Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Το Υδρογραφικό – Ωκεανογραφικό σκάφος Υ/Γ-ΩΚ «ΣΤΡΑΒΩΝ Α-476» έφτασε στο Ναύπλιο για τη βυθομέτρηση του Λιμανιού

 Στο λιμάνι του Ναυπλίου κατέπλευσε το Υδρογραφικό– Ωκεανογραφικό σκάφος Υ/Γ-ΩΚ «ΣΤΡΑΒΩΝ Α-476» της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυ...


 Στο λιμάνι του Ναυπλίου κατέπλευσε το Υδρογραφικό– Ωκεανογραφικό σκάφος Υ/Γ-ΩΚ «ΣΤΡΑΒΩΝ Α-476» της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Το σκάφος θα πραγματοποιήσει εργασίες βυθομέτρησης στο λιμάνι του Ναυπλίου, μετά την πρόσκληση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, ώστε να αποτυπωθούν οι μετρήσεις στους ανανεωμένους χάρτες πλοήγησης (πορτολάνοι) μετά την ολοκλήρωση της εκβάθυνσης του Λιμανιού.

Οι ναυτικοί χάρτες είναι απαραίτητοι για τον καπετάνιο του σκάφους καθώς περιέχουν σημαντικές πληροφορίες οι οποίες μπορούν να τον βοηθήσουν στην πλοήγηση.

Το πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει στο Ναύπλιο περίπου έναν μήνα μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες χαρτογράφησης του βυθού και οι μετρήσεις του θα αποτυπώσουν το ακριβές βάθος στις διάφορές περιοχές, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση μεγάλων Κρουαζιερόπλοιων.

Το Υ/Γ-ΩΚ ΣΤΡΑΒΩΝ Α-476, είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Ναυπήγηση: 1989

Εκτόμισμα: 250 t

Μήκος: 33 m

Πλάτος: 6.1 m

Ταχύτητα: 9.5/12.5 kts

Μηχανές: 2 diesel ( 2 x 660 HP)

Πλήρωμα: 2 Αξιωματικοί και 30 Υπαξιωματικοί κοί & Ναύτες

Υ/Γ Συστήματα: Ηχοβολιστικό απλής δέσμης (single beam) E-Sea Sound 206 (Marimatech), LRK/GPS/EGNOS (AQUARIUS 5002) LAZ ELAC 721, MICROFIX, HYPACK 8.9, MAX Hydrographic Software