Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Αντιδράσεις Συλλόγων Αργολίδας μετά την εισαγγελική πρόταση για Μίχο

    Ως σύλλογος γονέων βρεφικών και παιδικών σταθμών δ. Ναυπλίου εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για την απαράδεκτη εισαγγελική...

 

 

Ως σύλλογος γονέων βρεφικών και παιδικών σταθμών δ. Ναυπλίου εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για την απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση για την αθώωση του Μίχου, για βιασμό και μαστροπεία.

Η πρόταση αυτή ξεπλένει τους βιαστές και μαστροπούς και επί της ουσίας ισχυρίζεται ότι το παιδί εκδιδόταν με τη θέληση του.

Ντροπή και αίσχος!!

Ως γονείς δεν θα επιτρέψουμε την συγκάλυψη και την ανοχή του εγκλήματος.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου βιαστή και μαστροπού καθώς και όλων των υπόλοιπων δραστών από τη Δικαιοσύνη.

Διεκδικούμε την προστασία των παιδιών από τη βία, την κακοποίηση, την εκμετάλλευση και παλεύουμε για την ύπαρξη και την λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών δομών για τις ανάγκες τους.

Κόντρα στην παρακμή και τη σαπίλα, παλεύουμε για να χτίσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, μπαίνοντας στον αγώνα για τα δικαιώματά των οικογενειών μας!

Εμπνέουμε τα παιδιά μας στα ιδανικά της αλληλεγγύης, της φιλίας, της αγάπης και της ομορφιάς του αγώνα για τη ζωή που δικαιούνται!

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

------------------------------------------------------------------------------------

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

Ως Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας αρνούμαστε να δεχτούμε την απαράδεκτη και εξωφρενική πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για αθώωση του Ηλία Μίχου, για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό.

Είναι προκλητική!!

Η εισαγγελική πρόταση "ρίχνει στα μαλακά" τους παιδεραστές δράστες, ξεπλένοντας το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ενός ανήλικου κοριτσιού, το οποίο γνώρισε από τόσο τρυφερή ηλικία την δυσωδία της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την παντελή έλλειψη κρατικής πρόνοιας και φροντίδας για τα παιδιά, την υποκρισία του αστικού κράτους που δήθεν κόπτεται για τα δικαιώματα των ανηλίκων και την ίδια στιγμή υποθάλπει και αναπαράγει κάθε είδους εκμετάλλευση, ακόμη και αυτήν σε βάρος ανήλικων παιδιών!

Η πολιτική που για τα κέρδη των λίγων φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση στους πολλούς, με περικοπές μισθών και συντάξεων, με την εμπορευματοποίηση των πάντων (υγεία, πρόνοια, παιδεία) εκθέτει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών σε ανείπωτους κινδύνους.
Η υπόθεση με τη 12χρονη, αποτελεί την άλλη όψη της βίας, της εκμεταλλευτικής κοινωνίας που ζούμε, με τις σάπιες, αρρωστημένες αξίες της και με την εγκληματικότητα, που αντιμετωπίζει μέχρι και τα παιδιά ως πηγή κέρδους.

Πρόκειται για το βούρκο μιας πολιτικής με παντελή έλλειψη κρατικής ευθύνης για τη φροντίδα, πρόνοια και στήριξη των παιδιών μας, των παιδιών του λαού!

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης που γεννά και τρέφει τους δράστες-τέρατα!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την παραδειγματική τιμωρία του βιαστή και μαστροπού Μίχου και όλων των υπόλοιπων δραστών από τη Δικαιοσύνη!
Να διερευνηθεί η έκταση του εγκλήματος.
Την πλήρη στήριξη του θύματος και όλων των θυμάτων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για λειτουργία δωρεάν κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και δομών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες για πρόληψη της βίας κατά των παιδιών και γυναικών, και την άμεση στελέχωση εξειδικευμένου προσωπικού χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
Μέτρα στήριξης για τους ανέργους, τις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Αξιοπρεπείς μισθοί, συνθήκες κατοικίας κ.ά. ως βάση για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών.
Δημόσιο πανελλαδικό φορέα που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της προστασίας του παιδιού χωρίς οικογένεια, του κακοποιημένου παιδιού και του παιδιού σε επικίνδυνο οικογενειακό περιβάλλον.
Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς για τη βία και την σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση.

Μέσα από τα σωματεία μας, χτίζουμε ασπίδα προστασίας, για να μπορεί κάθε παιδί να ζει μια ζωή απαλλαγμένη από κάθε μορφής βία, εκμετάλλευση και καταπίεση.

Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

-------------------------------------------------------------------------

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΥΣ

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης που γεννά και τρέφει τους δράστες-τέρατα

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την απαράδεκτη και εξωφρενική πρόταση της εισαγγελέα της έδρας στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό που πρότεινε αθώωση του Ηλία Μίχου για τα κακουργήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση η εισαγγελική πρόταση που από τη μία αθωώνει και υποθάλπει τους δράστες – τέρατα βιαστές και μαστροπούς και από την άλλη επί της ουσίας ισχυρίζεται ότι ένα ανήλικο 12χρονο κορίτσι εκδιδόταν με τη θέλησή του

Είναι προκλητική η πρόταση της εισαγγελέα που στοχοποιεί την ανήλικη και ξεπλένει τους βιαστές και τους παιδεραστές όπως και την εγκληματική τους δράση. Η πρόταση αυτή είναι ντροπιαστική και προσβάλλει όλες τις γυναίκες του μόχθου

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι από μόνη της η συμμετοχή γυναικών είτε στη σύνθεση ενός δικαστηρίου είτε ενός κρατικού οργάνου δεν αποτελεί τεκμήριο “προοδευτικότητας”, όπως προβάλλει Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις

Δεν ανεχόμαστε την μπόχα του βούρκου τους που γεννά η βία της εκμεταλλευτικής κοινωνίας και τρέφουν όλοι οι μηχανισμοί και οι θεσμοί που τη στηρίζουν. Πρόκειται για το βούρκο μιας πολιτικής που αφήνει ανυπεράσπιστα τα παιδιά με παντελή έλλειψη φροντίδας και πρόνοιας με ευθύνη του κράτους, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει νερό στο μύλο της βίας των εκμεταλλευτών μας.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του βιαστή και μαστροπού Μίχου και όλων των υπόλοιπων δραστών από τη δικαιοσύνη!

Απέναντι στη δυσωδία, η μόνη ανάσα βρίσκεται στην συλλογική δράση, στην αγωνιστική διεκδίκηση και αλληλεγγύη, υψώνοντας «ασπίδα προστασίας», για να μπορεί κάθε παιδί, κάθε γυναίκα, να ζει μια ζωή αξιοπρεπή, απαλλαγμένη από κάθε μορφής βία εκμετάλλευση και καταπίεση.