά, όχι μόνο επέστρεψε αλλά η προσθήκη του Μπέκα Κιρβαλίτζε ίσως αλλάξει τα δεδομένα για την ομάδα της Ν. Κίου, ενώ αναμένονται κι άλλες προσεκτικές προσθήκες ώστε να παρουσιαστεί πρωταγωνίστρια στο φετινό πρωτάθλημα.

 


Ο Ερμής Κιβερίου αποδεικνύοντας ότι είναι ένα από τα πλέον οργανωμένα και νοικοκυρεμένα Σωματεία του νομού, έκλεισε γρήγορα το Νίκο Μητροσύλη στη θέση του προπονητή, μετά την αποχώρηση του Λουκά Κούρου και τρέχει με σταθερά βήματα τον σχεδιασμό για τη επόμενη χρονιά. Σιγά σιγά εγκαταλείπεται η υπέρμετρα φιλόδοξη και κοστοβόρα τακτική του πρωταθλητισμού, όμως επιστρέφει η ιδέα της δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας με κύριο κορμό ποδοσφαιριστές από το Κιβέρι, ενισχυμένη από παίκτες που αγαπούν τόσο την ιστορική ομάδα όσο και το ποδόσφαιρο. 

 


Ο Ατρόμητος Παναριτίου γνωρίζοντας τις δυσκολίες αλλά και έχοντας την εμπειρία να τις αντιμετωπίζει κλείνει σταθερά το ρόστερ της ομάδας, συνδυάζοντας την παρουσία γνωστών και σταθερών σε απόδοση παικτών με εκείνη των νεαρών παικτών που έχουν στόχους για κάτι καλύτερο στην προσωπική τους διαδρομή. Οι συνθέσεις τέτοιου είδους δημιουργούν  πάντα ενδιαφέρον, προσφέρουν στο υγιές κομμάτι του τοπικού ποδοσφαίρου αναδεικνύοντας συνεχώς νέους  ποδοσφαιριστές και δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο πρωτάθλημα. Προπονητής φυσικά παρέμεινε ο Τάσος Καραμάνος, όπως και όλοι σχεδόν οι πρωταγωνιστές από την περσινή αρκετά αξιόμαχη ομάδα.

 


Ο Πανασιναϊκός, αθόρυβα αλλά μεθοδικά βρήκε τη χημεία του με τον Γιάννη Ευθυμίου στη θέση του προπονητή και αναμένεται να παρουσιαστεί και φέτος αρκετά ανταγωνιστικός. Πολλά ταλέντα της περιοχής βρίσκουν το σωστό λιμάνι στην ομάδα της Ασίνης, βελτιώνονται αποκτούν εμπειρίες και ανεβάζουν τον πήχη στο τοπικό πρωτάθλημα. Από φέτος, η έδρα της ομάδας αλλάζει και μεταφέρεται από το πολυχρησιμοποιημένο γήπεδο του Δρεπάνου, πιο δίπλα στο καινούργιο και εντυπωσιακό γήπεδο του Τολού. Μέχρι τώρα, η ομάδα της Ασίνης δεν έχει δημοσιοποιήσει μεταγραφές αλλά θεωρείται βέβαιο ότι μετακινήσεις θα υπάρξουν.

 


Σταθερή παραμένει η κατάσταση και στο Ανυφί, το οποίο λειτουργεί σαν μια μεγάλη παρέα που παίζει για το κέφι της, τόσο σε επίπεδο διοικούντων όσο και στο αγωνιστικό τμήμα, όπου προπονητής -Δημήτρης Μπούνος- και παίκτες είναι κάτι περισσότερο από απλοί συνεργάτες. Η ενθαρρυντική περσινή πορεία, όσο κράτησε το πρωτάθλημα, επιβεβαιώνει ότι και φέτος, η ομάδα θα σταθεί αξιοπρεπώς στην κατηγορία.

 


Ο Τροιζηνιακός με τον μεθοδικό Γιώργο Πάνου στον πάγκο του και με δεδομένη την ικανότητά του να ενισχύεται συνεχώς από παιδιά της Ακαδημίας του, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και φέτος. Ομάδα με έδρα -φωτιά, έμπειρους παίκτες αλλά και ενθουσιώδεις νεαρούς, καταφέρνει να εκπροσωπεί επάξια μια ποδοσφαιρομάνα που στέκεται κάθε χρόνο στα ψηλότερα σκαλοπάτια της Α1 κατηγορίας. 

 


Ο Αριστέας Άργους, που αγωνίζεται στην Α1 ως Ηρακλής Καρυάς, συνεχίζει να παράγει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Κατσάς Αποστόλης και Καλτάκης Κλεόβουλος, αποτελούν την κορυφή μιας πυραμίδας που εργάζεται με απόλυτη συνέπεια στο δικό της πλάνο, που αποφέρει κάθε χρόνο κάποιον που αλλάζει κατηγορία. Πριν λίγες μέρες, ο Νίκος Ζουγλής προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των παιδιών που ξεκινώντας από την Ακαδημία του Αριστέα, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης.

  Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, δεκάδες μικροί ποδοσφαιριστές, πλαισιώνουν ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος, μαθαίνοντας σωστό ποδόσφαιρο από την παιδική ηλικία και θέλουν είτε να αλλάξουν περιβάλλον είτε να αγωνιστούν σε ομάδες με υψηλότερες βλέψεις. Μια προσπάθεια, που αξίζει τον σεβασμό όλης της ποδοσφαιρικής Αργολίδας. Με αυτή την προοπτική, ο νεανικός Ηρακλής Καρυάς θα κατέβει στο φετινό πρωτάθλημα, δίνοντας σημαντικές ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες του.


Τέλος, εντυπωσιακά προσπαθεί να κινηθεί φέτος και ο Κεραυνός Ιρίων, ώστε να αποφύγει προβλήματα προηγούμενων χρόνων, όπου δυσκολευόταν πολύ με τη συγκρότηση ικανού ρόστερ. Φέτος όμως, ξεκινώντας δυνατά από το διοικητικό κομμάτι και έχοντας τον συνεπέστατο και εργατικό Γιάννη Δρούζα για μια ακόμη χρονιά στον πάγκο, φιλοδοξεί να παρουσιαστεί ενισχυμένος και ανταγωνιστικός. Σίγουρα, μια ομάδα που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο τοπικό ποδόσφαιρο, μπορεί να τα καταφέρει σχετικά εύκολα, αφού εκείνοι που την αγαπούν είναι αρκετά περισσότεροι από όλους τους υπόλοιπους..

  Από τις υπόλοιπες ομάδες, σίγουρα οι άνθρωποι που τις διοικούν, έχουν προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις και επαφές. Το ότι δεν αναφέρονται δεν σημαίνει ότι είναι σε απόλυτη απραξία.Απλά, δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει κάτι αλλά ούτε και έχουν κάνει κάτι εντυπωσιακό ώστε να αναφερθεί στο σημερινό  κείμενο.

  Η ομάδα που αναμένεται να ταράξει σημαντικά τα νερά της Αργολικής ποδοσφαιρικής λίμνης, θα μπορούσε να ήταν ο Αστέρας - Δρεπανιακός. Ας κάνουμε όμως λίγο ακόμη υπομονή. Στο Δρέπανο υπάρχουν σημαντικές διεργασίες. Άλλωστε, τοπικό πρωτάθλημα χωρίς έναν ισχυρό Αστέρα, δεν μπορεί να υπάρξει. Ελπίζουμε να αποδώσουν οι επαφές και να ακουστούν σύντομα τα πρώτα ηχηρά ονόματα..