Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Κ. Καράπαυλος: "Ας πούμε κάποιες αλήθειες για την τραγική κατάσταση του ΔΟΠΠΑΤ"

  Τίτλος της σημερινής ανάρτησης: Ο τρύγος ή το Φθινόπωρο (του Γκόγια Μουσείο Πράντο) Υπότιτλος: Και τώρα τι; Θα γίνουν τον Σεπτέμβρη Πολιτι...

 


Τίτλος της σημερινής ανάρτησης: Ο τρύγος ή το Φθινόπωρο (του Γκόγια Μουσείο Πράντο)

Υπότιτλος: Και τώρα τι; Θα γίνουν τον Σεπτέμβρη Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον ΔΟΠΠΑΤ;

Υπότιτλος δεύτερος: Ο πολιτισμός στο Ναύπλιο συνεχίστηκε παρά το απαγορευτικό του ΔΟΠΠΑΤ

Υπότιτλος τρίτος: Ας πούμε και κάποιες αλήθειες για την τραγική οικονομική κατάσταση του ΔΟΠΠΑΤ

Μπήκε ο Σεπτέμβρης. Τα κρούσματα του κορονοϊού καλά κρατούν. Στις 31 Ιουλίου ο Δήμος Ναυπλιέων ανακοινώνει επί λέξει το εξής: "Ο Δήμος Ναυπλιέων με αίσθημα  ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και με την προσοχή στραμμένη καθημερινά στην εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας ανακοινώνει την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων οι οποίες προκαλούν συγχρωτισμό για τον μήνα Αύγουστο,"

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ; Θα ακυρωθούν και όλες οι εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου; Και μετά με τον Οκτώβρη τι θα γίνει; Θα βάλει χι στις εκδηλώσεις του ο ΔΟΠΠΑΤ και μέχρι πότε;

Παρά την ακύρωση όμως λόγω, λέει, της πανδημίας (άλλος ήταν ο πραγματικός λόγος που θα τον αναφέρω παρακάτω) η πόλη συνέχισε να δημιουργεί πολιτιστικά. Ναυπλιάδα. Έκθεση ζωγραφικής. Έκθεση βιβλίου. Θεατρική παράσταση στο Θεατράκι του Σταθμού. Θεατρική παράσταση στο Παλαμήδι. Παρουσίαση του βιβλίου "Λουκιανού η αληθινή ιστορία". Φεστιβάλ Εργατικής Αλληλεγγύης  στην Πλατεία Εθνοσυνελεύσεως στην Πρόνοια με πλήθος εκδηλώσεων. Το Βλέμμα του ψαριού" στην Νέα Κίο. Το χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου στην Επίδαυρο. Η πειραματική θεατρική σκηνή στου Μολάους (εκεί δεν κολλάει;). Το Ασμα Ασμάτων στο Παλαμήδι. Το φεστιβάλ Επιδαύρου εδώ δίπλα μας συνεχίστηκε κανονικά. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!!!!!

Παρά το ακυρωτικό η πόλη συνέχισε να παράγει πολιτισμό. Πολύ πολιτισμό και καλό πολιτισμό. Και πολιτισμό χωρίς τα "ευχαριστώ" πλην εξαιρέσεων, Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και μοναχοφάηδες και μοναχοοργανωτές. Ο πολιτισμός στον τόπο είναι οι δημιουργοί και μόνον. Και ΔΟΠΠΑΤ να μην υπήρχε η πόλη θα συνέχιζε. Από το 2023 ο ΔΟΠΠΑΤ σε ρόλους κυρίως αρωγής και όχι προσωπικών προβολών.

Αλλά ας πούμε και τις  αλήθειες. Οποία πολιτική ηλιθιότητα να ισχυριζόμαστε ότι μπαίνει ακυρωτικό στις εκδηλώσεις όταν υπάρχει οργασμός πολιτισμού και χωρίς αυτούς. Οταν σε όλες τις άλλες πόλεις γίνονται άπειρες πολιτιστικές εκδηλώσεις τηρώντας τα μέτρα προστασίας 

Εδώ θα ξεκινήσω τα δύσκολα για τους πολίτες. Αριθμοί και νούμερα που κουράζουν αλλά πρέπει να τους χωνέψετε για να αντιληφθείτε. Οι αριθμοί και τα νούμερα ήσαν το θέμα του ακυρωτικού των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τίποτα άλλο. Τον έριξαν έξω τον ΔΟΠΠΑΤ. Διπλασιάστηκαν τα χρέη. Τα έσοδα πενιχρά . Ο Δήμος δεν δίνει. Οι σπατάλες πάμπολλες.

Γίνομαι συγκεκριμένος και οποίος τολμά ας με διαψεύσει.

