Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όργανο λεηλασίας. Οι υποκλοπές Μητσοτάκη δεν ήταν αυτοσκοπός. Ήταν εργαλείο. Ο σκοπός ήταν η λεηλασία των δημόσιων ταμείων...

 Όργανο λεηλασίας Οι υποκλοπές Μητσοτάκη δεν ήταν αυτοσκοπός. Ήταν εργαλείο. Ο σκοπός ήταν η λεηλασία των δημόσιων ταμείων, ακόμα κι αν η δη...

 Όργανο λεηλασίας

Οι υποκλοπές Μητσοτάκη δεν ήταν αυτοσκοπός. Ήταν εργαλείο. Ο σκοπός ήταν η λεηλασία των δημόσιων ταμείων, ακόμα κι αν η δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος πληγωθεί σοβαρά. 

Τρεισήμισι χρόνια μετά, βρισκόμαστε στον απόλυτο μαρασμό της Δημοκρατίας και της ελληνικής κοινωνίας. Υποκλοπές, ακρίβεια, ανισότητες είναι τα χαρακτηριστικά της περιόδου που διανύουμε. Και όλα αυτά έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα των μέσων που εφάρμοσε για να υλοποιήσει μια άθλια πολιτική που ικανοποιούσε τελικά μόνο τον ίδιο. Ακόμα και υπουργούς του ή συνεργάτες του παρακολουθούσε. Δεν είχε εμπιστοσύνη σε κανέναν γι’ αυτά που έκανε. Ή: απλά είναι μοναχοφάης. 

Από εδώ και πέρα όμως τι γίνεται; Ποια είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία; Ποια είναι ευθύνη του δημοκρατικού τόξου; Ποια είναι ευθύνη των προοδευτικών πολιτών;

Βρισκόμαστε μικρό διάστημα πλέον από τις εθνικές εκλογές. Όποτε και να προκηρυχθούν, ο πολιτικός χρόνος δεν είναι μεγάλος. Όλα τρέχουν γρήγορα. Οι προοδευτικές λύσεις για την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη και την επιτάχυνση προς μια κατεύθυνση ισονομίας και κράτους δικαίου αποτελούν τον πυρήνα της ελπίδας για την ελληνική δημοκρατία.  

Ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει μαζί με τις απαράδεκτες πρακτικές του. Θα αποτελέσει συνώνυμο  πολιτικής σήψης, παρακμής και διαφθοράς. Θα είναι το παράδειγμα προς αποφυγή, όχι μόνο για το άμεσο μέλλον, αλλά και για τις επόμενες γενιές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα αποτελέσει τον κορμό της διαφάνειας που θα έρθει με πολιτική αλλαγή. 

Απέναντι στα επικίνδυνα παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα, η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι να γίνει το όχημα της λύτρωσης για την κοινωνία που υποφέρει.  

Η κυβέρνηση των υποκλοπών δεν θα χρειαστεί πια να στήσει αυτί για να ακούσει το «Φύγετε» στο καθεστώς της σήψης και της παρακμής.