Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Κατάθεση ψυχής και 0-0 με τον Πανιώνιο σε αγώνα με πολύ πάθος και γεμάτες κερκίδες από κόσμο (εικόνες)

Με πάθος και αποφασιστικότητα η ΑΕ Ερμιονίδας πήρε τον πρώτο της βαθμό στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας στο Κρανίδι,  καθώς αναδείχθη...

Με πάθος και αποφασιστικότητα η ΑΕ Ερμιονίδας πήρε τον πρώτο της βαθμό στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας στο Κρανίδι, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, την Κυριακή (13/11), σε ματς που έσπασαν… καρδιές και διεξήχθη με την παρουσία φιλάθλων και των δυο ομάδων, σε μια άκρως ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.

Οι παίκτες μας κατέθεσαν… ψυχή και τα έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο Γιώργος Πονηρός έκανε τρομερές επεμβάσεις, ο κόσμος που έδωσε βροντερό «παρών», είχε απίστευτη παρουσία και έτσι η ομάδα μας έφτασε στην κατάκτηση του βαθμού, ξεπερνώντας και τις όποιες… δυσκολίες παρουσιάστηκαν. Όπως το πρόβλημα τελευταίας στιγμής που προέκυψε με τον Ζοέλ Κατσίμα, ο οποίος ήταν να ξεκινήσει, αλλά και το γεγονός πως στο 21’, σε φάση που δόθηκε πέναλτι στον Πανιώνιο, αποβλήθηκε ο Ντιόγκο Νέτο, με αποτέλεσμα ο σύλλογός μας να παίζει με 10 παίκτες έως και το 78’, όταν για τους «κυανέρυθρους» είδε τη 2η κίτρινη κάρτα ο Διονέλης. Εκτός ήταν, άλλωστε, και ο Φάμπιο Μάρτινς. Έτσι, όπως κύλησε το παιχνίδι, ο σύλλογός μας θα μπορούσε να είχε, μάλιστα, πανηγυρίσει και τη νίκη, με τον Τζιέρη, ο οποίος πρόσφερε και αυτός πολλά αμυντικά, να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 90’, όταν αστόχησε μόνος του σε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι…

Η ΑΕ Ερμιονίδας αγωνίστηκε με προσοχή στην άμυνα, προσπάθησε να βάλει την μπάλα κάτω και να εκμεταλλευτεί τα αδύναμα σημεία του Πανιωνίου, ομάδα που διαθέτει ποιότητα και δυναμική. Στα πρώτα λεπτά το ματς είχε απίστευτο ρυθμό. Στο 1’ ο Πίσπας μπήκε από αριστερά, σούταρε και μπλόκαρε ο Πονηρός. «Απάντησε» η ομάδα μας στο 2’ με πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Τρέσα εκτέλεσε το φάουλ, έδιωξαν οι αμυντικοί του Πανιωνίου, η μπάλα έφτασε στον Ίλσι Κάλα, ο οποίος σούταρε όμορφα, από δεξιά μέσα στην περιοχή, και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι. Στο 8’ για τον Πανιώνιο ο Καλύβας σούταρε, ο Πονηρός απέκρουσε σωτήρια και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Μίχος. Στο 9’ ο Ρεντζής σούταρε άουτ από καλή θέση, μετά από διώξιμο του Μίχου. Στο 12’ ο Στούπης σέντραρε, ο Πίτσας με προβολή έστειλε την μπάλα προς την εστία, και ο Πονηρός έσωσε σωτήρια πάνω στη γραμμή, διώχνοντας την μπάλα. Στο 13’ σούταρε ο Μπρέγκου άουτ.

Στη συνέχεια ισορρόπησε η ΑΕ Ερμιονίδας, προσπαθώντας να «χτυπήσει» τον αντίπαλο με γρήγορη μετάβαση στην επίθεση, όταν οι παίκτες έπαιρναν την μπάλα στην κατοχή τους. Στο 21’, μετά από βαθιά μπαλιά, ο Πονηρός βγήκε εκτός περιοχής και έχασε την μπάλα, η οποία έφτασε στον Πίσπα. Ο τελευταίος δέχτηκε μαρκάρισμα με το σώμα από τον Ντιόγκο Νέτο στη γραμμή της περιοχής και ο διαιτητής Μπεκιάρης έδωσε πέναλτι. Στη συνέχεια έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Πορτογάλο μέσο, θεωρώντας ότι δεν μάρκαρε την μπάλα, ενώ ο αντίπαλός του ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Στο 24’ ο Πονηρός πραγματοποίησε απίστευτη απόκρουση στην εκτέλεση του Γροντή από την άσπρη βούλα, καθώς έπεσε στη δεξιά του γωνιά και έδιωξε την μπάλα.

Αυτή η εξέλιξη έδωσε ψυχολογία στους παίκτες μας, οι οποίοι ισορρόπησαν και αμυντικά έδειξαν οργανωμένοι, καλύπτοντας και το αριθμητικό μειονέκτημα. Έτσι, ο Γκότοβος προσπάθησε να… κρεμάσει τον Πονηρό στο 36',  σχεδόν από τη μεσαία γραμμή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια απείλησε η ομάδα μας, στο 43’ με σουτ του Ίλσι Κάλα, που πέρασε άουτ, από καλή θέση, μετά από φάουλ του Τρέσα και στο 44’, όταν ο Γκότοβος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, μετά από σουτ του Κεϊτά. Στο 45’+ ο Τσίπρας σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντρα και μπλόκαρε ο Πονηρός.

