Την πρώτη νίκη στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας πανηγύρισε η ΑΕ Ερμιονίδας, καθώς έφτασε την Κυριακή (27/11) σε σπουδαία επιτυχία

με σκορ 2-1 απέναντι στον ΓΑΣ Ιάλυσο στο δημοτικό γήπεδο Κρανιδίου για την 3η αγωνιστική…

Η ομάδα μας παρέμεινε αήττητη (1-2-0/3-2) και έφτασε τους πέντε βαθμούς, ούσα στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σκόραραν για τον σύλλογό μας οι Τριμπόνιας και Μίχος στο 26' και στο 70'. Μείωσε για την ομάδα της Ρόδου στο 78' με εκτέλεση πέναλτι ο Καρπαθάκης, φάση για την οποία ελέγχεται ο διαιτητής Κεφίλης (συνδ. Κορίνθου) για την υπόδειξή του. 

Έσπασαν… καρδιές με την εξέλιξη που είχε το παιχνίδι, και θα μπορούσαν να είχαν μπει περισσότερα γκολ. Η ΑΕ Ερμιονίδας έφτασε σε μια μεγάλη νίκη κόντρα σ’ έναν δυνατό και ποιητικό αντίπαλο, με τους παίκτες μας να τηρούν κατά… γράμμα, τακτικά, το πλάνο του προπονητικού τιμ, «χτυπώντας» σε αδύναμα σημεία του ΓΑΣ Ιάλυσου. Με γρήγορη μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Οι παίκτες που έπαιξαν τα έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είτε ασκώντας πίεση στον αντίπαλο, είτε περιμένοντας σε οργανωμένη άμυνα, κοιτώντας να μην αφήνουν χώρους στους αντιπάλους τους, οι οποίοι από ένα σημείο και μετά επιδόθηκαν σε γεμίσματα, όταν έφτασαν ή περνούσαν τη μεσαία γραμμή. Οι παίκτες μας δεν άφησαν να πάει… χαμένη καμία μπαλιά και με τη βοήθεια του κόσμου, που έδωσε ξανά βροντερό «παρών», πέτυχαβ μια μεγάλη νίκη στο φετινό «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος.

Η ΑΕ Ερμιονίδας απείλησε από την αρχή του αγώνα, όταν ο Κουζής ανέβηκε από δεξιά, πραγματοποίησε τη σέντρα, ο Κεϊτά έπιασε την κεφαλιά και μπλόκαρε ο Ανδρούτσος. Στο 5’ ο Δελαπόρτας εκτέλεσε φάουλ και μπλόκαρε ο Πονηρός. Ακολούθησε στο 19’ ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Μηλιώτη, αλλά οι αμυντικοί της φιλοξενούμενης πρόλαβαν μέσα στην περιοχή, γυρνώντας την μπάλα στον τερματοφύλακά τους. Στο 20’ απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά ο Ιάλυσος, όταν ο Εμπουμπά έπιασε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Δελαπόρτα, αλλά ο Πονηρός ήταν… εκεί. Ακολούθησε στο 29’ νέα κεφαλιά του Εμπουμπά, που κατέληξε άουτ, μετά από σέντρα του Πατσίλη.

Η ΑΕ Ερμιονίδας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 23’. Ο Ίλσι Κάλα βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Ανδρούτσο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από όμορφη κάθετη πάσα του Κεϊτά και ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης απέκρουσε στην έξοδό του με το αριστερό του πόδι το πλασέ του 21χρονου μέσου.

Στο ίδιο λεπτό η φιλοξενούμενη απείλησε σε αντεπίθεση με τον Νάνι, ο οποίος μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά τον πρόλαβε σωτήρια ο Βιρβίλης, πριν η μπάλα περάσει στον επερχόμενο Εμπουμπά, που περίμενε στο ύψος του πέναλτι.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος και στη συνέχεια του α’ ημιχρόνου. Στο 24’ κεφαλιά του Καραγώργη πέρασε άουτ από κόρνερ του Πατσίλη. Ο Κεϊτά στο 25’ έφυγε μόνος του από δεξιά, μετά από πάσα του Τζιέρη, πάτησε περιοχή και τον πρόλαβε σωτήρια ο Καρπαθάκης, κοντράροντας το σουτ.

Στο 26’ έγινε το 1-0 για την ΑΕ Ερμιονίδας. Ο Κεϊτά ήταν αυτός που πέρασε στον άξονα απίστευτη πάσα στον Τριμπόνια, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και σούταρε στη δεξιά γωνία του Ανδρούτσου.

Στο 32’ ο Κεϊτά πίεσε τους αμυντικούς του ΓΑΣ Ιάλυσου, έκλεψε την μπάλα από τον Γεωργιάδη Γ., με τον Τρέσα να γίνεται κάτοχός της. Ο τελευταίος σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, αλλά η μπάλα βρήκε σε συμπαίκτη του. Ο Κάλα έφυγε μόνος του από δεξιά στο 37', προσπάθησε να περάσει την μπάλα στον Κεϊτά στο κέντρο της επίθεσης, αλλά έκοψαν σωτήρια οι αμυντικοί.

