Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Τα προγνωστικά των αγώνων του πρωταθλήματος της Α1 με βάση τους αγώνες του Κυπέλλου και την προετοιμασία των ομάδων - 1ος 'Ομιλος

  Ξεκινάει επιτέλους το τοπικό πρωτάθλημα Αργολίδας στο ποδόσφαιρο.  Περνώντας από Συμπληγάδες τελικά οι ομάδες που έτρεξαν το δικό τους Μαρ...

 


Ξεκινάει επιτέλους το τοπικό πρωτάθλημα Αργολίδας στο ποδόσφαιρο.

 Περνώντας από Συμπληγάδες τελικά οι ομάδες που έτρεξαν το δικό τους Μαραθώνιο - και εξακολουθούν να τρέχουν- κατάφεραν να παρουσιαστούν όσο πιο έτοιμες γίνεται στην έναρξη, προσπαθώντας να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές.

  Ξεκινώντας αλλά και διακινδυνεύοντας τα προγνωστικά του 1ου Ομίλου, θα αποτολμήσουμε να δώσουμε την γενική εικόνα που επικρατεί, μετά από τα όποια φιλικά έδωσαν οι ομάδες, την ενίσχυση ή όχι του έμψυχου υλικού τους, τις μεγάλες ή μικρές μεταβολές τους αλλά και τους πρόσφατους αγώνες του Κυπέλλου, οι οποίοι αποτελούν ένα πρώτο -επίσημο- δείγμα γραφής.

  Φυσικά, όλα αυτά δεν οδηγούν, σε καμία περίπτωση, σε ασφαλή συμπεράσματα όμως  βοηθούν στο να σχηματίσει κανείς μια πρώτη εικόνα, που σε άλλες περιπτώσεις θα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα ενώ σε άλλες σίγουρα θα υπάρχει η εντός του γηπέδου διάψευση. Άλλωστε, αυτή είναι και η παμπάλαια ομορφιά του ποδοσφαίρου και εκεί βρίσκεται και σχεδόν ολόκληρο το νόημα της "βασιλείας" του. Στο να διαψεύδονται οι ισχυροί και να θριαμβεύουν οι -θεωρητικά- αδύναμοι.

1. Ηρακλής Καρυάς - Α.Ο. Χώνικα  Σάββατο 16.30 στο γήπεδο Κιβερίου.

 Στο γήπεδο που το περασμένο Σάββατο ο Ηρακλής Καρυάς πήρε την πρόκριση νικώντας τον Ερμή Κιβερίου, θα κληθεί να ζευγαρώσει τις νίκες του επί του Α.Ο. Χώνικα ο οποίος παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο. Μπορεί το ηθικό των νεαρών παικτών του Ηρακλή να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα όμως οι παίκτες του Χώνικα, έχουν την εμπειρία να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Παιχνίδι που δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς με την κοινή λογική για δύο λόγους. Πρώτα γιατί η απόδοση των "μικρών" παρουσιάζει συχνά αστάθεια και δεύτερον γιατί σε παιχνίδια με υψηλό κίνητρο, όπως το Πρωτάθλημα, η εμπειρία  είναι καθοριστικός παράγοντας. 

 Το σημείο που φαίνεται να υπερτερεί η γηπεδούχος ομάδα είναι η φυσική κατάσταση, γεγονός που μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ τους.

 Προπονητές: Ηρακλής Καρυάς - Αποστ. Κατσάς - Στ. Κωτσιόπουλος

                       Α.Ο. Χώνικα - Σταύρος Δωρής

2. Λυγκεύς Λυρκείας - Ερμής Κιβερίου  Σάββατο 16.30 στο ηγήπεδο  Λυρκείας/

Παράξενο μίγμα στο έμψυχο υλικό των δύο ομάδων, κάλλιστα θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος σαν "οικογενειακό διπλό" του προπέρσινου Ερμή, αφού πέντε ποδοσφαιριστές του μετακόμισαν φέτος στο στρατόπεδο της Λυρκείας. Σίγουρα ένα παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον αφού ο Ερμής με την ήττα του από τον Ηρακλή Καρυάς στο Κύπελλο έδειξε ότι με την επιχειρούμενη ανανέωση τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά. Θα χρειαστεί σίγουρα αρκετή υπομονή από όλους μέχρι η ομάδα να βρει τα πατήματά της και να σταθεί αξιόλογα στο νέο πρωτάθλημα.

 Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι με όπλο τον καλύτερο χλοοτάπητα της Αργολίδας και αρκετούς πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, θα προσπαθήσουν να πλασαριστούν στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ικανοποιώντας όσους πηγαίνουν στο γήπεδο. 

 Καθοριστικoί παράγοντες κι εδώ η εμπειρία, η αγωνιστικότητα, η έδρα, το ξεχωριστό κίνητρο και ο βαθμός της φυσικής κατάστασης, με τους γηπεδούχους να έχουν -γενικά- τον πρώτο λόγο. Για το Κύπελλο ο Λυγκεύς απέκλεισε τον Αστέρα Μπόρσας με 5-2.

