Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Οι δηλώσεις των προπονητών στη συνέντευξη Τύπου, μετά το 0-0 ανάμεσα στην ΑΕ Ερμιονίδας με τον Πανιώνιο (βίντεο, εικόνες)

 Ο Μάρκος Στεφανίδης στη συνέντευξη Τύπου, μετά το 0-0 ανάμεσα στην ΑΕ Ερμιονίδας με τον Πανιώνιο για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου ...

 Ο Μάρκος Στεφανίδης στη συνέντευξη Τύπου, μετά το 0-0 ανάμεσα στην ΑΕ Ερμιονίδας με τον Πανιώνιο για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την κατάθεση ψυχής που έκαναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο τεχνικός μας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα μας και πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι, γεγονός που άλλαξε μέρος της φιλοσοφίας της, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης και τον Νίκο Κούστα. 

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Πανιωνίου αποθέωσε τον Γιώργο Πονηρό για την εμφάνισή του, εξήρε την ΑΕ Ερμιονίδας και τον Μάρκο Στεφανίδη για τον τρόπο λειτουργίας. Αναφέρθηκε, ακόμα, στις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του, αλλά και στο ότι  ο Πανιώνιος δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιζε με παίκτη περισσότερο.

Αναλυτικά, ο προπονητής της ΑΕ Ερμιονίδας, Μάρκος Στεφανίδης υπογράμμισε:

«Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, οι οποίοι κατέθεσαν ψυχή σήμερα. Να ευχαριστήσω τον προπονητή του Πανιωνίου για τα πολύ καλά του λόγια, θα το επεσήμανα και εγώ στην πορεία για εκείνον, αλλά με πρόλαβε, καθώς ως φιλοξενούμενος μίλησε πρώτος. Παίζαμε απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα σήμερα, το γνωρίζαμε, λόγωτ και του ονόματος, της ιστορίας, του πρεστίζ, του αέρα που έχει. Το ματς ήταν ακόμα πιο ωραίο, λόγω της παρουσίας κόσμου του Πανιωνίου, καθώς έδωσε μια ιδιαίτερη "νότα" στην περιοχή. Νιώσαμε αυτό που λέμε ποδόσφαιρο, και με τους δικούς μας φιλάθλους μαζί, έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο ματς, το οποίο πραγματικά θα μπορούσα να πω ότι κάποιος, ως φίλαθλος το ευχαριστήθηκε. Από την άλλη προπονητικά και οι δυο μας είχαμε περίεργα συναισθήματα.

Εμείς αλλάξαμε όλο το πλάνο και τη φιλοσοφία μας, διότι τελευταία στιγμή, δημιουργήθηκαν θέματα για έναν ποδοσφαιριστή, που η ομάδα, όσο έχω έρθει εγώ εδώ, έχει στηθεί όχι πάνω του, αλλά υπάρχει μια λειτουργία πάνω του που έχει να κάνει με το κομμάτι κυρίως το επιτελικό. Από εκεί και πέρα, ήρθε και ένα δεύτερο πρόβλημα, όταν στην προθέρμανση και λίγο από χθες, ένας ποδοσφαιριστή μας που πήραμε τελευταία δεν έπαιξε, και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, ο Ζοέλ Κατσίμα. Τα προβλήματα τρίτωσαν με την κόκκινη κάρτα πάλι ενός πολύ καλού ποδοσφαιριστή που φέραμε και έχουμε στήσει και σ’ αυτόν πάνω του το παιχνίδι. Υπάρχουν παίκτες-κλειδιά σε κάθε ομάδα, δεν έχουμε άλλωστε την πολυτέλεια να διαθέτουμε 22 ποδοσφαιριστές, και νας λες "μπες εσύ, βγες εσύ".

Για εμάς η πολυτέλεια είναι να έχουμε κάποιους παίκτες και από πίσω να ακολουθούν οι υπόλοιποι. Οπότε όταν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα και παίζοντας με μια καλοδουλεμένη ομάδα, τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε, πέρα από αυτό που δείξαμε. Δημιουργήσαμε και εμείς κάποιες ευκαιρίες και στην τελική έτσι όπως πήγε το ματς, συμφωνώ με τον κ. Κούστα, δεν το συζητάω ότι χάθηκαν πολλές ευκαιρίες από τον Πανιώνιο, αλλά έτσι όπως πήγε, θα μπορούσαμε και να κερδίσουμε. Όχι ότι αισθάνομαι αδικημένος, προς Θεού, από τις τελικές, αλλά σε μια φάση, δυο, ειδικά προς το τέλος με την κεφαλιά του Τζιέρη, είναι μια πολύ ξεκάθαρη φάση, σε μια περίοδο που καταλαβαίνω ότι έχει ανοίξει και ο αντίπαλος, παίζοντας… όλα για όλα, σε μια περίοδο που ήμασταν και 10-10. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την ψυχή που καταθέσαν. Αγωνιστήκαμε λίγο διαφορετικά σήμερα από αυτό που παίζουμε συνήθως, αλλά σ’ αυτό έπαιξε ρόλο και ο αντίπαλος.