Στο 38’ απείλησε ξανά η φιλοξενούμενη, όταν η κεφαλιά του Χατζησάββα μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Πατσίλη από δεξιά, πέρασε λίγο άουτ. Ο Τρέσα σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή στο 39’, ενώ στο 41’ ο Βιρβίλης... έβγαλε επικίνδυνη σέντρα του Πατσίλη, ακολούθησε σουτ του Γιώργου, που κόντραραν οι αμυντικοί. Η ομάδα μας στη συνέχεια έβγαλε άμεσα αντεπίθεση, με τέσσερις απέναντι σε δυο, αλλά η τελική πάσα του Κάλα κόπηκε σωτήρια από τους αμυντικούς. Στο 42’ ο Εμπουμπά έκανε τη σέντρα και σουτ του Γιώργου έφυγε άουτ. Ο Τρέσα έκανε ωραία προσπάθεια στο 44’ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Κάλα, ο οποίος σούταρε και η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς…

Δυνατά μπήκε η ομάδα μας και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47’ ο Μηλιώτης επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό «γάμα». Το ίδιο έγινε και με νέο τεχνικό σουτ του Κεϊτά στο 56’, αυτή τη φορά δεξιά μέσα από την περιοχή. Στο 59’ ο Πονηρός μπλόκαρε την μπάλα σε κεφαλιά του Εμπουμπά, μετά από σέντρα του Νάνι…

Στη συνέχεια οι δυο προπονητές έκαναν αλλαγές, με τον Μάρκο Στεφανίδη να περνάει στο 62' τον Νέτο στη θέση του Τριμπόνια, θέλοντας να διασφαλίσει το κέντρο και την άμυνά του, παίζοντας μόνο με τον Κεϊτά στην κορυφή. Στο 63’ ο Γάλλος μεσοεπιθετικός πάτησε περιοχή, μετά από πάσα του Κάλα, πλάσαρε πάνω από τον τερματοφύλακα και έσωσαν την εστία τους σωτήρια ο Ανδρούτσος και οι αμυντικοί του.

Λίγο μετά την 3η αλλαγή της φιλοξενούμενης, η ομάδα μας πέτυχε το 2-0 στο 70’, όταν κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Τρέσα εκτέλεσε δυνατά και χαμηλά, ο Ανδρούτσος απέκρουσε δύσκολα και ο Μίχος, που μπήκε στην περιοχή, πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ σκόραρε!

Στο 73’ μπήκε ο Τσόφλιος στη θέση του Κάλα, ώστε να δώσει λύσεις στην επίθεση, ασκώντας και πίεση, με τον Κεϊτά να περνάει στη μεσαία γραμμή στα δεξιά. Ο Ιάλυσος αύξησε την πίεση του, αλλά έβρισκε απέναντί του μια οργανωμένη άμυνα και έτσι προοσπάθησε να απειλήσει με σέντρες και γεμίσματα. Στο 76’ η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή του Πονηρού και ο διαιτητής Κεφίλης έδωσε πέναλτι, προς έκπληξη όλων, όσοι ήταν στο γήπεδο, καθώς φάνηκε ο Εμπουμπά να προσπαθεί με προέκταση του δεξιού χεριού να σκοράρει! Ο διαιτητής… είδε νωρίτερα τράβηγμα στον επιθετικό της φιλοξενούμενης, όπως ανέφερε στη συνέχεια ο πρώτος βοηθός, ο οποίος παρέμεινε, πάντως, στη φάση με τη σημαία κατεβασμένη. Ο Καρπαθάκης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 78’ και μείωσε στο 2-1.

Τα επόμενα λεπτά ήταν δραματικά. Στο 80’ ο Νάνι σούταρε άουτ από καλή θέση και ακολούθησε μεγάλη φάση στο 85’ για την ομάδα μας. Ο Τσόφλιος έφυγε από δεξιά μόνος του, πάτησε περιοχή και προσπάθησε από πλάγια να νικήσει τον Ανδρούτσο, αλλά απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης, ενώ ο Νέτο ήταν μόνος του στο σήμειο του πέναλτι. Στο 86’ μπήκε ο Καράι στη θέση του Κεϊτά για να βοηθήσει αμυντικά στα δεξιά. Στο 90’+3 πέρασε ψηλά άουτ σουτ του Καραγιώργη, μετά από σέντρα του Γιώργου και έτσι η ΑΕ Ερμιονίδας πανηγύρισε την επιτυχία... 

Ο διαιτητής Κεφίλης (συνδ. Κορίνθου), όπως αναφέρθηκε, ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι στον Ιάλυσο, σχετικά με την παράβαση που έδωσε για τράβηγμα στον Εμπουμπά, με τον παίκτη της φιλοξενούμενης να προσπαθεί στη συνέχεια να φτάσει στην επίτευξη γκολ με το χέρι… Είχε για βοηθούς τους Θεοδωρόπουλο και Κλεπετσάνη, επίσης, από τον σύνδεσμο Κορίνθου. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Τριμπόνιας (17’), Λέρμας (44’), Καραγιώργης (87’)…

Οι συνθέσεις:

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Μάρκος Στεφανίδης): Πονηρός, Κουζής, Μηλιώτης, Τζιέρης, Βιρβίλης, Μίχος, Τριμπόνιας (62’ Νέτο), Τρέσα, Λέρμας, Κάλα (73’ Τσόφλιος), Κεϊτά (86’ Καράι).

ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ (Βαγγέλης Χαντές): Ανδρούτσος, Γιώργου, Γεωργιάδης Γ. (61’ Ιντρίζι), Καραγιώργης, Καρπαθάκης, Γεωργιάδης Γ. (61’ Μαχαίρας), Νάνι, Εμπουμπά, Πατσίλης (81’ Γκέζος), Δελαπόρτας, Χατζησάββας (68’ Γεωργίου). 

Ένωση Ερμιονίδας