Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γ. Γκιόλας: Ανάπτυξη για τους λίγους - πληθωρισμός και λιτότητα για τα λαϊκά στρώματα φέρνει ο νέος προϋπολογισμός

  Μιλώντας χτες 24 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα την κύρωση του προϋπολογισμού για το 2023, ο βουλευ...

 

Μιλώντας χτες 24 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα την κύρωση του προϋπολογισμού για το 2023, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας ανέλυσε λεπτομερώς την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά και εξέθεσε με στοιχεία την Κυβέρνηση της ΝΔ η οποία φαίνεται να αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η μέση ελληνική οικογένεια.

 Η ελληνική οικονομία βαδίζει χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, τόνισε ο Γιάννης Γκιόλας ενώ το μέλλον της δεν προδιαγράφεται ευοίωνο, σύμφωνα με ξένους Οίκους αξιολόγησης και διεθνείς Οργανισμούς. Η πρόβλεψη για ανάπτυξη 6 και 7% λίγο πριν τη λήξη της πανδημίας, τώρα περιορίζεται στο πενιχρό 2%, ο πληθωρισμός και η ανεργία θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και όλα τα αισιόδοξα σενάρια έχουν ήδη διαψευστεί.

Τέλος, αναφερόμενος στη σχέση της Ελλάδας με την Κομισιόν χαρακτήρισε τη θέση της δυσχερέστατη, αφού παραμένει η χώρα με το μεγαλύτερο Δημόσιο χρέος, η αναδιάρθρωση του χρέους αργεί και οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες γρήγορα θα κάνουν την εμφάνισή τους, με αποτέλεσμα μια ακόμη περίοδος λιτότητας, να είναι προδιαγραφόμενη και πολύ πιθανή. Κάτω από αυτούς τους όρους αποκλείεται πλέον η κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη προοπτική για το λαό.  
Παρακολουθήστε στο βίντεο την ομιλία του Γιάννη Γκιόλα:
  https://youtu.be/ctr6zcT3rg4