Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Κωνσταντίνος Μάκαρης: Ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι σκληρός

  Το γνώριζα από την πρώτη στιγμή, που αποφάσισα να διεκδικήσω τον Δήμο Ναυπλίου. Άκουγα για χτυπήματα κάτω από την μέση, για πόλεμο λάσπη...


 

Το γνώριζα από την πρώτη στιγμή, που αποφάσισα να διεκδικήσω τον Δήμο Ναυπλίου. Άκουγα για χτυπήματα κάτω από την μέση, για πόλεμο λάσπης. Τίποτε από όλα αυτά δεν με εμπόδισε να εκθέσω στους συμπολίτες μου, το όραμα μου για μία καλύτερη πόλη, για μια δημοτική αρχή, ουσιαστική και αποτελεσματική, για μια πόλη, που μπορεί να είναι κόσμημα για όλη την Ελλάδα και να διεκδικήσω την ψήφο τους, με καθαρότητα και ειλικρίνεια. Δεν πίστευα ποτέ, ωστόσο, ότι η λάσπη, που θα εξαπέλυαν εναντίον μου, θα έφτανε μέχρι του σημείου να επιχειρήσουν να ευτελίσουν με τον πιο χυδαίο τρόπο, μια πράξη, που κατά την άποψη μου αποτελεί την πιο κορυφαία απόδειξη ενδιαφέροντος και αγάπης για τους συμπολίτες μου αλλά και τον τόπο μας: μία δωρεά, που οδήγησε στην δημιουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, η οποία σε λίγο καιρό, χάρη στις άοκνες προσπάθειες και τις δικές μου και πολλών άλλων παραγόντων, πρόκειται να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό για να μπορέσει πλέον να φιλοξενήσει τους μικρούς μας ασθενείς. Μια δωρεά, που ξεκίνησε από την αγάπη μου για τα παιδιά και μετουσιώθηκε σε μία πράξη αγάπης για το Ναύπλιο και τους συμπολίτες μας.

Και επειδή προφανώς, ο μοναδικός τρόπος, που έχουν για να ευτελίσουν κάτι τόσο σημαντικό είναι να λοιδορήσουν, να παρουσιάσουν «στοιχεία» τα οποία δεν προκύπτουν από κανένα στοιχείο και τελικώς να θέσουν ερωτήσεις, που στην πραγματικότητα, τίποτε άλλο δεν εξυπηρετούν παρά μια ταπεινή πολιτική σκοπιμότητα: να συκοφαντηθώ και να ευτελιστώ ως άνθρωπος. Η απέλπιδα αυτή προσπάθεια, οδήγησε συγκεκριμένα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δημοσιογράφους, αμφιβόλου αντικειμενικότητας, που όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, λαμβάνουν ποσά από τον Δήμο και την ΔΕΥΑΝ για τις υπηρεσίες τους, να αφιερώσουν μία ολόκληρη εκπομπή στην δωρεά, που πραγματοποίησα για την δημιουργία της Παιδιατρικής Κλινικής. Λίγο μετά ανάρτησαν δημοσίευμα, με τίτλο «Άνθρακας ο θησαυρός, φαίνεται πως είναι η εξ ολοκλήρου κατασκευή της παιδιατρικής κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας του Άργους από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Μάκαρη».

Στο εν λόγω δημοσίευμα, χωρίς κανένα στοιχείο η «αμερόληπτη» δημοσιογραφική έρευνα κατέληξε στο αυθαίρετο συμπέρασμα, ότι το κόστος της Παιδιατρικής Κλινικής ανήλθε σε «πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ», προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να υποτιμήσει το ποσό των 75.000 ευρώ, το οποίο χρειάστηκε για την Παιδιατρική Κλινική. Την ίδια στιγμή, οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της «αλήθειας» φτάνουν μέχρι του σημείου να αναρωτιούνται σε ποιον κόπηκαν τα τιμολόγια και «εάν υπάρχουν έγγραφες προσφορές» (;;;), θαρρείς και σε μία δωρεά, το Νοσοκομείο έπρεπε να λάβει «προσφορές» για την πραγματοποίηση της. Αναρωτιούνται δε με περισπούδαστο ύφος, γιατί δεν αναρτήθηκε στην Διαύγεια η απόφαση του Νοσοκομείου για την αποδοχή της δωρεάς, που πραγματοποιήθηκε, επιχειρώντας να δημιουργήσουν μια αίσθηση αδιαφάνειας.

Εάν, ωστόσο, είχαν κάνει κατ’ ελάχιστον την δουλειά τους, τότε θα μπορούσαν εύκολα να διαπιστώσουν, ότι στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι αναρτημένη η απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου για την αποδοχή της δωρεάς για την δημιουργία της Παιδιατρικής Κλινικής. Θα είχαν επίσης, διαπιστώσει με τα ίδια τους τα μάτια, ότι στην ίδια Συνεδρίαση αποφασίστηκε να μου αποσταλεί ευχαριστήρια επιστολή εκ μέρους του Νοσοκομείου. Θα ήταν επίσης, σε θέση να διαπιστώσουν, ότι σε καμία από τις αποφάσεις αποδοχής δωρεάς, που έχουν ληφθεί από το Νοσοκομείο, ακόμα και πριν από λίγες ημέρες, δεν γίνεται αναφορά σε αξία των ειδών, που δωρίζονται.

Όσοι υποκινούμενοι από ταπεινά κίνητρα προσπαθούν να ευτελίσουν κάθε καλό, που γίνεται σε αυτόν τον τόπο και να θίξουν την αξιοπρέπεια και την ακεραιτότητα μου, θα λάβουν τις απαντήσεις τους τόσο από τους πολίτες του Ναυπλίου, οι οποίοι είμαι σίγουρος, ότι μπορούν εύκολα να διακρίνουν ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα όσο και από τις αρμόδιες αρχές, στις οποίες θα προσφύγω για να υπερασπιστώ την καθαρότητα του ονόματος μου και την αξιοπρέπεια την δική μου και των παιδιών μου.

ΥΓ: Όλα τα σχετικά έγγραφα είναι στην διάθεση των συμπολιτών μου και θα δημοσιοποιηθούν όταν έρθει η ώρα. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