Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Κώστ. Καράπαυλος: "Λίγη σοβαρότητα από τους υπευθύνους της ΔΕΥΑΝ - Πείτε ξεκάθαρα την αλήθεια στους δημότες για το νερό"

Να πάψουν τώρα να ψελλίζουν και να δώσουν τώρα εξηγήσεις. Και αν  πίνουμε Ανάβαλο τόσο καιρό χωρίς να μας το έχουν πει, τώρα να παραιτηθούν....


Να πάψουν τώρα να ψελλίζουν και να δώσουν τώρα εξηγήσεις.

Και αν  πίνουμε Ανάβαλο τόσο καιρό χωρίς να μας το έχουν πει, τώρα να παραιτηθούν. Δεν είναι αστεία αυτά.

Τι μας είπαν προχθές 14 Σεπτεμβρίουq "Η μη πόση του νερού (sic, τι Ελληνικούρες είναι αυτές:) οφείλεται στην αύξηση της συγκέντρωσης των χλωριούχων, η οποία αποτελεί και την μοναδική παράμετρο υπέρβασης, η οποία οφείλεται στην παρατεταμένη λειψυδρία, προκαλώντας τη δραματική πτώση της στάθμης των πηγών υδροδότησης του Δήμου."

"Αύξηση συγκέντρωσης χλωριούχων;" Πείτε το καθαρά αγαπητοί μου. Πίνουμε νερό Ανάβαλου ή όχι; Και αν ναι από πότε; Τι είναι αυτά που μόλις τώρα μας είπατε για  "δραματική πτώση της στάθμης των πηγών;" Αίφνης στέρεψαν οι πηγές; Δεν είναι μήνες το φαινόμενο αυτό; Πόση εκκωφαντική σιωπή;  Τι περιμένατε; Να πιάσουν καλοκαιρινές μπόρες; Να γίνει ένα θαύμα και αίφνης οι πηγές να αρχίσουν να αναβλύζουν περισσότερο νερό εν μέσω του παρατεταμένου καύσωνος του φετινού θέρους; Τι διαχείριση είναι αυτή; Θα μπορούσε να ήταν χειρότερη; Γιατί τώρα μας είπατε για εξοικονόμηση νερού; Σε τι μέτρα έχετε προβεί για οικονομία νερού; Εδώ καταβρέχετε ακόμα και σήμερα τους δρόμους όταν ποτίζετε τα λιγοστά πάρκα της πόλης.

Εδώ λοιπόν θα ακούσετε, αγαπητοί φίλοι και άσπονδοι εχθροί μου, το ιστορικό που ουδείς άλλος σας το λέει.

Λοιπόν.

Στις αρχές του καλοκαιριού η ΔΕΥΑ Αργους και Μυκηνών είχε παραδεχθεί ότι αναμειγνύει νερό Λέρνας με νερό Αναβάλου (που δεν είναι πόσιμο) και ανέφερε ότι το νερό φιλτράρεται από αυτήν σε ειδικό εργοστάσιο επεξεργασίας και έτσι το νερό στο Αργος καθίσταται πόσιμο. Και στην ανακοίνωσή της  άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το Ναύπλιο δεν διαθέτει παρόμοια φίλτρα επεξεργασίας. Η δική μας επιχείρηση σιωπούσε. ΚΟΙΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ. ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΜΕΙΞΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ;

Το Ανάπλι εμπρός! στις 7 Ιουλίου εξέδωσε την εξής δημόσια ανακοίνωση: “Η ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών παραδέχθηκε ότι αναμειγνύει νερό Αναβάλου με νερό Λέρνας. Αναφέρει ότι το νερό Αναβάλου πριν διοχετευτεί στους καταναλωτές περνάει από σταθμό αντίστροφης ώσμωσης για να καταστεί πόσιμο. Σταθμό επεξεργασίας που, λέει ο πρόεδρος της επιχείρησης του Άργους, δεν διαθέτει το Ναύπλιο. Απαιτούμε άμεση ενημέρωση από ΔΕΥΑΝ”

Την ενημέρωση από την ΔΕΥΑΝ την απαιτήσαμε όχι για εμάς αλλά για  όλη την κοινωνία, εν μέσω της κορύφωσης του τουρισμού.

Η Δημοτική αρχή καθ΄όλο το καλοκαίρι σιώπησε!!!!  Ουδόλως ενημέρωσε για το τί γίνεται με τις πηγές της Λέρνας και αν αντλούμε μόνον από εκεί νερό. Δεν εξέδωσε την παραμικρή ανακοίνωση να προτρέψει το κόσμο σε οικονομία νερού.

Η Αντιπολίτευση αγρόν αγόραζε. Και η πόλη προχωρούσε μέσα στους καύσωνες με όλο και μικρότερες ποσότητες νερού στην Λέρνη.

Ακούστε όμως και άλλες αλήθειες.

 Στις 13 Ιουλίου 2021 η ΔΕΥΑΝ  ενέκρινε δαπάνη ύψους €2.480,00,  για την ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ - ΠΗΓΗ ΑΝΑΒΑΛΟΥ. Από τον Ιούλιο επισκεύασε το αγωγό από τον Ανάβαλο. Ωπα!!!!!!Προς τι; Γιατί δεν ενημέρωσε τότε τους πολίτες με υπεύθυνη ανακοίνωση;

Αντιθέτως  Στις 31 Ιουλίου η ΔΕΥΑΝ βγάζει ανακοίνωση με τίτλο: “ Η ΔΕΥΑΝ βάζει το νερό…. στις βρύσες”. Διαβάζει ο άλλος τον τίτλο και θεωρεί ότι όλα πάνε καλά. 

Πάμε πιο πίσω χρονικά 

Στις 28 Μαΐου είχε εγκριθεί  πίστωση ύψους € 6.200,00 , για την πληρωμή των  ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΗΓΩΝ . Αλλά και στις  31 Μαΐου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. συνήλθε σε (δια περιφοράς) συνεδρίαση και πήρε απόφαση του Καθαρισμού των Πηγών του Αναβάλου. Προφανώς από τότε διείδαν το πρόβλημα, αλλά ουδεμία ενημέρωση έγινε προς τους πολίτες ότι τα πράγματα είναι κρίσιμα και ουδεμία προτροπή για εξοικονόμηση νερού. 

Ερωτώ εκ νέου:

Γιατί μόλις προχθές έγινε σύσταση στους πολίτες για εξοικονόμηση νερού;

Πότε για πρώτη φορά αναμείχθηκε νερό Λέρνας με νερό Αναβάλου;

Γιατί ουδεμία άλλη παράταξη πλην "Ανάπλι εμπρός!" έχει μιλήσει.

Ακου "αύξηση συγκέντρωσης χλωριούχων", χωρίς να μας λένε καθαρά το τι και πως δεν είναι καθαρό για πόση το νερό;

Ξαναρωτώ  Πότε για πρώτη φορά αναμείχθηκε νερό Λέρνας με νερό Αναβάλου; Μόνον το Αργος το αναμείγνυε και εμείς όχι; Θα πείτε σταράτες κουβέντες και απαντήσεις ή όχι; ΘΑ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΡΩΤΩ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΡΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΑ

Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι.

(Θε εκδώσουμε  τις επόμενες  μέρες ανακοίνωση για τα χρόνια προβλήματα της καταχρεωμένης ΔΕΥΑΝ με προτάσεις)

Μόνον το Ανάπλι εμπρός!, από τις δημοτικές παρατάξεις ομιλεί σήμερα. Ουδείς άλλος  Για να γνωριζόμαστε και να καταλαβαινόμαστε.