Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Στοιχεία από την έρευνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ των επισκεπτών της Αργολίδας παρουσιάστηκαν στο Ναύπλιο

  Τα στατιστικά στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελο...

 Τα στατιστικά στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ναύπλιο παρουσιάστηκαν απόψε Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Π.Ε. Αργολίδας.

Μιλώντας στην εν λόγω εκδήλωση, στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τόνισε την προσήλωση της περιφερειακής Αρχής σε έναν τουρισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, ο οποίος θα  έχει πολιτιστικό και οικολογικό πρόσημο -“αυτό είναι το μέλλον του τουρισμού” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εντεινόμενη προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα της τουριστικής της προβολής, τόσο με “συμβατικό” αλλά κυρίως με ψηφιακό τρόπο, μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η τεχνολογία, ενώ στάθηκε και στην προσφορά έργου από τα αρμόδια πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη, αλλά και στη σημαντική δουλειά που έγινε από το προσωπικό των τουριστικών περιπτέρων της Περιφέρειας -στον Ισθμό της Κορίνθου, στο Ναύπλιο, στην Σπάρτη και στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας επισήμανε τις παρεμβάσεις και τα έργα της Περιφέρειας στην Π.Ε. Αργολίδας, αναφέροντας ενδεικτικά το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της μαρίνας του Ναυπλίου -η ΣΔΙΤ του οποίου “ξεκόλλησε” χάρις στις εργώδεις προσπάθειες της νυν περιφερειακής Αρχής και σύντομα αναμένεται να υπογραφεί- κι ακόμα, την πυροπροστασία του αρχαιολογικού χώρου των Αρχαίων Μυκηνών, την ασφαλή οδική σύνδεση της Π.Ε. με τον αυτοκινητόδρομο Α7 έργο που ξεκινά σύντομα, την εξελισσόμενη διαδικασία για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, την αντικατάσταση του αγωγού διάθεσης λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους –Ναυπλίου όπως και την συντήρηση και αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ναυπλίου κ.α.

Στην ίδια εκδήλωση επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου στην παρέμβασή της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο έργο που παράγεται με στόχο την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην κατά γενική ομολογία επιτυχημένη τουριστική καμπάνια με βραβευμένα διεθνώς τηλεοπτικά σποτ και το out of the box σκεπτικό τους, την δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας DMS καθώς και του DMO, την διοργάνωση των Food Stories. Τόνισε δε την τεράστια διεθνή επιτυχία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου που αφορά στην ανάθεση διοργάνωσης του TBEX Europe 2023 -τη μεγαλύτερη συνάντηση στον κόσμο που φέρνει κοντά μεγάλα ονόματα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, από online travel media, travel bloggers, δημιουργούς περιεχομένου, αλλά και στελέχη Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, διαμορφώνοντας και επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο.

Στη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση, την οποία συντόνισε η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε Αργολίδας Αγγελική Μαστοράκη, παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, oι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης και Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, στελέχη και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από τον τομέα του τουρισμού κ.α. 

Τα πρωτογενή στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο λειτουργίας του τουριστικού περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και παρουσιάστηκαν στην σημερινή εκδήλωση από τις Ελένη Λιόλιου και Δήμητρα Μιχαλοπούλου, μπορείτε να δείτε εδώ:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – INFOKIOSK ΝΑΥΠΛΙΟΥ