Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Μετά την "απώλεια" έξι μόνιμων θέσεων στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ναυπλίου ακολουθεί και η απώλεια της Μαιευτικής κλινικής;

 Υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ναυπλίου, που θα πρέπει να απαντηθεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείο...


 Υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ναυπλίου, που θα πρέπει να απαντηθεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς από τις επτά (7) μαίες που υπηρετούν εκεί, έχουν μείνει μόνο τρεις και οι βάρδιες πραγματοποιούνται με δυσκολία. Οι υπόλοιπες τέσσερις απουσιάζουν από την Υπηρεσία τους κάνοντας χρήση νόμιμων αδειών.

  Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η απόφαση της Διοίκησης να φύγουν έξι (6) μόνιμοι ιατροί για την Ν.Μ. Άργους και η ανησυχία για το μέλλον της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ναυπλίου είναι πλέον απόλυτα δικαιολογημένη. Τώρα, συζητείται το "άδειασμα" της Μαιευτικής κλινικής, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για σκοπιμότητα που θα οδηγήσει σε απορρόφηση της κλινικής από την αντίστοιχη του Άργους. Να σημειωθεί πως, η Ν.Μ του Άργους που απασχολεί έντεκα (11) μαίες, θα μπορούσε να ενισχύσει την Κλινική του Ναυπλίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα. 

 Η γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης σίγουρα είναι προς την κατεύθυνση της συγχώνευσης νοσοκομείων και της εισόδου ιδιωτών στο χώρο της Υγείας. Εδώ, ίσως θα πρέπει να καυτηριάσει η τοπική κοινωνία  και τη στάση των τοπικών αρχών, οι οποίες μέχρι το 2019 διοργάνωναν συλλαλητήρια για την υποτιθέμενη "υποβάθμιση" του Νοσοκομείου Ναυπλίου, ενώ τώρα που ο κίνδυνος του κλεισίματος είναι κάτι παραπάνω από ορατός, σφυρίζουν αδιάφορα.

Θα υπάρξουν απαντήσεις από τους αρμόδιους;