Θέλω να πω για τον Πανιώνιο ότι είναι πολύ τυχερός που έχει έναν νέο προπονητή με νέα φιλοσοφία, νέο αέρα, παίζει ποδόσφαιρο μοντέρνο, έχει ιδέες και έμπνευση. Καλώς τον έχουν εμπιστευτεί, και να του δώσουμε λίγο χρόνο, διότι είναι μια ομάδα απαιτητική και η καρέκλα είναι περίεργη, παίζεις πάντα με το… πιστόλι στο κρόταφο, όπως λέμε. Ο προπονητής του έχει δυνάμεις και ψυχικές, αντέχει την πίεση, θεωρώ ότι αυτή η ιστορική ομάδα δεν θα πρέπει να μείνει το τι έγινε σε μια πρεμιέρα, να συνεχίσει. Πραγματικά ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που, κακά τα ψέματα, είναι για παραπάνω κατηγορίες. Το έδειξε και σήμερα ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Από εκείκαι πέρα συνεχίζουμε. Συγχαρητήρια ξανά στους παίκτες και στους φιλοξενούμενους. Καλή συνέχεια σε όλους με υγεία….

Ο Νίκος Κούστας, που μίλησε πρώτος, ρωτήθηκε αρχικά για τις χαμένες ευκαιρίες του Πανιωνίου και για το εάν οφείλεται σ’ αυτό το γεγονός το τελικό αποτέλεσμα. Ο προπονητής του Πανιωνίου πεσήμανε:

«Νομίζω ότι όποιος βρέθηκε στο γήπεδο είδε ότι έπαιξαν δυο πάρα πολύ καλές ομάδες, δυο πολύ ποιοτικές ομάδες και φυσικά αυτό οφείλεται στις μεταγραφές που έχει κάνει η ΑΕ Ερμιονίδας το τελευταίο διάστημα, αλλά κυρίως στον συνάδελφο μου, τον κύριο Στεφανίδη, ο οποίος έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά σε μια ομάδα πολύ καλά δομημένη που ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε απέναντί της πολλές δυσκολίες. Νομίζω ότι όταν δεν σκοράρεις, τα πράγματα είναι απλά, δεν μπορείς να κερδίσεις. Εγώ θα πω ότι όσα χρόνια ασχολούμαι με την προπονητική, ομάδα μου δεν έχει δημιουργήσει τόσο καθαρές και ξεκάθαρες ευκαιρίες σ’ ένα παιχνίδι. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και φεύγουμε από εδώ με τον βαθμό της ισοπαλίας, νομίζω από μια έδρα πάρα πολύ δύσκολη, στην οποία πολλές ομάδες θα δυσκολευτούν να πάρουν αποτέλεσμα. Ξαναλέω ότι ο κόουτς της ΑΕ Ερμιονίδας έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και του αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς δυστυχώς στεναχωρήσαμε και τον κόσμο μας, ο οποίος ταξίδεψε έως εδώ, ήταν συγκλονιστικός, τραγουδούσε σε όλο το παιχνίδι, αλλά δεν καταφέραμε να τον κάνουμε χαρούμενο. Ελπίζουμε στη συνέχεια να βελτιωθούμε σ’ αυτόν τον τομέα, ο οποίος πραγματικά μας έχει προβληματίσει και στα τελευταία φιλικά. Διότι δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούμε να σκοράρουμε με εύκολο τρόπο. Θα δούμε, θα το παλέψουμε…».

Ερωτηθείς για την εικόνα του Πανιωνίου, που αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα με παίκτη περισσότερο, ανέφερε:

«Επάνω σ’ αυτό έχω να πω ότι από τη στιγμή που δεν σκοράραμε στο πέναλτι, μετά τη φάση της κόκκινης κάρτας και της αποβολής, νομίζω ότι αυτό το γεγονός δεν μας βοήθησε και τόσο. Ο αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες, με τον προπονητή του να έχει, πάντως, μια φιλοσοφία επιθετική, αντιμετωπίσαμε μια ομάδα, η οποία δεν κλείστηκε πίσω, άρα αυτό μας βοήθησε εμάς να παίξουμε ποδόσφαιρο, όπως μας αρέσει να παίζουμε, αλλά μετά την κόκκινη κάρτα και πόσο μάλλον όταν δεν καταφέραμε να ευστοχήσουμε στο πέναλτι, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οχυρωθεί ακόμα ο αντίπαλος, να αμυνθεί μαζικά θα έλεγα, και αυτό μας δημιούργησε κάποιο πρόβλημα…

Βέβαια, δεν ξέρω εάν μπορώ να το θέσω ως πρόβλημα, διότι νομίζω ότι οι ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και μετά, όποιες ευκαιρίες, δεν ήταν υποψίες, ούτε στιγμές, ήταν ξεκάθαρες ευκαιρίες. Βρήκαμε απέναντί μας και έναν συγκλονιστικό τερματοφύλακα. Πρέπει να δούμε και εμείς τι εννοούμε πρόβλημα. Δηλαδή εάν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα, όταν έμεινε ο αντίπαλός με εννιά παίκτες και δεν κερδίσαμε. Όταν δημιουργείς όμως ευκαιρίες, που είσαι μόνος σου με τον τερματοφύλακα και σε κάποιες ευκαιρίες χωρίς αυτόν και δεν σκοράρεις, το πρόβλημα είναι οι εννιά παίκτες; Δηλαδή δεν βρήκαμε λύσεις, όταν ο αντίπαλος έπαιξε με εννιά παίκτες; Δεν ξέρω, ερώτημα είναι και τροφή για σκέψη για όλους μας».

https://www.ermionidafc.gr/