Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Προβληματίζει η συμπεριφορά όσων αρνούνται τη διασωλήνωση - Απειλούνται γιατροί

  Σοβαρούς προβληματισμούς δημιουργούν τα περιστατικά ατόμων που κινδυνεύουν από τον κορονοϊό και αρνούνται να διασωληνωθούν - Γιατροί δέχον...

 


Σοβαρούς προβληματισμούς δημιουργούν τα περιστατικά ατόμων που κινδυνεύουν από τον κορονοϊό και αρνούνται να διασωληνωθούν - Γιατροί δέχονται απειλές

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα περιστατικά ατόμων με κορονοϊό που αρνούνται να διασωληνωθούν παρά τις επιπλοκές της νόσου, που ενδέχεται να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Ωστόσο, αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις αποβαίνουν μοιραίες, με τους γιατρούς να δέχονται από την άλλη ακόμα και... απειλητικά μηνύματα!

Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι προπηλακισμοί.

Η «κόντρα» γίνεται επικίνδυνη

Στη Ρόδο, 55χρονη μητέρα ανήλικου παιδιού υπέκυψε μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο. Η ίδια δεν ήταν εμβολιασμένη, ενώ παρά το χαμηλό οξυγόνο, είχε αρνηθεί τη διασωλήνωση.

Λίγες ημέρες πριν, στο Θριάσιο νοσοκομείο, αρνητές του κορονοϊού προπηλάκισαν γιατρούς και νοσηλευτές ζητώντας τη μη διακομιδή μίας 48χρονης ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους και συγγενής της γυναίκας.

Νωρίτερα σήμερα, ένας ιερέας στις Οινούσσες που αρνούνταν κατηγορηματικά να εμβολιαστεί, έχασε τη ζωή του από κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού Γιώργο Μπουλμπασάκο: «Υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση. Οι άνθρωποι αυτοί προσφεύγουν στο νοσοκομείο για να τους βοηθήσουμε, και στη συνέχεια αρνούνται τη βοήθεια».

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι μόλις τρία 24ωρα μετά τον θάνατο 54χρονης γυναίκας με κορονοϊό που αρνούνταν να διασωληνωθεί στον Ευαγγελισμό, άλλη μια ασθενής γυναίκα 75 ετών, στο ίδιο νοσοκομείο, αρνήθηκε να μπει μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

«Και η οικογένεια, και η ασθενής, δεν δέχονταν να διασωληνωθεί. Ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας και δίνει εντολή στους γιατρούς ότι συνέχισε τη διασωλήνωση» είπε η κ. Παγώνη.

«Οι συνάδελφοι έκαναν αυτό που έπρεπε… με εισαγγελική εντολή» τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Εντωμεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, οι γιατροί μόλις που κατάφεραν να πείσουν μια ασθενή να διασωληνωθεί, πριν να είναι πολύ αργά.

Απειλές κατά γιατρών

«Λαμβάνω απειλητικά μηνύματα μία με δύο φορές την εβδομάδα, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι από τρολ. Προσωπικά δεν δίνω σημασία, ούτε με ενοχλούν. Τα διαβάζω για να βλέπω τα επιχειρήματα που έχουν αυτοί που τα αποστέλλουν. Φαντάζομαι άλλοι που λαμβάνουν αντίστοιχα μηνύματα, ενοχλούνται και είναι λογικό» ανέφερε ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Επίσης, ο Μάριος Λαζανάς, καθηγητής Παθολογίας, εξομολογήθηκε ότι κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας δέχτηκε απειλητικά καταγεγραμμένα μηνύματα στο τηλεφωνητή του, που ανέφεραν ότι... «θα του βγάλουν τα μάτια».

Απειλές κατά της ζωής του έχει δεχτεί και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, για τις τοποθετήσεις του υπέρ του εμβολιασμού.

Πηγή: ieidiseis.gr