Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο Παναρκαδικός θέλει να κερδίσει μέσα στο Κρανίδι αλλά ο Θαν. Στάϊκος θέλει να κλείσει τη σεζόν με νίκη

  Ποια μορφή μπορεί να έχει  ένα παιχνίδι που είναι μέσα στο "υποχρεωτικό" πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής ενός πρωταθλήματος, ...

 


Ποια μορφή μπορεί να έχει  ένα παιχνίδι που είναι μέσα στο "υποχρεωτικό" πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής ενός πρωταθλήματος, ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι λίγο πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα και χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον;

 Πιθανότατα, να είναι ένα ακόμη από εκείνα που τα ξεχνάς πριν ακόμη λήξουν και που οι φίλαθλοι, όσοι είναι στις κερκίδες έχουν το αυτί στο "τρανζιστοράκι", όπως λέγαμε πριν έρθουν στη ζωή μας κινητά και ίντερνετ, παρακολουθώντας πως πάνε άλλα παιχνίδια ανάμεσα σε ομάδες που κινδυνεύουν.

  Όμως, τίποτε από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί ανάμεσα στην Ένωση Ερμιονίδας και τον Παναρκαδικό. Το παιχνίδι έχει πάρει μορφή ντέρμπυ, αφού χωρίς επισήμως να έχει ανακοινωθεί κάτι, οι δύο ομάδες θέλουν όσο τίποτε άλλο τη νίκη. Για να γίνει κατανοητό, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο προπονητής της Ένωσης προφύλαξε πέντε βασικούς του παίκτες, για να είναι ξεκούραστοι στο αυριανό ματς με τον Παναρκαδικό!

   Οι ανθρώπινες σχέσεις διέπονται από περίεργους άγραφους νόμους τις περισσότερες φορές. Και από τη στιγμή που σε προηγούμενα παιχνίδια δεν συνέβη ανάμεσα στις δύο ομάδες κάτι το εκκωφαντικά προκλητικό, ανατρέξαμε στις πιθανές αιτίες που μπορεί να έχουν παίξει το ρόλο τους, ώστε στο παιχνίδι στο γήπεδο του Κρανιδίου να έχει δοθεί τόση έμφαση.

  Όλη η ιστορία ξεκινάει από την προϋπηρεσία του Θανάση Στάϊκου στον πάγκο του Παναρκαδικού. Ο προπονητής -σημερα- της Ένωσης Ερμιονίδας, είχε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πορεία στον πάγκο της Τριπολιτσιώτικης ομάδας και κατά γενική ομολογία είχε πάει περίφημα. Θα ήταν λογικό, να τον εκτιμούσαν και να είχαν τις καλύτερες απόψεις γι' αυτόν.

  Και όμως, αυτό είναι η μεγαλύτερη αιτία για να θέλουν αύριο να τον κερδίσουν! Ο, καλώς εννοούμενος ποδοσφαιρικός εγωϊσμός, έχει δημιουργήσει ένα σπουδαίο κίνητρο στους κόλπους του Παναρκαδικού, οι οποίοι έρχονται μόνο για τη νίκη. Και, όπως είναι φυσικό, ο Θ. Στάϊκος με κανένα τρόπο δεν θέλει να αμφισβητηθεί η φετινή του άκρως επιτυχημένη πορεία, την τελευταία ακριβώς αγωνιστική και μάλιστα μέσα στην έδρα του αλλά και οι παίκτες του, έντονα "δεμένοι" με τον προπονητή τους σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να τον αφήσουν εκτεθιμένο. Δηλώνουν μάλιστα, ότι θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να κερδίσουν ! 

  Από κει λοιπόν, που τίποτα δεν προμήνυε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αυριανό ματς, η κάθε ομάδα έχει πάρει "προσωπικά" το θέμα και θα θελήσει, μιας και δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, να κατακτήσει τη νίκη παίζοντας ίσως πολύ καλύτερα και  χωρίς άγχος. Το "τρόπαιο" μερικές φορές έχει τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να οδηγήσει σε φρενήρεις ρυθμούς, έντονη πίεση και πολλές φορές νεύρα. Όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο γνωρίζουν ότι το περισσότερο "ξύλο" πέφτει στα οικογενειακά διπλά..

  Οι φίλοι της Ένωσης, φανερά ικανοποιημένοι από τη φετινή "περίεργη" χρονιά, θέλουν να τελειώσουν με μία ακόμη νίκη, που θα συνοδευτεί και με καλό ποδόσφαιρο. Σε άλλες περιπτώσεις, το γήπεδο μπορεί να είχε ελάχιστους θεατές. Αύριο όμως, αναμένεται να είναι σχεδόν γεμάτο, για να χειροκροτήσουν τόσο την ομάδα όσο και το "δικό" τους παιδί, τον προπονητή της που ουσιαστικά ανδρώθηκε στην Ένωση Ερμιονίδας.