Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: Δελτίο τύπου, άρθρο για την πολιτική κατάσταση, Φεβρουάριος 2023

 24 - 2- 2023                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         Η πλέον αντιλαϊκή Κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση π...

 24 - 2- 2023 

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Η πλέον αντιλαϊκή Κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση που γνώρισε ο τόπος, έφερε άλλο ένα απαράδεκτο μέτρο, το «market pass», απευθυνόμενη σε όλους εκείνους που δυσκολεύονται να περάσουν με το μισθό τους λίγο πάνω από μισό μήνα.

  Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, ενώ για το 52,4% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 18 του μήνα, στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την νέα αυτή κοροϊδία.

   Κανείς δεν έχει ακόμη ξεχάσει τις βαρύγδουπες και πομπώδεις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για «καλές και καλοπληρωμένες δουλειές» ή για «τεράστια ανάπτυξη» λίγο πριν τις εκλογές του 2019. Σήμερα, όλοι διαπιστώνουν την επέλαση των γαλάζιων ακρίδων, που λεηλατούν ανεξέλεγκτα τα δημόσια ταμεία, σε έναν αγώνα δρόμου όπου δεν υπάρχει αύριο.

    Την ίδια ακριβώς στιγμή, η απελευθέρωση των funds να σαρώνουν την απροστάτευτη πλέον, ιερή για κάθε Έλληνα, πρώτη κατοικία, οδηγεί στο δρόμο 700.000 δανειολήπτες, οι οποίοι αδυνατούν πια να προστατευτούν, αφού η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να το κάνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως προτείνει επιτακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.  Αντίθετα, φέρνει στη Βουλή τροπολογία-παρωδία με την οποία τα funds μπορούν ανενόχλητα να επιβάλλουν κατασχέσεις  στην περιουσία των πολιτών, χωρίς τη δυνατότητα ευνοϊκών ρυθμίσεων.                                           

  Από το 2019, η ελληνική κοινωνία ζει κάτω από το βάρος μιας πρωτόγνωρης ακρίβειας, βιώνει την αισχροκέρδεια και το πλιάτσικο με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρακολουθώντας ανήμπορη να πιστέψει πως την κυβερνούν οι Πάτσηδες και οι Στάσσηδες. Αυτοί ακριβώς, που υλοποιούν το πραγματικό οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ. Του κόμματος εκείνου, που χρωστάει πάνω από 400 εκατομμύρια σε Τράπεζες, δεν ρυθμίζει τίποτα, δεν πληρώνει τίποτα και όλοι σφυρίζουν ανέμελα, τη στιγμή που Έλληνες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, αυτά που κινδυνολογώντας ισχυριζόταν η Ν.Δ. ότι θα τους πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

   Τα μέτρα που απαιτούνται και προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι:

·       Στήριξη του εισοδήματος, με αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή στα 880 ευρώ

·       Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα

·       Αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς - Να σπάσουν τα καρτέλ, να στηριχθεί και ο καταναλωτής και η μικρομεσαία επιχείρηση, που βιώνει αθέμιτο ανταγωνισμό

·       Νομοθετικά κατοχυρωμένη προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης - Θέσπιση αυστηρών κανόνων στη λειτουργία των funds και servicers

·       Δέσμευση των τραπεζών, funds και servicers στο σχήμα της ρύθμισης - Η ρύθμιση του χρέους θα είναι με δόσεις βάσει του εισοδήματος του οφειλέτη για να μπορούν να αποπληρώνονται

·       Θέσπιση ανώτερου περιθωρίου κέρδους στη διαχείριση των κόκκινων δανείων 

Δεν απομένει πλέον καμία άλλη λύση από την πολιτική αλλαγή. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί από μια νέα, προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

  Είναι ο μόνος τρόπος για να ανασάνουμε.

                                                 ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

                                                 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