Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Κοροναϊός – 689 νεκροί σε 18 μέρες – Φόβοι για έκρηξη κρουσμάτων και αγωνία για τους ανεμβολίαστους

 Θερίζει ο κοροναϊός στην Ελλάδα, που μέσα σε μόλις 18 μέρες, από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 18 του ίδιου μήνα, μετρά 689 νεκρούς. Σύμ...


 Θερίζει ο κοροναϊός στην Ελλάδα, που μέσα σε μόλις 18 μέρες, από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 18 του ίδιου μήνα, μετρά 689 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κάθε μέρα του Σεπτέμβρη, η χώρα θρηνούσε πάνω από 30 νεκρούς ( εκτός από την 12η του μήνα που είχαν καταγραφεί 28 νέοι θάνατοι).

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους τις 18 πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου είναι από μόνος του τρομακτικός. Φοβίζει ακόμη περισσότερο αν συνδυστεί με τις προβλέψεις για έκρηξη της πανδημίας τις επόμενες μέρες.

Οι ειδικοί, προειδοποιούν ότι, το άνοιγμα των σχολείων, ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους κλειστούς χώρους διασκέδασης, με δεδομένη την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα – θα έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν τα ημερήσια κρούσματα, που εν συνεχεία θα οδηγήσουν σε αύξηση των νοσηλειών, των διασωληνωσεων στις ΜΕΘ και στους θανάτους.

Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζεται σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Τα μέτρα που ελήφθησαν την Πέμπτη σε τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες που μπήκαν στο “κόκκινο”, ξύπνησαν μνήμες περασμένου Οκτωβρίου. Σε καθεστώς “αυξημένης επιτήρησης” εντάχθηκαν, οι πολύπαθες -από το δεύτερο κύμα- περιοχές : Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Καβάλα.

Ταυτόχρονα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην ευρύτερη περιοχή αρχίζει να εμφανίζει σημάδια επιβάρυνσης, εξαιτίας της νοσηλείας -σε συντριπτικό αριθμό- ανεμβολίαστων.

https://www.in.gr/