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 47’ ο Γεωργούσης, που μόλις είχε μπει στον αγώνα, αστόχησε σε τετ – α – τετ, ενώ στο 51’… απάντησε η ομάδα μας με τον Τσόφλιο, ο οποίος σούταρε και έκανε σωτήρια αμυντική επέμβαση ο Γκότοβος. Στο 52’ ο Ρεντζής σούταρε από δεξιά άουτ, ενώ δεν πρόλαβαν την μπάλα με προβολή συμπαίκτες του.

Στα επόμενα 15 λεπτά οι «κυανέρυθροι» είχαν την πρωτοβουλία, με την ομάδα μας, παίζοντας με 10 παίκτες από 21’, να είναι καλά οργανωμένη στην άμυνα, προσπαθώντας να… χτυπήσει με αντεπιθέσεις.

Στο 67’ απείλησε η φιλοξενούμενη, όταν ο Καρδάμης σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Πίσπα, ο Γεωργούσης πλάσαρε από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Πονηρός έκανε ξανά σωτήρια επέμβαση. Στο 70’ σούταρε ο Πίσπας, και έδιωκε ξανά ο τερματοφύλακας της ΑΕ Ερμοονίδας. Στη συνέχεια η ομάδα μας οργανώθηκε ακόμα καλύτερα αμυντικά, περνώντας και ο Βιρβίλης στη θέση του Τριμπόνια και ο Πανιώνιος προσπάθησε να απειλήσει με σέντρες και γεμίσματα. Στο 78’ ο Λαντίκας (είχε μπει στο ματς στη θέση του Κεϊτά στο 61’) έφυγε στην αντεπίθεση και ανάγκασε τον Διονέλη να του κάνει φάουλ, με αποτέλεσμα ο παίκτης των φιλοξενούμενων να αποβληθεί, καθώς είδε την 2η κίτρινη κάρτα (για τον ίδιο λόγο είχε πάρει την 1η στο 56’). Έτσι επήλθε αριθμητική ισορροπία, ενώ ο Μηλιώτης απείλησε στο 79’ με την εκτέλεση του φάουλ που είχε προηγηθεί, αναγκάζοντας τον Αντωνόπουλο να μπλοκάρει με δυσκολία.

Στο 86’ ο Πονηρός μπλόκαρε την μπάλα σε προσπάθεια του Γεωργούση, ενώ στο 87’ ο τελευταίος σούταρε άουτ μετά από αντεπίθεση του Πανιωνίου και πάσα του Πίσπα, φάση που ξεκίνησε, πάντως, από οφσάιντ. Η ομάδα μας, που κάποια στιγμή έπαιξε σ’ αυτό το διάστημα και με εννιά παίκτες, όταν τραυματίστηκε ο Ίλσι Κάλα και απουσίασε για δυο λεπτά, όχι απλά κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, αλλά στο 90’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει… Σ’ αυτό το λεπτό, η ΑΕ Ερμιονίδας βγήκε όμορφα στην επίθεση από αριστερά, με αποτέλεσμα να κερδίσει φάουλ από τα αριστερά. Ο Μηλιώτης εκτέλεσε όμορφα στο δεύτερο δοκάρι και ο Τζιέρης που είχε προωθηθεί δεν έπιασε τη κεφαλιά όπως θα ήθελε, όντας μόνος του, με την μπάλα να φεύγει περνάει άουτ.

Διαιτητής ήταν ο Μπεκιάρης με βοηθούς τους Θεοδωρόπουλο και Κλεπετσάνη, όλοι του συνδέσμου Κορίνθου. Εκτός από τις δυο αποβολές του Νέτο στο 21’, στο πέναλτι που δόθηκε στον Πανιώνιο, και του Διονέλλη με 2η κίτρινη (1η στο 56’) για δυνατά μαρκαρίσματα, παρατηρήθηκαν με κίτρινη κάρτα και οι Τριμπόνιας (15’), Κεϊτά (33’), Πονηρός (90’), Μπρέγκου (16’), Καρδάμης (63’),

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Μάρκος Στεφανίδης): Πονηρός, Κουζής, Μηλιώτης, Τζιέρης, Μίχος, Νέτο, Τσόφλιος, Τρέσα, Τριμπόνιας (73’ Βιρβίλης), Κάλα, Κεϊτά (61’ Λαντίκας).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Κούστας): Αντωνόπουλος, Καρδάμης, Διονέλης, Καλύβας, Γκότοβος, Μπρέγκου (70’ Τσιμπόκας, 83’ Παπαδάκης), Γροντής, Στούπης, Ρεντζής (83’ Κουφουδάκης), Τσίπρας (46’ Γεωργούσης), Πίσπας.

****Πριν από τη σέντρα η ΑΕ Ερμιονίδας και οι Γιώργος Ψυχογυιός, Βαγγέλης Δημαράκης βράβευσαν τον Νόνι Λίμα. Ο παλαίμαχος άσος του Πανιωνίου, στο παρελθόν είχε υπηρετήσει την ομάδα του Ερμή Ερμιόνης τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.





Φωτογραφίες: ermionidafc

https://www.ermionidafc.gr/