Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου για τη ρυπογόνο λειτουργία των πυρηνελαιουργείων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΡΥΠΟΓΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες του ρυπογόνου, δύσοσμου και αποπνικτικού σύννεφου που κα...



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΡΥΠΟΓΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ

Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες του ρυπογόνου, δύσοσμου και αποπνικτικού σύννεφου που κατακλύζει την πόλη του Ναυπλίου και την ευρύτερη περιοχή, τις ώρες λειτουργίας των δύο πυρηνελαιουργείων στην παραλιακή οδό Ναυπλίου- Νέας Κίου.

Αιτία δεν είναι άλλη από την ανεξέλεγκτη δράση αυτών των βιομηχανιών που αρνούνται να εφαρμόσουν περιβαλλοντικούς όρους, να επενδύσουν σε αντιρρυπαντική τεχνολογία, να συμμορφωθούν με μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμος Ναυπλιέων αντί άλλης δράσης για την προστασία της περιοχής, τοποθέτησε τον Οκτώβρη του 2021 σε δύο περιοχές της πόλης του Ναυπλίου και στη Νέα Τίρυνθα όργανα μέτρησης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα μέσω της συγκέντρωσης των μικροσωματιδίων που εκπέμπονται από τις συγκεκριμένες μονάδες . Μέχρι σήμερα οι καταγραφές των οργάνων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρακολουθώντας όμως τις καταγραφές που γίνονται σε πραγματικό χρόνο πληροφορηθήκαμε ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης αφού είδαμε ότι κάποιες μέρες η συγκέντρωση των μικροσωματιδίων ξεπερνά στην πόλη του Ναυπλίου τα 80 mg/m3 με όριο τα 20 mg/m3 ιδιαίτερα όταν φυσούν βοριάδες.

Επειδή τα πυρηνελαιουργεία λειτουργούν από Οκτώβρη έως Απρίλη και τα φουγάρα τους κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους με ότι αυτό συνεπάγεται σε ρύπανση , δυσοσμία και επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία θέσαμε προς τον δήμαρχο τις παρακάτω ερωτήσεις:

Αν έχει σκοπό να δημοσιοποιήσει τις καταγραφές των οργάνων μέτρησης που αφορούν στην περσινή περίοδο και να απαιτήσει τη λήψη άμεσων μέτρων,

Τι ενέργειες έχει κάνει έτσι ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας και του υπουργείου να του γνωστοποιήσουν:

αν έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι στα εν λόγω εργοστάσια;

αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα;

αν έχουν νόμιμη και σε ισχύ αδειοδότηση;

αν προβλέπεται η μετεγκατάστασή τους σε άλλη περιοχή που θα καθοριστεί ως βιομηχανική ζώνη;

Περιμένουμε τις απαντήσεις.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