Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Μετά από δύο και πλέον χρόνια αποκαταστάθηκε η μετόπη της πρόσοψης της Βιβλιοθήκης ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ στο Ναύπλιο

Πέρασαν δυο ολόκληρα χρόνια και κάποιοι μήνες μέχρις ότου αποκατασταθεί η μετόπη της πρόσοψης της Βιβλιοθήκης ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ στο Ναύπλιο και να ε...


Πέρασαν δυο ολόκληρα χρόνια και κάποιοι μήνες μέχρις ότου αποκατασταθεί η μετόπη της πρόσοψης της Βιβλιοθήκης ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ στο Ναύπλιο και να επιτραπεί η είσοδος από την κύρια πόρτα του κτηρίου.

Η βιβλιοθήκη με την επωνυμία «ο Παλαμήδης» ιδρύθηκε το 1951 από τον ομώνυμο Προοδευτικό Σύλλογο και στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου όπου προγενέστερα λειτούργησε το παρθεναγωγείο της πόλης.

Ο ρόλος της βιβλιοθήκης στα χρόνια μετά τον πόλεμο υπήρξε σπουδαίος καθώς απετέλεσε το πολιτισμικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης.

Με δωρεές και προσφορές συγκεντρώθηκαν 3.500 τόμοι βιβλίων, οι οποίοι διατέθηκαν ταξινομημένοι στη διάθεση των πολιτών του Ναυπλίου, ιδιαίτερα για τους χιλιάδες μαθητές, η βιβλιοθήκη υπήρξε το δεύτερο σπίτι τους.

Σήμερα, η βιβλιοθήκη διατηρεί μέσω δωρεών ή αγορών μία σπουδαία συλλογή από 70.000 τίτλους (13.000 λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία), καθώς και πλούσιο αρχείο εφημερίδων, περιοδικών, και πάνω από 700 τίτλους βιβλίων που αφορούν την τοπική θεματολογία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ειδικές συλλογές, κυρίως προερχόμενες από δωρεές, όπως αυτή της οικογένειας του Άγγελου Τερζάκη που έχει δωρίσει μέρος της βιβλιοθήκης του λογοτέχνη.