Προϋπολογισμός ΔΟΠΠΑΤ για το 2021 Ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες (στρογγυλοποιώ κάποια νούμερα) Σχεδόν το σύνολο του ποσού αυτού προβλέπεται ότι θα είναι επιχορήγηση του Δήμου. Ο Δήμος έδωσε μέσα στο πρώτο εξάμηνο τριακόσιες πενήντα χιλιάδες (τα μισά από ότι έπρεπε να δώσει για να βγεί ο προϋπολογισμός!!!!) Έδωσε μόνον το 26% ενώ έπρεπε να είχε δώσει το 50% για να κυλούν σωστά όλα Με την μία ο προϋπολογισμός είναι άκυρος και έχουν μπει πολύ χοντρά μέσα το πρώτο εξάμηνο. Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο τα χρήματα που πήρε ο ΔΟΠΠΑΤ από τον Δήμο κινήθηκαν ακριβώς στους ίδιους ρυθμούς. ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ. ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

Το ποσό που πρέπει να πληρώσει ο ΔΟΠΠΑΤ το 2021 για μισθούς είναι τετρακόσιες χιλιάδες και για αμοιβές των αιρετών και τρίτων 170.000!!!! Εκτός από την κ. Πρόεδρο που λογικό είναι να λαμβάνει μισθό αμοιβές παίρνουν και  τα μέλη του Δ.Σ. από έναν χρεωμένο Οργανισμό!!!!! Εξαιρετικά!!!!!! Από το 2023 μισθό θα λαμβάνει μόνον ο Πρόεδρος και με την προϋπόθεση ότι  αυτός δεν έχει έσοδα από αλλού.

 Η διαχείριση το πρώτο εξάμηνο ήταν επιεικώς τραγική. Πληρώθηκαν οι μισθοί και μέρος των αμοιβών των αιρετών.και τρίτων Πληρώθηκε και μέρος των χρεών προηγούμενων ετών.  Και για τα δύο αυτά (μισθοί και αμοιβές αιρετών) πληρώθηκε το ποσό των 220.000 ευρώ. Τετρακόσιες πέντε χιλιάδες ήταν τα έσοδα του ΔΟΠΠΑΤ το πρώτο εξάμηνο και επομένως περίσσεψε ποσό 185.000 για δράσεις.  Αυτό ήταν το ποσό που μπορούσε να πληρωθεί για δράσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο για να μην αυξηθούν τα ήδη μεγάλα χρέη που έρχονται από το παρελθόν. Τιμολογήθηκαν πληρωμές μέσα στο πρώτο εξάμηνο πέραν των μισθών και των αμοιβών συνολικού ποσού τετρακοσίων τεσσάρων  χιλιάδων ευρώ, αντί για  τα 150.000 ευρώ που περίσσεψαν από την τιμολόγηση μισθών και αμοιβών αιρετών και τρίτων.  Συνολικά και για την πλήρη ακρίβεια τιμολογήθηκε μέσα στο πρώτο εξάμηνο το ποσό των 650.692 ευρώ, τη στιγμή που τα έσοδα ήσαν 404.940 ευρώ (μαζί με το υπόλοιπο του Ταμείο από την προηγούμενη χρήση)!!!!

Το ταμείο που υπήρχε συρρικνώθηκε. Οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά πολύ παρά την αποπληρωμή μέρους των υποχρεώσων παρελθόντων ετών. Οι προμηθευτές θα αρχίσουν να πιέζουν για να κάνουν άλλες εργασίες 

Με την πορεία  επιχορηγήσεων του Δήμου προς τον ΔΟΠΠΑΤ τα χρήματα μόλις που φθάνουν για την πληρωμή μισθών και των αμοιβών των αιρετών για να μην έχουμε διόγκωση του χρέους. Οποιαδήποτε άλλη δράση γίνει θα συνεπάγεται αύξηση του χρέους. Αν ξέρουν να ερμηνεύουν νούμερα πρέπει να είναι σε απόγνωση

Ολα αυτά παρότι μέρος του πρώτου εξαμήνου ήμασταν σε εγκλεισμό και δεν υπήρχαν εκδηλώσεις. Παρ΄όλα αυτά τα χρέη αυξήθηκαν.

Χρήματα δεν υπάρχουν για αυτό και ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις. 

Να δούμε από εδώ και μπρος.

Ας μην πιάσω κάποιες υπέρογκες σπατάλες. ΄Η θα τις πιάσω σε ένα επόμενο post για να ενημερωθείτε.

ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ εεεεεεε;;;;;;; ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ εεεεεε;;;;;;

ΥΓ. Ας αφήσουν κάποιοι που θέλουν να δημαρχεύσουν τα πανηγύρια και ας ασχοληθούν σοβαρά με τα πραγματικά προβλήματα