Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Σταθεροποιείται η κατάσταση του Δανού ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες

  Σοκ στην Κοπεγχάγη, στον αγώνα Δανίας-Φινλανδίας για το Euro: o ποδοσφαιριστής της Δανίας Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στη διάρκεια του παι...

 


Σοκ στην Κοπεγχάγη, στον αγώνα Δανίας-Φινλανδίας για το Euro: o ποδοσφαιριστής της Δανίας Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στη διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς να έρθει σε επαφή με αντίπαλο και φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις του.
Οι γιατροί που έσπευσαν προσπαθούσαν επί πολλή ώρα να τον επαναφέρουν, με τεχνητή αναπνοή και απινιδωτή, ενώ ο κόσμος στις κερκίδες έκλαιγε και οι άλλοι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Δανίας έκαναν κύκλο γύρω από το σημείο όπου κατέρρευσε ο 29χρονος Έρικσεν.
Στις 8.25, περίπου 45 λεπτά μετά το περιστατικό, ανακοινώθηκε στους φιλάθλους ότι ο Έρικσεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μαθεύτηκε επίσης ότι έχει τις αισθήσεις του και ότι η κατάσταση σταθεροποιήθηκε. Θα ακολουθήσει ανακοινωθέν γύρω στις 10μμ.
Στο Twitter κυκλοφόρησε μία φωτογραφία που δείχνει τον Έρικσεν ανακαθισμένο στο φορείο με ανοιχτά τα μάτια καθώς τον μετέφεραν στο ιατρείο, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι το ενσταντανέ είναι γνήσιο. Μολαταύτα, ένας φωτογράφος του Reuters ισχυρίζεται ότι είδε τον Έρικσεν να σηκώνει το χέρι του όσο αποχωρούσε.
Ο διαιτητής και οι Φινλανδοί ποδοσφαιριστές πήγαν στα αποδυτήρια, ενώ οι άλλοι παίκτες της Εθνικής Δανίας βρίσκονταν γύρω από τον Έρικσεν. Ο μέσος της Εθνικής Δανίας μεταφέρθηκε στο ιατρείο με φορείο και οξυγόνο μετά από 20 λεπτά, αλλά είναι αδιευκρίνιστο σε τι κατάσταση βρίσκεται.
Η σύζυγος του Έρικσεν έσπευσε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι συμπαίκτες του Κρίστιαν δεν την άφησαν να πλησιάσει.
Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά, την ίδια ώρα που τα social media πλημμύριζαν από μηνύματα συμπαράσταση για τον Έρικσεν. Οι ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα συνέστησαν στους φιλάθλους «υπομονή μέχρι να υπάρξει ενημέρωση». Αναμένεται νέα ανακοίνωση προς το κοινό, που παραμένει στο γήπεδο Πάρκεν.
Ο Φαμπρίς Μουάμπα, που κάποτε έμεινε 78 λεπτά νεκρός στο χορτάρι του γηπέδου της Τότεναμ και στο ασθενοφόρο πριν τον επαναφέρουν οι γιατροί, ήταν από τους πρώτους που έστειλαν προσευχές.