Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

  Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, συνεδρίασε δια ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, με 14 θέματα ημερησίας διάταξης. Από την εν λόγω συ...

 

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, συνεδρίασε δια ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, με 14 θέματα ημερησίας διάταξης.

Από την εν λόγω συνεδρίαση απουσίαζε η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κάτι το οποίο έχει γίνει πλέον μια συνηθισμένη πρακτική.

Μια απαράδεκτη πρακτική, την οποία κατήγγειλα και καυτηρίασα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μεταξύ των απόντων ήταν ο κ. Λάμπρου Αναστάσιος μαζί με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του.

Κατά τα άλλα κόπτεται ο κ. Λάμπρου για τη δήθεν υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, με αφορμή τη σύγκλησή του, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, δια περιφοράς όπως ο Νόμος το επιτρέπει.

Ξεχνάει όμως, να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε μόνο 4 τυπικά αλλά εξαιρετικά επείγοντα θέματα ημερησίας διάταξης.

Την κάλυψη των εξόδων συμμετοχής του Δήμου Ερμιονίδας σε τρεις Τουριστικές Εκθέσεις και την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Φάρος” για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών.

Είναι οξύμωρο, λοιπόν, από τη μία να διαμαρτύρεται ο κ. Λάμπρου και να καταγγέλλει αντιδημοκρατικές πρακτικές και παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την δια περιφοράς σύγκλισή του για 4 τυπικά και κατεπείγοντα θέματα και από την άλλη να απουσιάζει από την αμέσως επόμενη δια ζώσης συνεδρίαση.

Και καλά, εάν ο ίδιος είχε κάποια υποχρέωση, γιατί δεν φρόντιζε να δώσουν το παρόν στην συνεδρίαση οι υπόλοιποι 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, κάτι το οποίο έχει συμβεί κατ’ επανάληψη;

Είναι, λοιπόν, ολοφάνερο το ποιος υπηρετεί σκοπιμότητες και υποβαθμίζει την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου μας και ποιος ενδιαφέρεται για την εύρυθμη λειτουργία του.

Από την συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου έλαμψε επίσης δια της απουσίας του ο κ. Τόκας Αναστάσιος, παρόλο που υπήρχε το 14ο θέμα ημερησίας διάταξης με τίτλο “Αύξηση ωραρίου εργασίας σχολικών καθαριστριών ΙΔΟΧ μειωμένου ωραρίου”.

Ένα θέμα για το οποίο είχε φροντίσει ο κ. Τόκας να αναρτήσει στο διαδίκτυο σχετικό δελτίο τύπου, με το οποίο για μια ακόμα φορά εκτέθηκε στους Δημότες της Ερμιονίδας.

Φαίνεται ότι ο κ. Τόκας δεν βάζει μυαλό και συνεχίζει την ίδια τακτική, να θέτει θέματα έχοντας πλήρη άγνοια γι’ αυτά, χωρίς προηγουμένως να φροντίσει να ενημερωθεί.

Το ίδιο έπαθε και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Αντί λοιπόν να παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας και να ενημερωθεί για το θέμα του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών, προτίμησε να απουσιάσει και να αναρτήσει σχετικό δελτίο τύπου που βρίθει από ανακρίβειες.

Ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο ότι με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία ελήφθη στις 11/07/2022, ο Δήμος χρηματοδοτείται για 70 ώρες ημερήσιας απασχόλησης σχολικών καθαριστριών.

Ο Δήμος Ερμιονίδας θα μπορούσε έτσι να προσλάβει 23 καθαρίστριες τρίωρης απασχόλησης.

Κάτι το οποίο όμως δεν είναι λειτουργικό, διότι απαιτείται περίπου πεντάωρη απασχόληση μιας καθαρίστριας αποκλειστικά για κάθε σχολείο, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής για τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό.

Επειδή για την Δημοτική Αρχή, η καθαριότητα και η υγιεινή των εγκαταστάσεων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αποτελεί κορυφαίο ζήτημα, αποφασίστηκε η πρόσληψη 20 σχολικών καθαριστριών, όσες δηλαδή είναι και οι σχολικές μονάδες, με την εξής κατανομή ωρών:

15 καθαρίστριες πεντάωρης απασχόλησης, 4 καθαρίστριες τετράωρης απασχόλησης και 1 καθαρίστρια τρίωρης απασχόλησης.

Συνολικά, λοιπόν, έχουμε 94 ώρες ημερήσιας απασχόλησης σχολικών καθαριστριών, εκ των οποίων οι 70 ώρες χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Παιδείας και οι υπόλοιπες 24 ώρες καλύπτονται χρηματοδοτικά από τον Δήμο Ερμιονίδας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίσαμε την καθημερινή πλήρη και απρόσκοπτη απασχόληση μιας καθαρίστριας αποκλειστικά για κάθε ένα σχολείο.

Έτσι, δεν χρειάζεται η καθημερινή μετακίνηση καθαριστριών από την μια σχολική μονάδα στην άλλη, κάτι το οποίο γινόταν στο παρελθόν.

Επίσης, σε περίπτωση που αρρωστήσει μια σχολική καθαρίστρια και δεν μπορεί να πάει στην εργασία της, αναθέσαμε σε ιδιώτη την κάλυψη αυτής της τυχόν έκτακτης ανάγκης έως του ποσού των 960,00€ για έναν χρόνο.

Μια ανάγκη που δεν ήταν δυνατόν να καλυφθεί με άλλο τρόπο, ώστε να μην υπήρχε ο κίνδυνος να μείνει ακαθάριστο κάποιο σχολείο σε περίπτωση έκτακτης απουσίας κάποιας καθαρίστριας.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να μην καλυφθεί όλο το ποσό των 960,00€ ή να μην χρειαστεί καν η συνδρομή του ιδιώτη για την κάλυψη τέτοιου είδους έκτακτων αναγκών σχολικής καθαριότητας και το ποσό αυτό να μείνει άθικτο.

Σημειωτέον ότι απευθυνθήκαμε σε ντόπιους ιδιώτες για την κάλυψη αυτών των τυχόν έκτακτων αναγκών, αλλά κανένας δεν δέχτηκε να αναλάβει αυτήν την υπηρεσία.

Για όλα τα παραπάνω θα ήταν ενήμερος ο κ. Τόκας εάν είχε παραστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Νοεμβρίου 2022 και ταυτόχρονα δεν θα είχε εκτεθεί με το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε την ίδια μέρα.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας,

Ιωάννης Γεωργόπουλος