Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Συναγερμός στην Πάτρα: Βρέθηκε βρετανική, ισπανική και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη σε 82 δείγματα

 Στα δείγματα δεν εντοπίστηκε μόνο η βρετανική μετάλλαξη του ιού, η οποία όπως φαίνεται έχει εξαπλωθεί αρκετά, αλλά και η ισπανική, η νοτιοα...


 Στα δείγματα δεν εντοπίστηκε μόνο η βρετανική μετάλλαξη του ιού, η οποία όπως φαίνεται έχει εξαπλωθεί αρκετά, αλλά και η ισπανική, η νοτιοαφρικανική καθώς και μία ευρωπαϊκή μετάλλαξη που αναπτύχθηκε κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς δεκάδες μεταλλαγμένα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε δείγματα που έφτασαν στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών και εστάλησαν στην Ακαδημία Αθηνών. Μάλιστα στα δείγματα αυτά που μελετήθηκαν δεν εντοπίστηκε μόνο η βρετανική μετάλλαξη του ιού, η οποία όπως φαίνεται έχει εξαπλωθεί αρκετά, αλλά και η ισπανική, η νοτιοαφρικανική καθώς και μία ευρωπαϊκή μετάλλαξη που αναπτύχθηκε κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ανεξέλεγκτος ο ιός στην Αχαΐα

Μόλις χθες στην Αχαΐα ανακοινώθηκαν 80 νέα κρούσματα με το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή να παραμένει αυξημένο εδώ και αρκετό καιρό.

Σε όλο το νομό, την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν 898, ενώ αυτή τη στιγμή είναι 1.093. Ειδικά στην Πάτρα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 667, σήμερα είναι 839, πράγμα που σημαίνει ότι αυξήθηκα κατά 172.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε την Πάτρα και πραγματοποίησε σύσκεψη για την αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού στην Αχαΐα από όπου απηύθυνε έκκληση σε όλους για τήρηση των μέτρων. Επίσης, ανακοίνωσε τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου μέσα στον Απρίλιο, το οποίο θα βρίσκεται σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι Πάτρας.