 Προπονητές: Λυγκεύς Λυρκείας - 

                       Ερμής Κιβερίου - Ν. Μητροσύλης

 3. Πανανυφιακός - Ποσειδώνας Πόρου    Κυριακή 16.30 στο γήπεδο Παναριτίου

  Θριαμβευτής στο Κύπελλο ο Πανανυφιακός επί του δυνατού Εθνικού Τολού και μάλιστα με ανατροπή, 2-1, και την Κυριακή γεμάτος αισιοδοξία υποδέχεται τους νησιώτες του Πόρου για να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του. Ένα δυνατό σύνολο και αρκετός ενθουσιασμός ίσως να ήταν αρκετός για να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους αν δεν είχαν αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα στη διάρκεια της προετοιμασίας. Λίγα φιλικά και αρκετές ελλείψεις βασικών παικτών δεν έδωσαν την ευκαιρία στον προπονητή της ομάδας να μοντάρει πιο γρήγορα την ομάδα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έστω και έτσι όμως, το διπλό στο γήπεδο του Δρεπάνου έδειξε πως η "ψυχή" των ποδοσφαιριστών αρκεί να ανατρέψει τις όποιες δυσκολίες.

  Ο Ποσειδώνας Πόρου δεν αγωνίστηκε στο Κύπελλο με τη Μπουμπουλίνα Σπετσών αφού το ματς έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 22/9. Οι ομάδες των τουριστικών περιοχών παραδοσιακά αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην προετοιμασία τους, αφού οι παίκτες εργάζονται και συνήθως αγωνίζονται ελλιπείς στα πρώτα παιχνίδια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποτελούν εύκολο αντίπαλο, κάθε άλλο μάλιστα αφού όσοι μπορούν να έρθουν να αγωνιστούν υπερβάλλουν εαυτόν και γίνονται αρκετά επικίνδυνοι σε όποιον τους υποτιμήσει. Θα δώσουμε για τους προαναφερθέντες λόγους ένα μικρό προβάδισμα στους γηπεδούχους αν και το ματς δύσκολα θα ξεφύγει από την ισοπαλία.

*Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Argolidamagazine επίκειται στο άμεσο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν εργασίες στο γήπεδο του Πόρου ώστε να αντικατασταθεί ο πλαστικός τάπητας και να βελτιωθεί ο περιβάλλων χώρος. Ο Ποσειδώνας Πόρου όταν ξεκινήσουν τα έργα, θα αγωνίζεται στο γήπεδο Γαλατά.

Προπονητές:  Πανανυφιακός - Δημ. Μπούνος

                       Ποσειδώνας Πόρου - Δημ. Καραμάνης

4. Κεραυνός Ιρίων - Πανασιναϊκός Κυριακή 19.30 στο γήπεδο Δρεπάνου.

Νίκησαν στο Κύπελλο και οι δύο ομάδες, ο μεν Κεραυνός εύκολα τον ΑΓΟ Ναυπλίου με 4-0 και ο Πανασιναϊκός τον ΑΟ Χώνικα με 2-0. Σίγουρα πιο σημαντική η νίκη της Ασίνης αφού ο αντίπαλος είναι ομάδα της Α1, ενώ ο αδύναμος  ΑΓΟΝ δεν μπόρεσε να προβάλει αξιόλογη αντίσταση στον Κεραυνό Ιρίων.

  Με βάση τη σημερινή δυναμικότητα και το βαθμό ομοιογένειας των δύο ομάδων, ένα προβάδισμα διατηρεί η ομάδα της Ασίνης, το οποίο ισοσκελίζεται από τον χαρακτήρα του παιχνιδιού ανάμεσα σε δύο "συντοπίτες". Ενισχύθηκε ο Κεραυνός στις μεταγραφές, ενώ ο Πανασιναϊκός έκανε προσθήκες που σίγουρα θα βοηθήσουν στην απόδοση της ομάδας.

  Η έδρα δεν παίζει κανένα ρόλο αφού είναι κοινή και για τους δύο. Η σφιχτή και προσεκτική άμυνα της Ασίνης εξασφαλίζει σχεδόν το Χ ανάμεσα στις δύο ομάδες, ενώ κρίνουμε ότι το αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί από τα επιθετικά της κέφια ή αν θέλετε, από τις ενδεχόμενες αμυντικές αδυναμίες του Κεραυνού Ιρίων. Αναμένεται όμως ένα καλό και ενδιαφέρον παιχνίδι με ζητούμενο την αντίδραση του Κεραυνού απέναντι σε μια ομάδα Α' κατηγορίας.

 Προπονητές:   Κεραυνός Ιρίων -Γιάν. Δρούζας

                         Πανασιναϊκός  - Γιάν. Ευθυμίου

Συνεχίζεται..

Argolidamagazine