Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γιώργος Γαβρήλος: Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες για τα τιμολόγια της ΔΕΗ και αδιαφορία από την κυβέρνηση

 Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ είναι το τελειωτικό χτύπημα στους αγρότες μας, μετά και από την  αύξηση του κόστους όλων των άλλων καλλιεργ...


 Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ είναι το τελειωτικό χτύπημα στους αγρότες μας, μετά και από την  αύξηση του κόστους όλων των άλλων καλλιεργητικών ειδών. Η χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας-που με τη σειρά της οδηγεί σε ανατιμήσεις- είναι προϊόν μιας άναρχης «απελευθέρωσης», με το επιχείρημα ότι ο ανταγωνισμός θα διορθώνει τις τιμές. Δυστυχώς, αντί για μείωση των τιμών, έχουμε έκρηξη ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά και κυρίως για τους αγρότες - καλλιεργητές. Η ενεργειακή φτώχεια των ημερών είναι μια πολιτική επιλογή. Επιλογή μιας κυβέρνησης που δεν επιβάλλει κανόνες, δεν παρεμβαίνει, δεν πατάσσει την κερδοσκοπία, δεν χαράσσει ενεργειακή στρατηγική προς όφελος των πολλών.

Οι αγρότες μας στον κάμπο της Αργολίδας έλαβαν λογαριασμούς της ΔΕΗ με υπέρογκα ποσά οφειλής, που δεν είναι δυνατόν να εξοφλήσουν, αλλά και που δεν τους επιτρέπουν τη συνέχιση της καλλιέργειας τους. Όλος ο αγροτικός κόσμος είναι ανάστατος και σε δεινή οικονομικά θέση, μετά και από τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τώρα θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή της κυβερνητικής ενεργειακής πολιτικής και να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα ανατιμήσεων στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα νοικοκυριά και οι αγρότες μας δεν έχουν άλλες αντοχές. Όχι σε ημίμετρα και σε επικοινωνιακά τερτίπια. Λύση τώρα, με πολιτικές μείωσης του κόστους του ρεύματος και έλεγχο των ενεργειακών κερδοσκόπων.